theslut Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Panowie, ktoś, coś na temat łowności miękkiego Wacława? Bo może warto zainwestować w te gumki ????????????. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) Ja kupię tylko dla samych nazw ???? muszę mieć te gumy. Bardzo mi się podoba takie luźne podejście. Edytowane 29 Maja 2020 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Gumy jak gumy, nie wywrócą rynku do górny nogami, ale fajnie że Polsping się tak fajnie odrodził i ostro działa Osobiście mogę polecic obrotówki polspingu bo wszystkie które mam świetnie pracują, a i kotwiczki mają przyzwoite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Gładki Roman. Brzmi dobrze i wygląda dobrze Kupię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Ja zacznę od Andrzeja zadziory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Wąsaty Ferdynand łowi u mnie okonie na DS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Posiadam kilka egzemplarzy tych gum i są naprawdę przyzwoitej jakości, szczególnie często używam 'andrzej zadziora' czyli mini canibal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 A mi z kolei najbardziej podoba się ich hasło - "Twój dziadek i ojciec najlepsze wyniki mięli bez gumy" ???? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Jak pierwszy raz zobaczyłem opisy tych gumek w sklepie to ludzie dziwnie się na mnie patrzyli jak hihrałem się koło tego stoiska.Co by nie było cheburashki robią fajne, z dobrym, nie wystającym za bardzo drutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkordeusz Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Ja też mam kilka ich gum - jakoś naprawdę dobra, ale wody jeszcze nie widziały bo jakoś ciągle mnie na pstrągi ciągnie Kupilem w sumie w ciemno dla zasady, bo bardzo Polspingowi kibicuje. PS. Fajnie że ich produkty można kupić w Decathlonie, mocno się zdziwiłem jak zobaczyłem cały regał Polspingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Ja na Chudego Mirka kilka szczupłych już wyciągnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Wcześniej już była fota gum Polspingu o nazwie Miękki Wacław to pomyślałem ,że to jakiś żart. A wracając do tematu to za małolata moja ulubiona i oczywiście łowna blacha na szczupaki to była Kalewa.Miałem jeszcze obrotówki pod nazwą Okoń .Czy ją produkował Polsping czy ktoś inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 W Auchan też można było już dawno kupić???? tak jak koledzy piszą choćby za pomysł warto wspierać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ziemba Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Panowie wielkie dzięki za każde dobre słowo To mega motywacja dla nas wszystkich Pozdrawiam serdecznie! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 16 cm zadziora dobrze kiwa ogonem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Miękki Wacław to mój kilerek na okonie powiem szczerze, że w perlowy kolorem walą jak złe. W zeszłym roku na miękkiego miałem okonia 42.5cm. A co do samej marki Polsping, to widzę, że firma zaczyna iść do przodu. Mają plany i ambicje i cieszy to, że polska firma się odradza po latach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Jedynie zabezpieczenie blach wydaje mi się kiepskie. Stare blachy zero rdzy,nowe już mają z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Blachy niby troche rdzewieją... ale za to kotwice są dobre Kiedyś kotwice rdzewiały i do był problem a troche rdzy na blaszce to raczej rybom może pomóc a nie przeszkodzic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zardzewiały mors 3 w kolorze mosiądzu dał rekordową liczbę ryb porównując z innymi przynętami. Ale i on spoczął na korzeniu i teraz już takiego staruszka nie mogę dorwać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Jeśli chodzi o seryjne wahadłówki, to Polsping jest jedyną firmą, której jestem wierny ????. Pierwsze Gnomy kupowałem za szczeniaka jako gadżet - bo spinningować jeszcze nie mogłem - bodajże od 1989roku.Mam też starsze, po tacie i zdobyte w innych okolicznościach. Nie rdzewiały te bardzo stare, z mosiądzu, gdy zastąpiono go tańszą stalą, no to wiadomo. Ale przy normalnym użytkowaniu i przechowywaniu nie jest to problem, bardziej wkurzało mnie szybkie matowienie i jakby łuszczenie złotych błystek, ale ryby nie widziały w tym problemu więc i ja przestałem. Pamiętam jak na wycieczce z liceum do Zakopanego kupiłem w tamtejszym wędkarskim obrotówkę Polspingu (w bydgoskich sklepach tylko wahadłówki widziałem) Regę 4 -był rok 1998 może 99, ileż to później razy właziłem do wody by nie zerwać najlepszego szczupakowego killera jakim się okazała być ... ech 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) Jeśli chodzi o seryjne wahadłówki, to Polsping jest jedyną firmą, której jestem wierny .Pierwsze Gnomy kupowałem za szczeniaka jako gadżet - bo spinningować jeszcze nie mogłem - bodajże od 1989roku.Mam też starsze, po tacie i zdobyte w innych okolicznościach.Nie rdzewiały te bardzo stare, z mosiądzu, gdy zastąpiono go tańszą stalą, no to wiadomo. Ale przy normalnym użytkowaniu i przechowywaniu nie jest to problem, bardziej wkurzało mnie szybkie matowienie i jakby łuszczenie złotych błystek, ale ryby nie widziały w tym problemu więc i ja przestałem. Pamiętam jak na wycieczce z liceum do Zakopanego kupiłem w tamtejszym wędkarskim obrotówkę Polspingu (w bydgoskich sklepach tylko wahadłówki widziałem) Regę 4 -był rok 1998 może 99, ileż to później razy właziłem do wody by nie zerwać najlepszego szczupakowego killera jakim się okazała być ... echJa wręcz nie lubię nowych jasno "świecych" wahadeł. Zasniedziale, zardzewiałe, zdecydowanie lepsze Jesli zaś mowa o obrotówkach Polsping wypuścił serię Rega TR w rozmiarch bodaj j 1 - 4 Błyski poprawione i ulepszone wedle wskazań Roberta Taszarka . Jest na Y.T. film z testow prototypów Edytowane 2 Czerwca 2020 przez Marcin Rafalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Mam wspomniane Regi TR w rozmiarach 4 i 5 kręcą świetnie, ale ryb jeszcze nie złowiły, bo to nowy nabytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) W ubiegłą środę wraz z Kolegą Robertem, sprawdzaliśmy skuteczność seryjnych obrotówek Rega TR. Nr 4 i 5 Zdały egzamin na piatkę łowiąc mnóstwo okonków parę okoni przez duże "O". Szczupaczki w liczbie czterech w oraz piękna sztuka 90 cmTrafiła sie nawet wzdrega Oczywiście Kolega Robert znów, jak zwykle pokazał mi gdzie raki zimują zarówno w ilości jak wielkości łowionych ryb Reszta na zdjęcich Dodam tylko od siebie slowo o samych błystkach. Coś niecoś wiem bo sam "kręcę" obrótowki od ok 40 lat. Wykonanie naprawdę w porządku.Zwracałem zwłaszcza uwagę na jakość drutu, elemtow łożyskujących i strzemiaczka - bez zarzutu. Kotwice VMC. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Marcin Rafalski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Witam, od zeszłego sezonu wróciłem po długiej przerwie do używania wahadłówek Polspingu na szczupaki, okonie i bolenie i to z dobrymi rezultatami. Dlatego dokupiłem ich więcej. Jednak problem z nimi jest taki że bardzo korodują, tylko nie wiem czy to kółka rdzewieją czy błystki. Prośba, czy ktoś z was też tak ma i czy to trzeba wymienić kółka, czy to błystki korodują. dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 prawdopodobnie kółka rdzewieją załóż nierdzewne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi