siatkaz Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Najlepszego Paweł i więcej czasu na ryby życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) TWITCH&TROUT czyli model na który wiecznie brakuje mi czasu..... Edytowane 21 Stycznia 2019 przez gajosik 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Nie tylko ty tak masz..U mnie prace są mniej zaawansowane.Przepraszam, że z prywatą w twoim wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 No dorzucę go do pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Może zdradzicie tajemnice bo zrobiłem kilka twichow ale żaden nie chodzi dobrze , gdzie mniej więcej powinno byc obciążenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 No dorzucę go do pudełka Dla Ciebie suszy się coś specjalnego w lakierni , na środę będą gotowe tych jeszcze nikt nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Może zdradzicie tajemnice bo zrobiłem kilka twichow ale żaden nie chodzi dobrze , gdzie mniej więcej powinno byc obciążenie ? Podpowiedz brzmi patrz na japończyki jest sporo modeli półprzezroczystych gdzie widać gdzie jest umieszczane obciążenie. części nie da się powielić bo mają systemy rzutowe trudne do przeniesienia na drewno. to tylko przykłady, popatrz w googlach, szukaj tez zdjęć rentgenowskich wobków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Pamiętajmy, że ważny jest też ster. Tonący twitch łatwiej zrobić, może nie mieć pracy przy normalnym prowadzeniu.To już inna bajka. System rzutowy daje zmianę punktu ciężkości, wystarczy szarpnąć i mamy inny wobler. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Są nowe kolorki JAGERów na chwilę obecną dostępny tylko w większym modelu. Jest tez troszkę zmian. Mianowicie docierało sporo głosów ze chcecie woblerki zbrojone bardziej ekonomicznie.... Dla mnie Wasze życzenie jest rozkazem, chcecie to macie Są więc zmiany na stronie modelu. Teraz podstawowa wersja zbrojona ekonomicznie kosztuje 15zł, oczywiście nadal jest możliwość zakupu w wersji z kotwiczkami Owner ST36BC wystarczy dokupić pakiet a uzbroimy wg waszego zamówienia. Szczegóły w linkach niżej zapraszamy do zapoznania się z ofertą. Oferta dotyczy na tą chwilę tylko modelu JAGER http://ninjafishingshop.pl/produkt/jager-48-6/http://ninjafishingshop.pl/prod…/pakiet-kotwic-indywidualny/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Czarne w szkle można lać :-) SDR czekają na stery ;-) :-D Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 W jaki sposób robisz nacięcie pod ster przy tak małej odległości oczka od korpusu?Piłka włosowa, czy jeszcze czym innym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Przyznam szczerze że nie mam jeszcze rozwiązania na większą skalę, na chwilę obecną robię piłka włosową. Finalnie planuje zrobić połówkę formy i przesuwać to po prowadnicy na małej wyzynarce proxxona, ale póki co czasu brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Ha haa ... to jest nas dwóch co nie wiedzą jak:) Kiedyś kupiłem taką wyrzynarkę stołową z piłką włosową, ale (chyba była kiepska) skakała niemal po stole. Odpuściłem temat.Myślałem o pile taśmowej, lecz tutaj byłby problem z odpowiednio wąskim brzeszczotem. I ... tego typu woblerów zrobiłem może z 10 a może mniej.Wolę tonące, niż gimnastykę z ręcznym nacinaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 TWITCH&TROUT czyli model na który wiecznie brakuje mi czasu..... Jaki rozmiar haków zastosowałeś w tym wobku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Zdradź kolego sposób na równe nacięcia pod ster.Robie to w rękach i efekty są różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Ha haa ... to jest nas dwóch co nie wiedzą jak:) Kiedyś kupiłem taką wyrzynarkę stołową z piłką włosową, ale (chyba była kiepska) skakała niemal po stole. Odpuściłem temat.Myślałem o pile taśmowej, lecz tutaj byłby problem z odpowiednio wąskim brzeszczotem. I ... tego typu woblerów zrobiłem może z 10 a może mniej.Wolę tonące, niż gimnastykę z ręcznym nacinaniem.Ja odginam oczko w bok, robię nacięcie na ster i przyginam z powrotem na miejsce. Prosto i szybko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) Patenty są wdrażane, jak wypali to się pochwalę. Do tej pory robię ręcznie, trochę treningu i leci sprawnie. Tylko zbyt dużo czarnego w szkle nie sprzyja powtarzalność. Dziś nie nacinam :-D Haki 4 do TWITCH&TROUT Edytowane 9 Lutego 2019 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Paweł , nie rozcieńczaj , smaku nie psuj . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Pochwal się czy mój sposób Ci podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Robiłem w ten sposób gdy drut był dłuższy, to dobra metoda, szybko i sprawnie szło. Tutaj nie da rady jak odginam drut się deformuje i paskudnie wygląda później. Za krótki jest. Pokladam nadzieję w półformie i wyżynarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 A tak zapytam. Nie znam się, nigdy nie robiłem odlewów, ale czy nie da się zrobić formy aby korpus był od razu z rowkiem na ster? I nie będzie problemu, że nacięcie będzie niesymetryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Oczywiście, że się da, tylko do kilku ustawień steru trzeba zrobić przyporządkowane formy, a to są ogromne koszty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Zastosuj trochę miększy drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Jeżeli mnie podrabiają to chyba jest dobrze znaczy że towar dobry i rozpoznawalny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino998 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Ludzie wstydu nie mają, żeby takim badziewiem próbować podrabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi