lukomat Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Pierwszą połowę czerwca spędzę w Stavanger - Tananger. Chciałbym jakoś zagospodarować wolny czas i biorę ze sobą trochę sprzętu wędkarskiego z myślą o łowieniu w morzu z brzegu. Na jaką rybę się nastawiać o tej porze roku? Czy jest jeszcze szansa na trotkę na muchę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy1106 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Ze Stavanger nie jestem, ale na trotkę zawsze jest szansa. Co do innych to sie nie wypowiadam bo u mnie w Oslofjordzie pustka, solankę omijam, jeśli będziesz miał dostęp do auta to możesz zawsze wrzucić muchę w bagażnik i nad jakieś jeziorko sie wybrać, ewentualnie rzekę. Edytowane 28 Maja 2020 przez Lewy1106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Obawiam się, że będę ograniczony do morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy1106 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 to w takim razie dorsz, czarniak i rdzawiec, tylko trzeba ich poszukać + trotka. jeśli chcesz to na pw mogę Ci wysłać link do grupy na fb gdzie mógłbyś się dowiedzieć więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Jeśli troć, to raczej "noc" niż dzień. Wtedy jest w zasięgu muchy. Szukaj miejsc w miarę odosobnionych, co teraz nie powinno być trudne. Doświadczenia z Oslofjordu,ale raczej uniwersalne.PS Łowienie w morzu jest darmowe, ale już w innych wodach, potrzebna licencja na dany obszar. Przez kilka lat kontroli nie widziałem, ale głupio tak bez...W fjordzie powinna być belona i makrela,śledź. Smukłe blaszki, lekkie pilkery. W zeszłym roku łowiłem makrele głównie na jedną blachę, w kolorze miedzi.Jeśli nie jesteś muchowym orto, to jakieś zestawy śledziowe polecam. Edytowane 28 Maja 2020 przez Roseth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Lewy1106, niestety nie jestem na FB, ale dzięki za propozycję. Roseth, biorę po jednym zestawie na korbę i na muchę. Orto nie jestem, ale wolę muchę. Jakby się trafiły makrele, to może byc niezła zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Kiedyś na przywieszki zapiąłem 4 makrele,akurat takie godniejsze w rozmiarze, skończyło się złamanym kijem. Jeśli chodzi o makrele i śledzie to jednak przede wszystkim porty, miejskie łowienie. Trocie łowiłem na "dzikich" plażach, szukałem widocznych zatopionych kamieni, kamiennych raf. Lepsze brania na przypływie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 W samym mieście jest kilka miejscówek gdzie jest sporo makreli. Próbowałem je łowić na wszelkiego wynalazki typu boleniowego ale bez efektu, dopiero jak kupiłem norweskie pilckiery i to te najtańsze zaczęła się zabawa. Myślę, że na muchę powinny brać, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Dzięki za wskazówki. Jestem na miejscu i wieczorkiem coś zawalczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi