Skocz do zawartości

HMGlures & ZOZOBaits

Rekomendowane odpowiedzi

oj u mnie tez tak harcuja heheh mialem ostatnio fajnego klenia wystrzelil z plycizny ale nie trafil hheeh zawinal sie na glebsza wode i tyle go widzialem  co do nazwy heheh no paczki na bank rybom beda smakoway :-) paczki z piekarni sa brzydkie a twoje kolorowe ladne heheh zeklbym smakowo wygladaja :-)

Plany jak zwykle są ambitne zobaczymy jak będzie :) tym razem będą skrzela, będą płetwy nawet na 2cm wobkach wsio malowane przez szablony.

No jak nic musisz kupować drugi piórniczek Marcinie, jak pączki się sprawdzą poleci do Ciebie paczucha nie tylko z pączkami :)

Edytowane przez gajosik

Niestety dzisiejszy dzień był pechowy, mój kompresor charknął huknął i umarł :( Trzeba będzie rozebrać może uda się naprawić, a jak nie to nowy wydatek się szykuje.

Już wstępnie pomalowany, dojdą jeszcze skrzela i płetwy no i oczka coby wobek wiedział gdzie ma płynąć :) Jak przywrócę kompresor do życia.

935b30884e960647med.jpg

No ja też dziś sumówki do testów od Pawła przyjąłem.  Problem w tym że tester ze mnie marny a dodatkowo jeszcze w tym roku na Wisełce za wąsem nie pływałem. Teraz będzie motywacja.

Tester siaki i owaki ale malowanko wobków pierwyj sort. Pracę mam nadzieję ze już na dniach sprawdzę. 

No ja juz sobie ta opalizacje wyobrazam heeheh Marcin wie co dobre hehh wobki lux.. paczka bardzo bym widzial u siebie w pudle :-) wiec jak bedziesz mi cos posylal to wrzuc jednego..... duze wersje twoje mam plywaja i wygladaja elegancko hhehe a ciekaw jestem maluszka :-)  

• Like 1

Paweł doszly wobki bardzo fajowe :-) paczki bajka heheh malowanie klasa ,najbardziej wpadl mi w oko ten paczek z zielona opalizacja Marcin juz mi cos takiego szykuje bo miodzio kolorek :-) w wekendzik wyskocze na male testy .... odezwe sie w temacie :-) oczywiscie dzieki i pozdrowionka

Edytowane przez bielik

bylem dzis na malych testach powiem ci ze paczki fajowe pod wzgledem i jesli chodzi o prace to rowniez jestem zadowolony troche bym tylko poprawil ster zebyt glebiej schodzil bo ten idealnie smuzy a ja wole jak schodzi ciutke glebiej ja sam go stuninguje troche heheh bananki lux... okonka dostal ten maluszek z jajcami zielonkawy :-) ogolnie woby pracuja elegancko  maja juz zakwaterowanie u mnie w pudle hehhe pozdrowki malowanie miod malina 

• 2 tygodnie później...

Pawle, nowy styl malowania wobków który od jakiegoś czasu nam tu pokazujesz jest przekozacki. Wszyscy wędkarze są po trochu wzrokowcami i przynęty wykonane ładnie, czysto i do tego w malowaniach które wymiatają na pewno wywołają uśmiech u nie jednego :D . Ja tak mam za każdym razem jak otwieram paczkę od Ciebie. O łowności Twoich wobków nie piszę bo jest nie podważalna.

Panie Bielik :D , choćby lakier byłby i z kosmosu ;) ,na źle i brzydko wykonanym wobku straciłby swój urok. Ja staram się dobrać wam tak kolory aby odpowiadały waszym technikom malowania jak i wobkom które wykonujecie, reszta w waszych rękach.

Cieszę się że jesteście zadowoleni z lakierów które dla was dobieram :) .

Pawle, nowy styl malowania wobków który od jakiegoś czasu nam tu pokazujesz jest przekozacki. Wszyscy wędkarze są po trochu wzrokowcami i przynęty wykonane ładnie, czysto i do tego w malowaniach które wymiatają na pewno wywołają uśmiech u nie jednego :D . Ja tak mam za każdym razem jak otwieram paczkę od Ciebie. O łowności Twoich wobków nie piszę bo jest nie podważalna.

Panie Bielik :D , choćby lakier byłby i z kosmosu ;) ,na źle i brzydko wykonanym wobku straciłby swój urok. Ja staram się dobrać wam tak kolory aby odpowiadały waszym technikom malowania jak i wobkom które wykonujecie, reszta w waszych rękach.

Cieszę się że jesteście zadowoleni z lakierów które dla was dobieram :) .

i o to chodzi Marcinie wszak ty jestes fachowcem od doboru lakierow my tylko skromnie je uzytkujemy no ja chyba najskromniej heheh niebawem sam dla siebie bedziesz musial pakiecik stworzyc heheh swoja droga jakis kosmiczny kolorek by sie przydal heheh

Woblerki klasa! Mi najbardziej przypadły do gustu wariacje pączków eggów i bananka, prosta konstrukcja dopasowana do różnych warunków. Po 5 sztuk z każdego rodzaju do pudełka i jestem pewien że ryba będzie bez względu na warunki zastane nad wodą :)  ogólnie to bardzo mi leżą takie kombinacje ze sprawdzonym modelem...a to dołoży się jajko, a to się zrobi dr-kę ale jest baza i widać dążenie do wszechstronności pod różne warunki. Wg mnie właśnie to jest jedną z najwazniejszych cech samodzielnego wykonywania przynęt!

A może nie tyle cech co zalet...nie ma nic piękniejszego od satysfakcji płynącej z udanych wyników wcześniej zamierzonego planu.

Edytowane przez czerwcowy0520
  • Like 1

Bombowa odmiana. Wszędzie zatrważające podobieństwo do prawdziwych ryb (lud dochodzi do perfekcji - są już prawdziwsze od prawdziwych :D  ), a tu proszę - niespodziewane wejście w niemal bajkowe klimaty :) Super, wszystkie cztery powyższe. Jakieś takie wesołe klopsiki z dziecięcej wanienki. Ekstra sprawa :)

• Like 1