czerwcowy0520 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Witam, Chciałbym zmienić knoba ,,T" na ,,I" tylko pytanie czy wystarczy kupić od rozm. 2500 i przełożyć, czy jednak nie będzie pasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Cześć,Wg mojej wiedzy knoby można zamieniać z T na I. Nie ma z tym problemu. Mi knob I przy rozmiarze 4000 w pojedynczej korbce nie podchodzi - brak tego "chwytu" . W podwójnej jest ok. Korbki też pasują naprzemiennie 2500/3000/4000 ale...Ja mam wersję 3000 (to samo co 2500, tylko różni się knobem - zamiast I jest T) i wersję 4000 z knobem T.Po przykręceniu korby z 3000 do 4000 odległość pomiędzy korbą a kabłąkiem (rotorem) zmniejszyła się z około 15mm do około 9mm. Kolizji niby nie ma, ale możesz mieć dyskomfort i czasami palcami zahaczyć o kabłąk/rotor.Długości korb są identyczne, różnią się długościami czarnych tulei dystansujących. lepiej zatem kupić korbkę pod konkretny rozmiar. pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Ja znowu nie trawie knobów typu T ok muszę poszukać I od ultegry 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Ja tez jakies takie duuzawe ale drugiej strony adekwatne do rozmiaru kołowrotka.Na szczecie mozna wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi