Witam, O tuż pojawił mi się dość denerwujący problem i nie do końca wiem czyja to wina - moja technika rzutu czy woblery są wadliwe. Kupilem sobie woblery boleniowe 8cm i 9cm (oba około 10g). Niestety podczas rzutu jednym i drugim plecionka zaczepia się o kotwice, na 10 rzutów moze 3 są udane. Denerwuje to, bo zamiast łowić to odplątuję plecionkę z kotwicy. Dodam, że za duzo woblerami w życiu nie łowiłem ale takie rzeczy z innymi zdarzały sie sporadycznie. Czy macie może jakieś porady ?
Pytanie
m4ki
Witam,
O tuż pojawił mi się dość denerwujący problem i nie do końca wiem czyja to wina - moja technika rzutu czy woblery są wadliwe. Kupilem sobie woblery boleniowe 8cm i 9cm (oba około 10g). Niestety podczas rzutu jednym i drugim plecionka zaczepia się o kotwice, na 10 rzutów moze 3 są udane. Denerwuje to, bo zamiast łowić to odplątuję plecionkę z kotwicy.
Dodam, że za duzo woblerami w życiu nie łowiłem ale takie rzeczy z innymi zdarzały sie sporadycznie. Czy macie może jakieś porady ?
Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.
Pozdrawiam,
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi