M4TYY Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 A również się dołącze do zapytania, czy w temacie pstrągówek coś ruszyło? (tych "czortów") 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalKl Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Przydałoby się kilka KillerEgg do jaziowego pudełka na wiosne Edytowane 25 Stycznia 2016 przez RafalKl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Będą, będą Czorty dosychają, muszę przyznać się bez bicia że trochę zaniedbałem ostatnio struganie siedzę na lodzie ile się tylko da odrabiam zaległości z poprzednich zim. Rekordów brak, ale ciągnie jak cholerka żeby pomoczyć mormyche albo błystkę w przeręblu Obiecuję już niebawem przysiąść poślady i nadrobić zaległości 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 A również się dołącze do zapytania, czy w temacie pstrągówek coś ruszyło? (tych "czortów") Wyślij mi adres na priv, podeśle coś z mojego pudełka bo już głupio się czuję, długo już czekasz. Zrobiłem sobie kilka ale za kropkiem nie chodzę teraz więc niepotrzebne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Lodu nie ma pora wsiąść się do roboty 4cm pływające pstrągowe "Shogun" 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Świetne! A na żywo jeszcze lepiej wyglądają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holdfast Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Super! Jeśli takie łowne jak twoje 'Killerki' ,to bardzo chciałbym je mieć w swoim pudełku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Fajnie współgrają te wobki z hakiem BZ. Bardzo dobra alternatywa dla małych i nie zawsze chwytnych kotwiczek. Przy połowie jazio - kleni ma to tym bardziej sens, gdyż na ogół stosuje się delikatne, miekkie kije oraz żyłkę zamiast plecionki, co właściwie przy spokojnym, opanowanym holu wyklucza spady ryb. Bardzo dobry pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Tym razem KillerEgg 20mm 1.8g czyli stary ale jary i łowny model 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Shogun 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 O ! Bardzo przemawia do mnie taki styl malowania jak w Shogun. Podobają się mi bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) KillerEgg 15mm jego czas właśnie nadchodzi wielkimi krokami jazie jazie jazie jazie no kleniu też nie pogardzi Edytowane 6 Marca 2016 przez gajosik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 W takiego malucha wszystko może przywalić, sprytne mikruski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 z rozmiarem haka w tych Shogunach, to chyba przesadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Dałem nr 4 i faktycznie wizualnie słabo to wygląda... Najlepszy byłby nr 6 ale przy mniejszych rozmiarach za agresywnie pracują, przy nr 4 nie ma też tyle pustych brań. Większy hak też troszkę lepiej stabilizuje woblerek. Może w następnych partyjka uda się zejść z rozmiarem haka, narazie ten wypadał w testach najlepiej Wobler do zbrojenia pojedynczymi hakami to jednak zupełnie inna konstrukcja niż te do kotwic. Hak ma dużo mniejsza masę i stawia mniejszy opór w wodzie, kotwiczka jednak troszkę gasi ogonek. Żeby to wszystko działało poprawnie wobler na "starcie" musi mieć dużo drobniejsza prace żeby niz ten do kotwiczek. Jak pierwszy raz uzbroiłem pojedyńczymi hakami moje klasyczne pstrągówki, szczena mi opadła. Nożyczki poszły w ruch cięcie steru, odginanie oczek trzeba było zgasić woblera bo pstragi ze strachu na brzeg wyskakiwały Edytowane 7 Marca 2016 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalKl Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Witam. Jeśli miałbyś kilka sztuk KillerEgg 15mm na sprzedaż, to jestem zainteresowany jak najbardziej. Kilery na "suche" dni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Są, ale wyczerpałem limit ogłoszeń na giełdzie, więc pojawią się tam za 14 dni Ewentualnie wyślę ci fotki na priv i coś sobie wybierzesz Edytowane 7 Marca 2016 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Fajne te Twoje shoguny, mają w sobie to coś Czy te plamki to dobrze widzę, że są przecierane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Jaki rozmiar kotwiczek używasz do killereg'ów? #12 czy #14 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Tak przecierka bardzo fajnie to wychodzi, chyba się wkręciłem Rozmiar kotwiczek zależnie od firmy. Niestety czternastka czternastce nie równa. Generalnie to tak: 20mm Owner UL 14, inne firmy (VMC,Mustad, kotwiczki z PhenixFishing) nr 12, a do najmniejszych Killerków 15mm Owner UL 16-18 inne firmy nr 14. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Tak przecierka bardzo fajnie to wychodzi, chyba się wkręciłem Rozmiar kotwiczek zależnie od firmy. Niestety czternastka czternastce nie równa. Generalnie to tak: 20mm Owner UL 14, inne firmy (VMC,Mustad, kotwiczki z PhenixFishing) nr 12, a do najmniejszych Killerków 15mm Owner UL 16-18 inne firmy nr 14.Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Łezki 2cm pływające, troszkę bardziej agresywne niż KillerEgg czy bananki. Klasyka KillerEgg 20mm na pierwszej fotce nowa technika malowania jak w Shogunach z oczkami 3D: Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez gajosik 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Gajosiktwoje Killer Eggi, podobnie jak Łezki (mam jeszcze twój stary wypust) uzbrojone mam w Ownery st-11 ul 14/16.Te druciaki ewidentnie im służą. Pamiętam jak swego czasu znajomy rechotał ze mnie że pierwszy kleń rozegnie to i pójdzie w cholerę - po czym ciężkie zdziwienie na twarzy z każdym kolejnym kleksem.Te druciaki są niesamowicie czepliwe, okoń, kleks czy jazio który zatnie się na tym haku raczej na 100% siedzi (nie wspominam oczywiście o dobrze skomponowanym zestawie na te ryby : wędka, plecionka/żyłka, łowna przynęta + kumający łowczy). Pzdr Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Zwierzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgadza się w 100% u mnie w pudełku praktycznie tylko w Ownery i Gamakatsu mam zakute woby. Choć ostatnimi czasy pojawiły się u mnie w pudełeczku tez kotwiczki od Tomka z PhoenixFishing, przystępne cenowo, mocne i ostre łowie równiez na nie z całkiem dobrymi rezultatami, nawet juz nie zwracam uwagi jaki wobler zakładam czy z Ownerem czy z kotwiczką od Tomka. Kilka nowych fotek kleniowe dalekosiężne 3cm i 4cm 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Nowy kolorek, czerń z delikatnym akcentem miedzi, bardzo mi się podoba to malowanko. 2cm Drop pływający: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi