Małkociniak Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Przygotowuje się na razie mentalnie do pierwszej audycji powstającego radia internetowego .Teraz pytanie na czym słuchać radia które nadaje w internecie. Propozycje telefon+głośniczek bluetooth odpadają, owszem może być aplikacja w telefonie jakiś moduł bluetooth+ kino domowe (podstarzałe technologicznie) lub jakaś przystawka radia internetowego do owego kina. Chciałbym wykorzystać radio stereo lub kino domowe to które mam, a więc może jakiś streamer lub moduł ?Znalazłem u majfrendów takie coś do podłączenia owego kina https://pl.aliexpress.com/item/32950667848.html?spm=a2g0o.cart.0.0.61a43c00csBAkk&mp=1 A może inne propozycje ? Edytowane 24 Maja 2020 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkordeusz Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Są 'normalne' radia na których można odtwarzać radio internetowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 A tablet lub telefon połączyć przez zwykłe USB nie da się? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) ja korzystam z https://musiccast.pl/produkty/stereo/wxad-10 i jestem super zadowolony, obsługa za pomocą app z telefonuno ale to chyba jak strzelać z armaty do wróbla... Edit. dodam tylko, urządzenie współpracuje ze kilkunastoletnią (ale cudną ) mini wieżą Yamaha PianoCraft E410 Edytowane 25 Maja 2020 przez Jano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Też Yamahy używam i sobie chwalę. Model mojej to MusicCast N470D Pianocraft.https://musiccast.pl/produkty/systemy-mini/mcr-n470d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) Najprościej w komputerze.Te stacje radia jakos musisz programować wiec bez wyświetlacza sie nie obejdziezeby był komfort to musisz mieć wyświetlacz kilka cali i graficzny a nie znakowy + pamięc stacji poszukaj malego ultrabooka na 8-10 calach z karta sieciową .- zdarzaja się z wbudowanym pilotembedzie miał wyświetlacz i wbudowany głośnik i windows oraz programy do odbioru radia - kilka do wyboru Centrino lub celeron Ci wystarczy wiec koszt od 200-300 zł Edytowane 25 Maja 2020 przez selk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Wczoraj podłączyłem smartphona do kina domowego na przewodzie z wtykami jack 3.5 Rozwiązanie tymczasowe, wiem że tymczasowe rozwiązania potrafią zostać na zawsze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggot Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Nie wiem gdzie będzie nadawać tytułowe radio, ale spójrz jeszcze na takiego mikrusa jak chromecast audio, dzięki niemu być może ożywisz swoje kino domowe. Nie dość, że pełni rolę przetwornika C/A, to obsługuje wszystkie serwisy strimngowe typu Spotify,Tidal, Deezer itp.. Chromecasta mam już kilka lat i też po pewnym czasie chciałem nieraz posłuchać radia internetowego, i w tej roli świetnie sprawdza mi się aplikacja Replaio na smartfona, bezproblemowo to współpracuje. Z wad chromecasta to, że nie obsługuje wszystkiego, a podłączenie przez mini jacka, u siebie podłączyłem go do lepszego daca pod wejście optyczne z przejściówką. Poczytaj o nim, myślę, że u Ciebie może to wypalić, około 100 zł za niego to przyjemna cena jak na możliwości które oferuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 A co sądzicie o https://pl.aliexpress.com/item/4000574487988.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5f733c00iTDw6a&mp=1 czy można traktować to w budżetowym zastępstwie ;-) Yamahy Miusiccast'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 A co sądzicie o https://pl.aliexpress.com/item/4000574487988.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5f733c00iTDw6a&mp=1 czy można traktować to w budżetowym zastępstwie ;-) Yamahy Miusiccast'a ?na pierwszy rzut oka wygląda że funkcjonalność podobnajeżeli nie chodzi o ble ble ble przetworniki i brzmienie "prawie audiofilskie" to możliwe, że spełni twoje oczekiwanie z zapasem wiesz,budżetowych zastępstw na Ali jest multum, sam musisz sobie odpowiedzieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggot Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Tak jak napisał kolega Jano, na zdjęciu wygląd i wyposażenie pod korek, bardzo możliwe, że będzie to dobrze działało, lecz problem z tego typu sprzętami jest taki, jak długo producent będzie aktualizował soft, a z tym jest różnie nawet u potentatów, ostatnio Denon, mimo, że ciągle sprzedaje amplitunery, w któryś modelach za niemałą kasę ubił aplikację radiową bodajże vtuner i ludzie się wściekają, że kupili nowy sprzęt a radio nie działa. Bez aktualizacji sprzęt mimo że sprawny, jest bezużyteczny. Niestety, to stare numery producentów, 2-3 lata góra 4 i masz lecieć po nowy. proszę, pozostawmy ten temat merytorycznym... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi