piotrekOlc Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Hej, Czy ktoś może miał przyjemność użytkowania już tytułowego kołowrotka?Jestem ciekaw czy ma tę samą kulturę pracy co nowy Certate LT, który wywarł na mnie ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Dostałem kiedys info. od Artura, że jednak Certate wyraźnie lepiej pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Certate to inna liga jak luvias, tak jak w Shimano TP a Stracic. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Maja 2020 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Gość ma sporo ciekawych materiałów nie tylko o Luviasie, amatorskie raczej nie sponsorowane. Edytowane 24 Maja 2020 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Cześć,Czy ktoś z was może ma już jakieś doświadczenia z łowienia nowym Luviasem LT i zechce się podzielić wrazeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Może komuś się przyda coś takiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Czy ktoś się orientuje od jakich modeli podejdą szpulki do Luvias LT FC2000? Najlepiej aby nie było konieczności wymiany pokręcajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Caldia LT JDMBallistic LT podejdzie z naszego rynku SLP Type-a tuningowe a piękne są złociutkie Szlupe Luvias nie są kompatybilne z Certate Exist, bez pokrecajki. Edytowane 30 Lipca 2020 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 (edytowane) Kupiłem i ja. Model FC LT2000D. Zastąpił Cardiffa 12 C2000HGS. Jeszcze bez testów nad wodą. Na sucho kręci bardzo przyzwoicie. Czuć o wiele większą moc niż w Cardiffie. W porównaniu do Certate LT jednak widać i czuć różnice klas. O ile w Certate nie ma luzów, tak w Luviasie jednak na rotorze odczuwa się delikatny luz. Druga sprawa to brak możliwość odkręcenia dupki bez rozebrania kołowrotka, tak jak to można zrobić w Certate (dosmarować przekładnię bez rozbierania kołowrotka). Zawiedziony nie jestem, miała być moc w małej obudowie, lekkość i dobra praca. Wszystko jest. Szkoda jednak, ze nie robią mniejszych Certate niż 2500. Edytowane 9 Sierpnia 2020 przez Żbiku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Druga sprawa to brak możliwość odkręcenia dupki bez rozebrania kołowrotka, tak jak to można zrobić w Certate (dosmarować przekładnię bez rozbierania kołowrotka). I to jest bardzo ważna informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaszczyk99 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Witam. Szukam opinii o kołowrotkach DAIWY z serii LUVIAS LT. Jak się one sprawują. Osobiście celowałbym w wersje 3000D. Nie znalazłem żadnych konkretów jedynie o wersji 2015 ale o nowych następcach 2020 już niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Panowie jaka jest róznica pomiędzy tą na papierze pomiędzy luviasem lt, a airity lt w tym samym rozmiarze. Powiedzmy 2500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Panowie jaka jest róznica pomiędzy tą na papierze pomiędzy luviasem lt, a airity lt w tym samym rozmiarze. Powiedzmy 2500 ?Na pewno cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Panowie jaka jest róznica pomiędzy tą na papierze pomiędzy luviasem lt, a airity lt w tym samym rozmiarze. Powiedzmy 2500 ? Nie miałem Airity LT ale mam Luviasa 3000 XH. Kołowrotek nie jest już JDM ale w porównaniu z Certate z poprzedniego wypustu spasowanie jest porównywalne.Myślę że w cenie ok 1400 pln (zakupy w JP) nie brał bym pod uwagę Airity LT.Fajny, bez pierdoletów opis jest tu. Ryby też fajne na niego kolega łowi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 2024 Daiwa Luvias 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Wygląda fajnie, ten rotor jakiś kosmiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Nowy luvias wyglada dobrze.. jest juz na stronie daiwy pelna specyfikacja. Beda modele PC lt 2500 i lt3000. Bodajże we Wrześniu ma wejsc do sprzedazy.Ciekawe czy bedzie produkcji Jp czy zostabie China. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Wygląda fajnie, ten rotor jakiś kosmiczny Poprawka największej niedoróbki LT, kabłąka z pierdylionem elementów geometrycznych plączących linkę. Jestem przekonany, że każdy nowy wypust będzie tak poprawiany. No może nie te mega tanie. Jestem ciekawy czy BG też się załapie, bo bardzo lubię ten model. Pewnie nieprędko, bo stosunkowo niedawno doszła rozmiarówka 1,5k i 2k. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Rotor wygląda interesująco, ale to ramię kabłąka trochę jak w DAM-owskim Quicku ze trzydzieści lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Rotor wygląda interesująco, ale to ramię kabłąka trochę jak w DAM-owskim Quicku ze trzydzieści lat temu Ale takie Daiwy mają, w sumie ma być mocna i lekka i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Moim zdaniem jest to zwykła oszczędność na produkcji i już im się nie chce nawet śrubki przykręcić, albo pina wstawić. Ale mam nadzieję, że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Moim zdaniem jest to zwykła oszczędność na produkcji i już im się nie chce nawet śrubki przykręcić, albo pina wstawić. Ale mam nadzieję, że się mylę Nope "znacznie zmniejsza ryzyko splątania w połączeniu z nowym ramieniem kabłąka." To z opisu rotora Excelera 23, jednego z pierwszych modeli z nowym jego typem. Także wtopa inżynierska wycofywana raczkiem. No bo dopisek, że mocniejszy to taka zasłona dymna, często łamiecie rotory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 często łamiecie rotory? Mnie lecą jakieś 2 tygodniowo i wykupiłem abonament 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 I widzę że w sumie to jest ten sam rotor we wszystkich nowych wersjach: Luvias, Airity, Airity ST, Exist, Certate jak sobie popatrzyłem to widać że się rzeczywiście wycofują z tego poprzedniego typu rotora 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Czy model 2500XH podola wirowkom typu Aglia 3 czy malym woblerkom trociowym? Szukam czegos na male trotki i pstragi. Przynety prowadzone glownie po skosie. Te ktore podalem to taki max od swieta. Normalnie to Aglia 1 lub 2 oraz 5 cm Invader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi