Skocz do zawartości

HMGlures & ZOZOBaits

Rekomendowane odpowiedzi

Na ostro tak jak lubię :D .Przy łowieniu okoni to strat nie odnotowuję ,ale jak łowię krasnopióry to już tak ,pajki z szyderczym spojrzeniem odływają z wobkami w siną dal :( .Potrzebne pociski dalekiego i bliskiego rażenia czyli pełny przekrój jeżeli chodzi gramaturę woblerków.Te  z cięższym obciążeniem sprawdzają się świetnie przy okoniach .

Nowe kolorki przetestowane, zielony to pogromca okoni,jest chyba skuteczniejszy od fiskusa. Wzdręgi ostatnio nie przejawiają chęci współpracy i nie mogę przetestować świerzaków na tych rybkach. Małe płotki i krasnopióry uderzają w wobka,tak więc myślę że te większe będą nimi również zainteresowane. Wobek w kolorze  zieleni , w wersji 1,8 gr też by się przydał.

Wczoraj ponad 30 okoni ,największy 34 cm ,pogromca w roli głównej w raz z rybami na niego złowionymi.Jeszcze raz dzięki Paweł.
20170621_190920.jpg
20170621_191722.jpg
20170621_210151.jpg
20170621_210202.jpg

Edytowane przez MARIUSZ 69
  • Like 4

Tak oto wygląda kotwiczka Twojego woblera po czymś, co go zaatakowało???? Jeden grot rozgięty, dwa pozostałe ściśnięte.

post-63740-0-74630100-1498593452_thumb.jpg

Wydaje mi się, że to był boleń. Bo jeżeli kleń, to naprawdę konkretny. Po mocnym walnięciu, od razu poszedł w dół rzeki, w zarośnięty odcinek rzeczki.

• Like 2

Klenia bym nie podejrzewał. Boleń, brzana, sum juz bliżej. Jeżeli walnął bolo musiał być konkretny. 

Przykro mi że kotwiczka nie wytrzymała i nie mogłeś wyholować rybki :( Do tej pory nie miałem z nimi żadnej wtopy, wprawdzie to nie Owner czy Gamakatsu ale są bardzo dobrej jakości, widać jakaś wadliwa się musiała zaplatać.

Ale zawsze staram się zobaczyć tez dobre strony w najgorszej sytuacji :) jak by nie było wobek skuteczny :D ;)

Edytowane przez gajosik
  • Like 1

Pewnie, że skuteczny, szczególnie ten kolor i miedziak. Sam malowałem na wiosnę wobki w odcieniach złota i w tym sezonie są najskuteczniejsze????

Co do kotwiczek, to wiem, że są niezłe, sam je też zakładam.

Brzan i sumów w tej rzece nie ma. Jeżeli to był boleń, to i tak bym go nie wyjął. Kij do 14g, żyłka 0,18, to wszystko w rzece szerokiej na 10 metrów i więcej ziela niż wody????

Łowne i to bardzo ,co mogę potwierdzić ,nawet jak jest bardzo słaby dzień to i tak na nie zawsze coś udaje się złowić.Są też dość trwałe ,u mnie szczupaki je bardzo lubią ,i starają się je zniszczyć co im się nie udaje w odróżnieniu od wielu innych ,nawet bardzo znanych producentów woblerów.

Przychodzę dzisiaj po dwóch dniach wolnego do pracy, zmulony, bez życia, jak by to był poniedziałek, patrzę - a na biurku koperta od Pawła. Otwieram, a tam w środku te maleństwa :)

I w dodatku więcej, z gratisami :)

I co żeś narobił? leżą przede mną, patrzą błagalnie tymi ślepkami, które mówią: "rzuć to i choć na wodę".

I jak ja mam wysiedzieć w pracy do 16? Jeszcze bardziej nic mi się nie chce.

:)

• Like 1

Wybrałem się dzisiaj na testy nowych woblerów, zresztą dziś osobiście Paweł Mi je podrzucił.Testy wypadły bardzo pozytywnie, kolega to chyba ma licencje na kilery. Taki całkiem fajny jazik na zbiorniku retencyjnym ,postanowił pokosztować woblerka.

20170630_194248.jpg

20170630_194243.jpg

20170630_194451.jpg

• Like 5