Skocz do zawartości

Daiwa Luvias LT

piotrekOlc

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Kupiłem i ja. Model FC LT2000D. Zastąpił Cardiffa 12 C2000HGS. Jeszcze bez testów nad wodą. Na sucho kręci bardzo przyzwoicie. Czuć o wiele większą moc niż w Cardiffie. W porównaniu do Certate LT jednak widać i czuć różnice klas. O ile w Certate nie ma luzów, tak w Luviasie jednak na rotorze odczuwa się delikatny luz. Druga sprawa to brak możliwość odkręcenia dupki bez rozebrania kołowrotka, tak jak to można zrobić w Certate (dosmarować przekładnię bez rozbierania kołowrotka).

Zawiedziony nie jestem, miała być moc w małej obudowie, lekkość i dobra praca. Wszystko jest. Szkoda jednak, ze nie robią mniejszych Certate niż 2500.

Edytowane przez Żbiku
  • Like 5

• 8 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

Panowie jaka jest róznica pomiędzy tą na papierze pomiędzy luviasem lt, a airity lt w tym samym rozmiarze. Powiedzmy 2500 ?

Nie miałem Airity LT ale mam Luviasa 3000 XH. 

Kołowrotek nie jest już JDM ale w porównaniu z Certate z poprzedniego wypustu spasowanie jest porównywalne.

Myślę że w cenie ok 1400 pln (zakupy w JP) nie brał bym pod uwagę Airity LT.

Fajny, bez pierdoletów opis jest tu. Ryby też fajne na niego kolega łowi.

• Like 2

• 2 miesiące temu...

Wygląda fajnie, ten rotor jakiś kosmiczny :)

Poprawka największej niedoróbki LT, kabłąka z pierdylionem elementów geometrycznych plączących linkę. Jestem przekonany, że każdy nowy wypust będzie tak poprawiany. No może nie te mega tanie. Jestem ciekawy czy BG też się załapie, bo bardzo lubię ten model. Pewnie nieprędko, bo stosunkowo niedawno doszła rozmiarówka 1,5k i 2k.

• Like 2

Moim zdaniem jest to zwykła oszczędność na produkcji i już im się nie chce nawet śrubki przykręcić, albo pina wstawić. Ale mam nadzieję, że się mylę :)

Nope ;) "znacznie zmniejsza ryzyko splątania w połączeniu z nowym ramieniem kabłąka." To z opisu rotora Excelera 23, jednego z pierwszych modeli z nowym jego typem. Także wtopa inżynierska wycofywana raczkiem. No bo dopisek, że mocniejszy to taka zasłona dymna, często łamiecie rotory? ;)

• 1 miesiąc temu...