gajosik Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Miło że się sprawdzają Szczupłe siadają dość często, miałem już kilkanaście sygnałów o rybach 60-80cm, ale trudno mówić o celowym łowieniu kaczodziobów na woblery rzędu 15-25mm Traktuję to jako przyłów, czasami uciążliwy innym razem dający masę radości. Były też bolenie, brzany, świnki. Największy bolec o jakim mnie poinformowano miał 86cm i zjadł 20mm KillerEgga. Sam złowiłem brzanę 60+ na 15mmKillerEgg, tego dnia miałem jeszcze klenia 46, 38, i masę drobiu, co ciekawe wszystko na 15mm, woblery 20mm i dłuższe były olewane przez ryby. Woda potrafi zaskoczyć, trzeba być gotowym na wszystko i umieć się dostosować. Taki inny, oklejany, pływający 25mm, tak dla urozmaicenia pudełka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ciekawe malowanie powyższego wobka,a co do szczupłych to oczywiście przyłowy aczkolwiek dość częste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) . Edytowane 20 Lutego 2023 przez gajosik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Dziś krótki wypadzik z nastawianiem na sesyjkę zdjęciową z woblerkami w naturalnym otoczeniu i przy okazji chciałem podłubać białorybu. Rano pakuje minimum sprzętowe, wszystko mieści się w małej torbie biodrowej, ładuję do bagarznika jeszcze wodery, przydaja się szczególnie rano jak jest rosa. Jadę nad jedna z moich ulubionych nizinnych rzeczek. Ledwo dochodzę do wody i słyszę jak coś szamocze się w krzakach, w pierwszej chwili zesztywniałem ta ścieżkę często odwiedzają dziki, w ubiegłym sezonie widziałem lochę z młodymi. Nie byłem w nastroju do sprintu w woderach przez krzaczory lub do wdrapywania się na najbliższą grubą olchę. Mija sekunda, dwie i beton ze mnie schodzi, kolana i łokcie znów się zginają, na szczęście to coś małego. Podchodzę i okazuje się że to ptaszek zaplatał się w żyłkę pozostawioną przez burakowędkarza (niestety często spotykam nad wodą). Delikatnie wyplątuję pechowca z żyłki. Dookoła oczu ma pełno kleszczy, usuwam je szczypcami i pierzasty kolega odlatuje. Znalazłem ładny pniaczek porośnięty mchem i grzybami, sięgam po wobki i okazuje się że zostały w domu. Trudno z sesji nici. Biorę się za dłubanie bo nic innego nie pozostało. Przez niecałe 2 godziny łowie masę okoni palczaków i jazgarzy, 2 małe płotki i 6 leszczyków dłoniaków. Poranek bez okazów ale jednak bardzo pozytywny 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Komplecik kleniojaziowy dla klubowego kolegi. Wszystkiego po trochu, nad dużą i małą wodę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Paweł jak byś miał takiego co w lewym dolnym rogu - ten z dużym brzuchem, to bym chętnie przygarnął co by sprawdzić 1 go lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Tomek coś się na pewno znajdzie, zabiorę na niedzielne zawody Nareszcie niżówka, uwielbiam taki stan, rafki, przelewy i jak wisienka na torcie do końca linki przywiązany smużaczek Pączek Edytowane 17 Czerwca 2015 przez gajosik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ladne cukiereczki, chlopaki ze swietokrzyskiego bardzo sobie chwala te twoje wobki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) . Edytowane 20 Lutego 2023 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ladne cukiereczki, chlopaki ze swietokrzyskiego bardzo sobie chwala te twoje wobki Nie tylko w świętokrzyskim robią robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) . Edytowane 20 Lutego 2023 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Pawel twoje woblery nie dosc ze ladne to bardzo lowne polecam wszystkim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Edytowane 20 Lutego 2023 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Edytowane 20 Lutego 2023 przez gajosik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Pięknota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Paweł jakiej wielkości te jerki?Super malowanie!Takie.... typowo Gajosikowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) Bananki 2.5cm pływające Edytowane 10 Lipca 2015 przez gajosik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Stare, poczciwe Gajosikowe cukierki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Miły przyłowik na KillerEgg 15mm. Ok 67-68cm jak na razie mój PB. Więcej foto na https://www.facebook.com/wobleryhmg Edytowane 15 Lipca 2015 przez gajosik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 przylowik bardzo mily na delikatnym sprzecie bolki fajnie chodza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Witam. Mi dzisiaj na pierwszych testach Twoich wobków na KillerEgg'a 20 mm też smignął bolo 50+.Widać rapy lubią te wobki.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Paweł podaj jakieś szczegóły co do jerków waga długość praca itp :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Jerki to taki przerywnik, zrobiłem dla zabawy i odmiany są pływające, nie warzyłem, a jak pracują dowiem się na jesieni teraz nie ma czasu na zabawy z nimi. Cisnę pstrągi bo tylko miesiąc został i klenie nad Wisłą na smużaki, teraz jest najlepszy okres nie chcę tego przegapić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Można nęcić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ale Ty się nudzisz... ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi