Skocz do zawartości

Niech ktoś mnie uszczypnie, czyli "krótki" opis Sportfish Mars Cast 270cm

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Drozdo - coś więcej o tych problemach z czuciem przynęty?

Myslałem właśnie o Marsie na sandacze w Wiśle z główkach 15-30 gram, no ale jeśli piszesz, że z czuciem średnio, to chyba pora dokładnie przemyśleć sprawę i wstrzymać się z zakupem.

W zakresie od 15 gr + 3 lub 4" guma jest juz komfortowo, czuć ładnie opad, każde pukniecie. Według mnie 10 gramów to za mało. Jak na sandacze na wisłe za ta kase to bedziesz zadowolony pod warunkiem ze nie bedziesz łowił za lekko. Wedka ogólnie pracuje szczytem ale mocy w dolniku jest duzooo.

JA swojego oskrobie z lakieru i troche pobawie sie ze spacingiem przelotek i zobacze co z tego wyjdzie :)

Zalezy głównie od multika, ale nie bedzie to wygodne nawet z bardzo dobra maszynką.

Stingi fruwają przeciętnie.

Mimo to, z baycastem śmigalem z tego executorami 7cm i było w miarę, frisky latał już przyzwoicie.

Jednak optimum to executor 12 - tu już nie ma kompleksów.

To mocna wędka, zdecydowanie nie stworzona do tego typu przynę.

Inna sprawa, ze łowienie sandaczy na tak małe przynęty to często jakis blok który mamy w głowach.

Kiedyś na Czorsztynie ułowilem dwa na 14cm supershadrapa, kiedy gumki wszelkiej maści w sandaczowym rozmiarze 7cm były olewane.

Podobnie na rzekach, sądzę ze szczególnie o tej porze, spokojnie można zakładać 12-15cm

Zapodajcie koledzy trochę realnych fotek kija dla zachęty;)

Przyleciała do mnie dzisiaj. Pierwsze wrażenie: jakaś letka i mientka, przelotki równo w linii ale poprosiłem o sprawdzenie przed wysyłką żeby takie były. Generalnie wygląda nieźle.

Kilka fotek poniżej.

post-50850-0-00880800-1354284033_thumb.jpg

Edytowane przez vBartek

• 10 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...