Skocz do zawartości

HMGlures & ZOZOBaits

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jak zwykle piękne rybki, ciśniecie z tematem aż miło popatrzeć, i jak zwykle szczerze zazdraszczam :) W przyszłym tygodniu szykuje się trochę wolnego, zwłaszcza wieczorami. Odkuje się wieczorniakami nad Wisłą mam nadzieję :)

Ja też cisnę ale nieco inaczej :) :D już ze 2h i będzie się robiło szaro na dworze, gdyby nie to że mykam na etat to prosto z lakierni śmignąłbym na rybki :)

post-51544-0-70249000-1504309427.jpg

post-51544-0-70249000-1504309427_thumb.jpg

• Like 2

Dzięki Tobie możemy mieć takie wyniki ,to jak się poświęcasz w tworzenie woblerów przynosi dla nas wymierny skutek w postaci złowionych ryb.Myślę że ryby złowione na twoje woblery po części rekompensują  Tobie czas i trud  włożony w ich wykonanie.

Tak po wędkarsku życzę więcej czasu na ryby.

Wyprowadziłem dziś woblery na spacer, i przewietrzyłem kija przy okazji :) Miało być rano a wyszło ja zwykle (nie dało rady podnieść głowy przed świtem :D czyli dopiero po obiadową porą udałem się na rybki. Nic specjalnego się nie działo, świętowały dziś widocznie. Z całego rybostanu Wisły tyko okonie mnie nie zawiodły, było dużo ale nic nie przekroczyło 25cm.

a tak wyglądają wietrzące się woblery :)

post-51544-0-40565700-1505074023.jpg

post-51544-0-91542400-1505074112.jpg

post-51544-0-13260100-1505074430.jpg

post-51544-0-47748600-1505074845.jpg

post-51544-0-40565700-1505074023_thumb.jpg

post-51544-0-91542400-1505074112_thumb.jpg

post-51544-0-13260100-1505074430_thumb.jpg

post-51544-0-47748600-1505074845_thumb.jpg

• Like 4

Olympus OMD EM10 MARK II

W sumie nic nadzwyczajnego ale dla mnie fotograficznego laika i tak maszyna kosmos. Prosto z aparatu wychodzą znacznie lepsze niż to co wrzuciłem w wątku. Muszę okiełznać jeszcze jakiś program do obróbki foto. Mam jakieś darmowe bardzo podstawowe, żeby nie napisać prymitywne :D programiki i mocno walą po jakości zdjęć, szczególnie przy zmniejszaniu rozmiaru.

Edytowane przez gajosik

Mnie głównie blokowało hasło "finansowo" :D wszystko na co muszę wydać więcej niż 1tys a nie jest to kołowrotek lub wędka powoduje ścisk żołądka i tyłka w moim przypadku... Z pomocą przyszły raty 0% na allegro :) a druga sprawa to taka że warto od czasu do czasu wziąć coś na raty nawet gdy jesteśmy w stanie zapłacić gotówką. Jeżeli ktoś planuje jakieś grubsze zakupy w stylu mieszkanie, dom i będzie musiał starać się o kredyt, bank zwróci uwagę nawet na terminowość spłaty takich pierdółek po 300-1000zł. Niewielkim kosztem robimy sobie historię kredytową, zawsze lepsze to nić, czy bycie "nieistniejącym" dla banku.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Mariusz wzdręgi to i w studni złowi w środku stycznia  :D  :D

Mariusz jak zwykle gratulacje pięknych rybek. Nie ukrywam że gdy patrzę na Twoje foty to ciut zazdroszczę, ale tak pozytywnie i radości mam sporo jak widzę Killerki ledwo wystające z pyska. Taka fota potrafi napędzić do działania nawet po całym tygodniu zapierdolu w pracowni. POWER IS BACK  :D  :D jak to mówią

Edytowane przez gajosik
  • Like 6

Mariusz wzdręgi to i w studni złowi w środku stycznia   :D   :D

Mariusz jak zwykle gratulacje pięknych rybek. Nie ukrywam że gdy patrzę na Twoje foty to ciut zazdroszczę, ale tak pozytywnie i radości mam sporo jak widzę Killerki ledwo wystające z pyska. Taka fota potrafi napędzić do działania nawet po całym tygodniu zapierdolu w pracowni. POWER IS BACK   :D   :D jak to mówią

Dzięki Paweł ,no tak sobie pomyślałem że wsparcie mentalne się dla Ciebie przyda  ;) .A pierwsze zdanie wprawiło mnie w pozytywny nastrój ,w ten poniedziałkowy mrożny poranek w robocie :) .

A z tematem to pocisnąłeś konkret ,ach ile to te maluszki już ryb połowiły dając przy tym sporo frajdy :) .

• Like 1

O.... Super ujęcie!

Byłem i ja przed dwoma dniami, trochę rybek miałem głównie na srebrne KillerEGG ale nic nie przekroczyło 30 cm. We wtorek rano ponawiam atak a później zalewanie i wklejanie :-)

Edytowane przez gajosik

• 2 tygodnie później...

Dziś Bloom uratował krótki wypad w samo południe :) nie brało nic, 2 malutkie klenie i zero.... Poleciał Bloom, żeby obłowić ziele. W ok 30min 10 rybek i ostrych brań z powierzchni :D

Jegomość na foto atakował 5 lub 6 razy zanim udało mu się trafić ;) ale widoki świetne a29fb88f33963e3161eab437f726b09d.jpg

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Z powierzchni na Blooma są piękne brania, a to ostatni gwizdek żeby tak połowić, zazdroszczę szczerze takich rybek, i tej adrenalinki przy bierkach.

Narobiłeś apatytu tymi fotami, mam takie płytkie starorzecze gdzie teraz można świetnie połowić między resztkami roślin, tylko w pudełkach wiatr hula..... Ale chyba się przeproszę na chwilę z nożykiem i powstanie mała partyjka Bloomów :) nie było niestety czasu na ten model w tym roku. Trochę żałuję że jeszcze nie zrobiłem na niego formy alu, chyba domówię razem z modelami pstrągowymi.