CHELEK Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam jestem początkującym monterem woblerów z pianki i mam już piękną formę z żywicy ale mam problem z wlewem i wylewem z formy.Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czym zatkać ten wlew i wylew aby było szczelnie i pianka nie wyciekała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam! Wszystko jest ok,ale teraz jest zimno a twardość pianki dwuskładnikowej zależy od temperatury.Od tego zależy czy się utwardzi a na powierzchni powstanie skórka.Więc temateratura składników około 20 stopni a dodatkowo trzeba formę podgrzewać , np. farelką ,ale nie za mocno, tak ,aby było ciepło, ale nie gorąco.No i dobierz ilość pianki do formy. Acha i pamiętaj,składnik izocyjaninowy B to silna trucizna,jeśli pracujesz w domu i jeszcze bez maski ochronnej to najprawdopodobniej wkrótce Cię pożegnamy. Pozdrawiam,January Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHELEK Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 witam dzięki za odpowiedź ale za wiele mi nie pomogłeś jeżeli też coś działałeś w tym kierunku to sprecyzój swoją odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam!Chyba żartujesz,zdradzam ci najwieksze tajemnice robienia wobków z pianki a ty piszesz,że ci nie pomogłem???? Podstawy znajdziesz w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi