Skocz do zawartości
  • 0

mocowanie przetwornika w srodku lodzi.

gooral

Pytanie

Witam.

Nie mam 100% pewnosci, ale wydaje mi sie, ze standardowy przetwornik dodawany do 597cidi combo jest przetwornikiem typu shoot through czyli teoretycznie powinien dzialac przez laminat do grubosci bodal 1 cala (moj ma pewnie kolo 5-10mm) Pytanie czy ktos tak probowal mocowac przetwornik? czy musi on byc przyklejony zywica czy moze byc tylko przykrecony? bo osobiscie wolalbym przykleic do kadluba zywica 2 nakretki i pomiedzy nimi zamocowac przetwornik. (oczywiscie wyszlifowalbym podloze tak by bylo niemal idealnie rowne z przetwornikiem i dal jakiegos gestego smaru czy cos by wyelminowac jakiekolwiek kieszenie z powietrzem pytanie czy to styknie?

Idealnym wypoziomowaniem sobie glowy niezawracam bo :

1 u mnie nie przejdzie (centralnie na srodku dna mam drewniany kil a wszedzie indziej dno sie juz lekko podnosi)

2 waze 120kg i siedze na boku lodzi - wiec ona prawie zawsze przechylona...

3 lodka i tak sie ciagle buja na falach + obciazenie roznie sie rozklada, wiec mz nei ma sie co spuszczac za bardzo byle nie bylo zupelnie w bok.

ma ktos jakies sugestie?

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie