Skocz do zawartości

Tanie woblery na allegro

benito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

To jest chyba próba pobicia rekordu Guinnessa w kategorii, „ile można wydusić za jednego woblera” :o Chyba, że w tej cenie dorzucają rybną wodę, to zwracam honor. Jakoś nie rzucił mi się w oczy natłok doniesień o złowieniu rekordowych ryb na te woblery. Może pora zejść na ziemię, zwiększyć produkcje i urealnić cenę?

Na początku chciałbym się przywitać jako nowy i świeżak na tej ciekawej stronie.

Co do tematu to nabyłem dwa modele pstrągowe Morel Team (imitacja głowacza i śliza oklejana naturalną skórką rybią). Pracują pięknie ale na razie zakładam je w poznanych wcześniej, wybitnie niezaczepowych miejscach B).

Cene ustala rynek. Bedzie ona taka jak klienci beda chcieli placic. Ja tylko mam nadzieje, ze przy tak wysokiej cenie zostala poprawiona powtarzalnosc tych woblerów ponieważ było sporo doniesień od wędkarzy, również na tej stronie, że dwa identyczne modele tegoż producenta potrafią bardzo różnie zachowywać się w wodzie. A w skrajnych przypadkach nie zachowywac.

@Radzio,

witaj na forum. Życzę miłego korzystania.

Mialem nieprzyjemnosc nabyc w swoim czasie wobler Z.Wachaly(koszt 60zl, wiec pewnie mniejszy brat). Moje spostrzezenia: powloka lakiernicza za cienka, juz po 3cim czy 4tym niewielkim szczupaczku wobler zaczal byc...tonacy. Po jakichs 2 tygodniach uzywania wypadl ster...(obserwacje pracy 2szt woblerow)

Kotwice trzeba bylo wymienic od razu, byly jakosci...podstawowej.

Taki sam wobler kupil Kuba i tez go odlozyl ad acta.

Istnieje strona internetowa, gdzie wnieboglosy chwalone sa te woblery. Napisalem i po paru m-cach byl nawet skutek.. :lol:.. .czesc postow zniknela, link do watku zmienil m-ce i pokazala sie wypowiedz kogos, zdaje sie wlasnie z Morell-team.

Aktualnie wobler, a raczej to co z niego zostalo, lezy w sklepie Jerk i czeka...

A szkoda, woblery byly od strony pomyslu dobre.

Ktos napisal, ze plastik nie ma duszy. Byc moze, ale odpowiedni ma pewne zalety.

Gdyby taki wobler zrobic z wysokoudarowego tworzywa z pewnoscia rozchodzilby sie, jak cieple buleczki. Co prawda trudno byloby wytlumaczyc cene powyzej 50$ ale to nie moj problem...

Gumo

Ja swoje doświadczenia z 'Wąchałami' zakończyłem sprzedając posiadane woblery jego produkcji ponad rok temu :unsure:

Nie sprawdziłem tego, o czym pisał Gumo, bo nic na nie nie złowiłem :lol: Za to tylko ja wiem, ile czasu poświęciłem na ich ustawianie...

Chociaż, z drugiej strony, znam takich, którzy na ZZ-cie mieli na nie wyniki (zarówno sumy, jak i sandacze czy szczupaki). Aczkolwiek, obaj zgodnie twierdzili, że z kilku lub kilkunastu egzemplarzy łowny był z reguły jeden... Taki urok woblerów 'z duszą' w stos. do tych wykonywanych z formy...

Jakoś nie rzucił mi się w oczy natłok doniesień o złowieniu rekordowych ryb na te woblery

@Robert,

Bo mało kto je kupuje właśnie ze względu na ceny. Sam wolę za te 170 zł nakupić Salmiaków i będe łowił tak samo albo i lepiej. Większość zależy od wędkarza, nie tylko od przynęty.

Pozdr.

Salmo

A propos ustawiania..jako, ze trafilem wobler lowny, chcialem go poprawic tj. dostosowac do lowienia...

Okazalo sie to dosc trudne w warunkach polowych bo w ster wchodzi czesciowo drut, ktory nieznacznie naciskajac na niego wypacza jego ustawienie. Po wyschnieciu, doszlifowywanie steru jest zajeciem bardzo pasjonujacym.. :lol: ...do tego stopnia, ze do polakierowania juz nie doszedlem....

Do ustabilizowania uzywalem dwoch imadel jednoczesnie, a jednak wystapila nieznaczna asymetria, ktora juz dyskwalifikowala wobler, powodujac jego wyplywanie...

Ale rzeczywiscie, jak ktos lubi wyzwania to takie woblery z dusza powinny go w pelni zadowolic. Zawsze jest cos do poprawienia, sprawdzac sie mozna czesto, nie to co te bezduszne plastikowe wydmuszki...

Gorzej jest np. w razie, jak jest limit w bagazu a cacek tych nie mozna zabrac 20tu szt w jednym wariancie(wariantow jest z reguly kilka)

Jeszzce lepszy w te klocki jest, tym razem, seryjny wobler Dorado Invader. Po stuknieciu kilkukrotnym np. w drzewo odpada ster, razem z czescia glowowa nad nim.

Gumo

oklejanie skórą to jak dla mnie tp przesada,zabijać np.7-10cm rybki,żeby okleić wobka, <_<

znam lepsze i mniej inwazyjne dla środowiska sposoby.

pozdro

hasior :D

(gdzies słyszałem o takim sposobie)

np. Makrela wędzona; kupić, zjeść, wykorzystać resztki aby nic w naturze nie ginęło :mellow: