Zielony Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Przeszukałem "Wieści" i nie znalazłem wątku o karasiach w bieżącym roku. Zatem postanowiłem tenże otworzyć. Sam łowię karasie muchówką ale wiem, że wielu kolegów skutecznie łowi je delikatnym spinningiem. Myślę, że taki wątek będzie dobrym urozmaiceniem wątku. Łowienie karasi muchówką to takie muszkarstwo nizinne, często uprawiane na rozkładanym stołeczku Karaś 42cm. Złowiony muchówką w klasie 4 AFTM, żyłka 0.12, linka pływająca. Skuteczna nimfka to tak zwana "Lubiarzówka"Pozdrawiam serdecznie Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Zielony 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Czy karasie łowione muchówką mogą dać wędkarską satysfakcje? Moim zdaniem tak. Wziąłem nową wędkę Traperka GST w klasie 2AFTM .i rzuciłem rękawicę wielkim karasiom. Zastosowanie tak lekkiego zestawu zaowocowało tym, że emocje z holu były wyjątkowe :)to tak jak ultralight w spinningu.Poniżej fotorelaja z "Muszkarstwa na krzesełku" Kolega tez złowił karasiePozdrawiam serdecznie Edytowane 8 Czerwca 2020 przez Zielony 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Taki się dziś trafił: Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Kilka moich z tego roku: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi