Skocz do zawartości

Tytan wielozylowy - 7 vs 15 czy moze stal wielozylowa. Rozwazania o przyponach...

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

@chub norris

te w otulinie mozesz zespawac plomieniem zapalniczki, wiazanie odradzam, lepiej zacisnac kilka sztuk w domu, wrzucic w jakies plaskie pudelko i do torby

ja uzywam oslonki do szczytowek z feedera trzymam tam minimum 10szt przyponow na zaske to sie nic nie zagina etc.

PS dzisiaj testowalem przypony z tego tytanu 40lbs drennana i do tej pory 1 strzelil mi w miejscu zagiecia (tzn peklo nodaj 2 z 7 drutow (petla na agrafce nienaruszona).

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...

Uzywam sustrandu 1x17 10lb do delikatnego lowienia,przez wszedobylskie szczupaki,zalety cieniutki bodajze 0,20mm miekki,mozna go wiazac i ja tak robie.Do ciezszych zadan uzywam surflonu 1x7 15 lb.Wydaje mi sie ze produkty AFW maja najlepszy stosunek ceny do jakosci i nie sa jakos strasznie trudno dostepne.

• 3 tygodnie później...

Dzięki za szybką odpowiedź, ale co do Dragona właśnie tu miałem problem, może taka partia mi się trafiła ale kilka fajnych woblerów poleciało w kosmos.

Zapinka spinnlock, teraz zrobię kilka przyponów na superlock zobaczymy. Spinwal używam 20/B 9 kg , ale ie zawsze można dostać.

• 1 miesiąc temu...

Przerobiłem 5 m drennan E-sox titanium 20 Lb i 5 m 30 Lb. (ok 80 zł za 5 m) Zaciskane w tulejkach. Początkowe frycowe płaciłem, bo zbyt mocne zaciśnięcie powodowało pękanie drucików w miejscu zaciskania, a gdy już opanowałem siłę zaciskania, to i tak po dniu łowienia 25-30 gramowymi gumami, które kilkanaście razy dziennie trza było wyszarpywać z tataraków pojawiały się na środku oczka 1-3 pęknięte druciki.

By było bezpiecznie, w połowie dnia wymieniałem przypon na nowy. Tak więc tanio nie było, choć bardzo przyjemnie bo cienkie i absolutnie niewrażliwe na odkształcenia. Jednak raczej nie wrócę do tej plecionki tytanowej.