basset1989 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Witam! Zastanawiam się nad zakupem sprzętu do castingu (jestem początkujący). Proszę o informację / opinie o moim wyborze:- wędka Dragon Guide Select Cast - Skinner Cast- multiplikator Dragon Team Dragon HS200iL- plecionka Momoi Takumi JigLine 150m co byście zmienili jeśli chodzi o jakość. Mój budżet to około 1000 PLN. Z góry dziękuję za porady:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Przy takiej wędce polecił bym mocniejszy multik np abu c4 5601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Ja bym zmienił multik na abu revo s i plecionkę na power pro.Słyszałem że te gudie select gdy zmokną to się z ręki wyślizgują ale ogólnie to bardzo dobre wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basset1989 Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 A czy ktoś z Was korzystał z multiplikatora Team Dragon HS200iL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Słyszałem że te gudie select gdy zmokną to się z ręki wyślizgują ale ogólnie to bardzo dobre wędki. ...a ja slyszałem, że mężczyźni są z Marsa a kobiety z WENUS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Ten dragon wogóle się nie nadaje do tego patyka,do niego lepszy będzie tak jak kolega @Eryk napisał revo s lub trochę tańszy ale na pewno nie gorszy c4, dragon nie obsłóży przynęt 80 czy 100 gramowych a powyższe jak najbardziej.I nie najgorszym rozwiązaniem było by wybrać pp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Polecam młynek daiwa procaster rojo-można kupić za naprawdę dobre pieniążki albo shimano curado 201d(używany).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Słyszałem że te gudie select gdy zmokną to się z ręki wyślizgują ale ogólnie to bardzo dobre wędki.A ja tego doświadczyłem. Rękojeść potrafiła niezbyt pewnie leżeć w dłoni podczas deszczu, ale to była sytuacja podczas spiningowanie. Z racji konstrukcji wędki castingowej(pazur) chwyt może być pewniejszy..Może- bo castem GS nie łowiłem.. PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Warto wziąć pod uwagę, że jeśli ma się małe dłonie, to niski profil będzie zdecydowanie pewniej leżał w dłoni. Choć wielkość rzędu 5000-5600 i podobnych jest jeszcze w miarę kompaktowa, to jednak siedzi zdecydowanenie wyżej, nie mówiąc o wsyokości spustu zwalniającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basset1989 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Dzięki za podpowiedzi. W deszczu raczej łowił nie będę ale kto wie:) Co do dłoni to raczej małych nie mam. Czekam dalej na opinie. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basset1989 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 A co sądzicie o multiplikatorze OKUMA Citrix 273LX ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 użyj wyszukiwarki i poczytaj.także o aluminie 273 to jeden grzyb.jeśli chcesz nabyć dobry młynek na lata to skup się na tym co piszą koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi