Skocz do zawartości

Polsping rulez

theslut

Rekomendowane odpowiedzi

Korpusy błystek korodują. Problem był już z leżącymi w fabryce "na magazynie". Jest na to sposób, nie kupuj na zapas po prostu :)

Na zaps nie kupuje. Kupiłem kilka i je używam. Niestety prawie wszystkie które używałem są skorodowane. No ale cóż, może to będzie ich plus ????. Grunt że skuteczne.

Na pewno będą skuteczne.., miałem szczęście i udało mi się nabyć kilka takich srebrnych Morsów które w jakiś dziwny sposób pokrywały się takimi przebarwieniami (coś jak stare srebro z przebarwieniami..)

Na ostatniej Rybomani przedstawiciel Polspingu powiedział mi że to była wada technologiczna pokrycia przynęt i już to rozwiązali.. O zgrozo!  :(

A ja jeszcze nigdy nie miałem tak łownego koloru wahadłówek..! 

Dobrze że jeszcze zostały mi 2-3 szt...

Edytowane przez ubot
  • Like 2

W którymś wątku boleniowy jeden z kolegów opisywał, że opala wahadła nad palnikiem i dostają takiego sinego przebarwienia, które smakuje boleniom w jego okolicach. Druga sprawa, możesz zadzwonić do Polspingu i popytać, czy coś nie leżakuje im na półkac h. Pamiętam, że kiedy firma zmieniła właścicieli to mieli na stanie bardzo dużo starszej produkcji, może i w tym przypadku wahadełka leżakują gdzieś w kącie i byliby w stanie Ci je sprzedać, może nawet w cenie złomu, chyba że już tam trafiły bo odpady produkcyjne właśnie tam trafiają.

Umówmy się - wahadłowymi zazwyczaj żyją krótko, przynajmniej u mnie ???? Te korozję w niczym rybom nie przeszkadzają. A można to w miarę łatwo zniwelować zostawiając pudełka otwarte. Kiedyś ciągle korodowały mi wahadlowki, bo brodziłem, woda była w pudełku, a potem zostawiałem takie pudełko na jakiś czas. Inna sprawa, że zazwyczaj większym problemem były kółka słabej jakości.

• Like 2