Skocz do zawartości
  • 0

Super patenty na duże przynęty ;)

explorator73

Pytanie

Witajcie,

Osoby łowiące na jerki i pilkery miewają problemy z przechowywaniem i transportem przynęt. Znalazłem w ofercie firmy Flambeau 3 modele pudeł, które wydają się być ciekawe (na zdjęciach)

Czy ktoś z Was miał kontakt z tym sprzętem?

Pozdrawiam,

P.

post-164-1348913353,7453_thumb.jpg

post-164-1348913353,855_thumb.jpg

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak się składa że użytkuję od dłuższego czasu zarówno 2060 jak i 0550. Oczywiście trudno je nosić ze sobą po krzakach w czasie łowienia, ale na łódź i do przewozu są świetne. Na szczęście trafiłem na super promocję. Szczególnie skusił mnie ZERUST. Trudno powiedzieć na ile jest skuteczy ten plastik bo zarówno Gamakatsu jak i kotwice w morskich Rapalach trudno rdzewieją.

Co do rozwiązań Siudakowo - podobnych mają niestety jedną wadę (tylko). Przynęty tłuką się w nich niesamowicie. Niestety nie wpadłem jeszcze na jakiś patent wytłumiający. Używałem tych nosidełek i używam do dalej, ale doszedłem do wniosku że o wiele bardziej przydatne są ochraniacze na kotwiczki. Odpada cały problem i plątania się kotwic i hałasu. Mam kamizelkę i pas biodrowy i to mi całkowicie wystarcza. Jakiś zapasik plus rzeczy pomocnicze na wypadek wzrostu ciśnienia (to aluzja od oleum Zagłoby) i ..... w drogę.

Pozdrawiam

G.

• 0

Moja torba bedzie dostepna za około miesiąc, nauczony doswiadczeniem i uwagami kolegów którzy posiadają wczesniejszy model, wprowadziłem kilka zmian.

Torba jest mniejsza, 30cm długości, 25 wysokości 25 szerokości. To w zupełności wystarcza na nasze woblery i jerki.

ilość przegród pozostała ta sama 4 x 5. Dodatkowo usztywniona została klapa, zastosowałem metalowe zawiesia, szeroki pasek z naramiennikiem.

Niestety problem o ktrówym pisze @GrynszpaN to fakt, pudło hałasuje, użyłem innego tworzywa które ma bardziej głuchy odgłos, ale go nie wyeliminowało.

siudak

post-25-1348913355,209_thumb.jpg

• 0

Ceny na dzień dzisiejszy nie mogę podać. Podniósł się koszt usługi, szycie zleciłem teraz u renomowanego kaletnika. kosztowała też zmiana w projekcie na lepszej jakości zawiesia i dodatki, dodatkowo walczę o wycenę materiału na przegrody. za kilka dni wszystko się wyjasni.

siudak

• 0

Wow co za patent :mellow:

Extra, moznaby tez pomyslec nad skonstruowaniem HYBRYDY, połowa by była do duzych woblerow a druga polowa do mniejszych przynęt albo innych akcesoriow

Wiem wiem za chwile napiszecie ze kto lowiac na jerki bedzie uzywal lekkich obrotowek albo gum :lol: Wyprzedze to pytanko i powiem ze jak łowie na zawodach to czasami uzywa sie 2 kiji jeden do jerkow drugi do srednich przynet B).