sucks_one Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Panowie,Posiadam Hondę 30KM z dużym rumplemW jaki sposób transportujecie silnik na pawęży ? Czy Rumpel nie powinien miec jakiejś blokady?W moim silniku rumpel swobodnie porusza się góra dół. Macie jekieś sposoby blokowania go podczas transportu ? A może czegoś brakuje w moim sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Też mam i mój porusza się z oporem. W sensie jak jest na dole to sam się nie podniesie. Tyle, że jak podniosę to po dłuższej jeździe powoli będzie się opuszczał. Ale na pewno luźno nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Kwestię nasilenia oporu mogę regulować ale czy podczas transportu mimo wszystko rumpel nie będzie podskakiwał ? Łukasz, czy dałbyś radę wysłać mi dwie fotki z obu stron tam gdzie jest śruba na przegubie? Edytowane 28 Maja 2020 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Ja w yamaszce łapię gumą za rumpel i za śrubę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Uchwyt do silnika zalatwia sprawę. Ten opieramy na kolumnie spodziny z podparciem na rolce/belce od przyczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Teraz zakumałeł, chodzi o stabilizację rumpla a nie silnika mój błąd???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Czy jest regulacja to nie wiem, nie potrzebowałem tego ruszać. Zerknę jak to wygląda. Tak mogę zrobić zdjęcia tylko napisz mi czy chcesz na maila czy tu wstawić. Jakoś po południu bym zrobił jak wrócę do domu.A silnik transportuje na podpórce pomiędzy kolumną a przyczepą. Mam gazowy tilt. Edytowane 28 Maja 2020 przez Lucas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Również posiadam podpórkę i z tym problemu nie ma.Będę wdzięczny za zdjęcia makro tych śrub na przegubie rumpla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Ok. Popołudniu postaram się zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
sucks_one
Panowie,
Posiadam Hondę 30KM z dużym rumplem
W jaki sposób transportujecie silnik na pawęży ? Czy Rumpel nie powinien miec jakiejś blokady?
W moim silniku rumpel swobodnie porusza się góra dół.
Macie jekieś sposoby blokowania go podczas transportu ?
A może czegoś brakuje w moim sprzęcie?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi