Skocz do zawartości

HMGlures & ZOZOBaits

Rekomendowane odpowiedzi

Tygrysy nie są malowane przez żyłkę, te z ostatniego mojego postu są malowane przez szablon zrobiony z cieniutkiej blaszki.

RUDI75 wobki to taki miszmasz, są tam i kleniowe klasyki i cos pod jazia się znajdzie. Twoje wobki są prawie na ukończeniu w wtorek/środę podeślę Ci fotki, ew. wrzucę tutaj do wątku.

Robercie cieszę się że ci się wobki sprawdziły :) 

Jak jeszcze pracowałem w firmie Gloog to robiliśmy szablony z butelki po napojach, wycinaliśmy płytkę odpowiedniej wielkości, przykładaliśmy do woblera i podgrzewaliśmy aż plastik ładnie przylegał do wobka a później to już inwencja twórcza w wycinaniu wzorów :) a powiedz mi bo widzę że zbroisz wobki też w pojedyncze haki, jak to sie ma do ilości spadów ryb???

Z butelki też robię :)  Blaszka ma jedna zaletę, zmywam zaschniętą farbę rozpuszczalnikiem nitro i jest czyściutka jak świerzo wycięta.

Haki są rewelacyjne, na poczatku obawiałem się że będzie dużo pustych pobić, nic bardziej mylnego trzeba tylko dobrze dobrać hak do wielkości wobka. Świetnie trzymają rybę, powiedział bym że lepiej niż kotwiczka. Do tej pory testowane tylko na pstrągach, zresztą do tego zostały one stworzone :) w kwietniu ruszę za wiślanym kleniem i też będę testował je na tej rybce, zarówno te bezzadziorowe jak i zadziorowe zobaczymy co będzie, ale myślę że się znów pozytywnie zaskoczę :)

• 2 tygodnie później...

I znów aero. Trzeba bedzie jeszcze popracować nad efektem końcowym ale już teraz cieszą moje oczko :)

3cm pływający bananek

obraz025kopiowanieq.jpg

7cm pływający, pod szczupłego

obraz030kopiowaniez.jpg

i jeszcze raz 3cm kleniowy:

obraz049kopiowanie.jpg

cieszą nie tylko Twoje oczy... B) może nie te same ale podobne cieszą moje... ;) :D

I ja mam już od gajosika niczego sobie kolekcje bananków 2,5cm.Są wyczesane,jest tylko jeden minusik.............. uzależniają,chce się ich więcej i więcej. Bananki na fotkach czadowe..........chce takie Pawle :D  :D :D  :D  :D .Czekam na foty perełek (wiesz jakie ;) ).

p.s: temat który miałem Ci ogarnąć w tym tygodniu ogarnę po świętach,nie dałem rady :( .

Marcinie, robią się i dla Ciebie, jak chcesz jakies fantazyjne kolorki to skrobnij na pw. Niestety mam spory młyn w pracy i czasu na struganie mało. Dzis dzień wolnego i ogarniam jeszcze stare zamówienia, ale perełki na pewno dostaniesz przed rozpoczęciem sezonu kleniowego :)

No Pany,zdaję sobie sprawę z tego, że żona czasem się złości ;) ,w pracy krzywo się patrzą :P  i przychodzą chwile zwątpienia w swoje umiejętności :huh: ,ale...........

miej Pawle na uwadze wiernych fanów swoich prac i zamieść od czasu do czasu jakąś fotkę swojego rękodziela.Tak smutno nam tej wiosny :( .