Voiteh Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Paweł widzę, że Ty zbroisz swoje woblery w pojedyńcze haki,powiedz mi proszę,czy ich konstrukcja jest jakaś specjalna,że pracują doskonale na pojedynczym haku? a gdybym zamienił ten hak na kotwiczkę to praca ich się zmieni? jakich haków używasz i jakiej wielkości?i ostatnie pytanie, gdyby w Twoich pestkach kleniowo-jaziowych zastosował pojedyńczy hak,to nie wpłynęło by to na ich pracę/lotność/skuteczność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 A ile on waży i jaką ma długość? Są w dwóch wielkościach 39mm 2.2g i 49mm 3.7g. Wczoraj udało się zrobić i obrobić fotki tylko mniejszemu modelowi. Dziś zabiorę się za większy model. Paweł widzę, że Ty zbroisz swoje woblery w pojedyńcze haki,powiedz mi proszę,czy ich konstrukcja jest jakaś specjalna,że pracują doskonale na pojedynczym haku? a gdybym zamienił ten hak na kotwiczkę to praca ich się zmieni? jakich haków używasz i jakiej wielkości?i ostatnie pytanie, gdyby w Twoich pestkach kleniowo-jaziowych zastosował pojedyńczy hak,to nie wpłynęło by to na ich pracę/lotność/skuteczność? Temat jest troszkę złożony. Dostaję sporo pytań na pw w tym zagadnieniu. Nie odpowiem tutaj na szybko bo zbyt wielowątkowa jest sprawa i łatwo spłycić dając fałszywy obraz. Jestem w trakcie pisania artykułu na moją stronę, jak skończę dam linka. Jestem na finiszu, brakuje foto i kilku zdań. Także troszkę cierpliwości i będzie Pan zadowolony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) Edytowane 20 Lutego 2023 przez gajosik 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 21 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) . Edytowane 20 Lutego 2023 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Nowy kolorek czarny w żółte kropeczki 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel12 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Czy będą dostępne na sklepie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Tak, najpierw w wersji limitowanej jak się przyjmą w przyszłym sezonie wejdą na stałe do oferty. Sam tez muszę dobrze je przełowić, trochę z czasem ciężko bo mnie zamówienia przyblokowały w łowieniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel12 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Jak zwykle świetnie kolory i wykonanie , podoba mi się ten czarno niebieski z czerwoną dupką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolomistrz7 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Wszystkie mają świetną kolorystykę - SZACUN ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 DroopKiller 30 5g KillerEGG TURBO 27 3g PICO KillerEGG FAT 16 (dawniej KillerEGG PICO 16) jeszcze chwila i będą dostępne weszło trochę nowych kolorków, część będzie na stałe, cześć limitowana. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 A jakoś mnie tak naszło, jedno zdjęcie 3 równe filtry w programie do obórki. Taki przerywnik dla zabawy w nudnym wybielaniu tła. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Jak zdjęcia masz robione w tych samych warunkach (powtarzalne) i jeśli używasz Photoshopa to nagraj sobie akcję z ruchami, krokami, które wykonujesz i możesz obrobić zdjęcia wsadowo - hurtem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nietstey nie używam już, ale dzięki za podpowiedź bo warto rozważyć powrót w sumie sporo czasu bym oszczędził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 (edytowane) Dawno nic nie dodawałem. Cały czas coś tam dłubię. Edytowane 3 Lipca 2020 przez gajosik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Fajne . Ile centymetrów , jaka waga , jakie wersje będą dostępne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Takie 10tki, waga ok 35g jak dobrze pamiętam. Będą dwa modele ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Dwa wariaty do testów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ale daje po oczach ????Mogą być jednak sytuacje, że ten czerwony coś skusi.Choć moje doświadczenie z kleniami pokazuje, że nie jest to raczej dobry kolor. Oczojeby zreacają ich uwagę, ale raczej ich inie atakują. Bardziej jest to zainteresowanie, ciekawość... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Ja na temat kolorów już się nie wypowiadam Co się naoglądam w życiu i nasłuchałem to moje. Jeden z ciekawszych przypadków kilka lat temu gdy dwuch wędkarzy (znajomi, jeden podpatrzył u drugiego moje wyroby) łowiących na tej samej rzece, często w tych samych miejscach. Zamawiali u mnie skrajnie różne kolory w obrębie tego samego modelu (i to jest najciekawsze, bo wyklucza różnice między modelami i ich wpływ na brania). Obaj twierdzili ze najlepiej biorą na to co zamawiają, i obaj łowili w tej samej wodzie na skrajnie różne kolory piękne klenie i jazie. U jednego dominowaly czernie z delikatymi akcentami złota lub żółte kropki a u drugiego żywe jasne wzory, nie tak oczojebne jak wyżej ale zamawiał też biało czerwone strażaki. I każdy twardo obstawał przy swoim, jeden twierdził że na ciemne nie biorą a drugi że na klasyczne sreberko z białym brzuchem i czarnym grzbietem to ostatnio miał ładna rybę 3 sezony wcześniej i sytuacja się zmieniła gdy zaczął łowić ciemne. Wiara w przynętę najważniejsza ! Sam odlewam w formach więc jestem sobie w stanie zrobić ile mi potrzeba najdziwniejszych nawet kolorów o takiej samej pracy, ale jak mam jakiegoś fartownego to dalej jak przed laty gdy robiłem z drewna ręcznie włażę głupi do wody by odzyskać wobka z zaczepu Sam staram się mieć różne wzorki, nigdy nie wiadomo... A najczęściej łowię na spokojne naturale i czarne z akcentami złota lub nieśmiertelne black furry, jakaś oliwka z czerwonym akcentem i nieźle wchodzą na taką ciemną zieleń z czerwonym Ale oczjeby lubię mieć bo mi się podobają strasznie takie ostre kolorki jakieś zawsze żywsze to pudełko, a są dni że potrafią uratować dupsko. Edytowane 11 Lipca 2020 przez gajosik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 W niedziele odwiedziliśmy Królową. Sesja mega krótka bo o 7 już byliśmy w drodze powrotnej, niestety obowiązki rodzinne. Nawet na te 3h warto było. Nie wiem czemu ale wszystkie rybska z Wisły cieszą mnie x2 ta rzeka i jej klimat coś pięknego. Popełniłem dwa nowe woblery, wyjazd był ukierunkowany na ostateczne testy i wnioski czy aby na pewno to już wersja ostateczna. Na szczęście tak co oznacza koniec zmian i początek odlewania. Na foto jeszcze w malowaniu roboczym Bezsterowy PANIC STICK 7cm o wadze 8g oraz klasyczny ze sterem RappSNIPER 7cm 12g Oszukaliśmy po sztuce, było jeszcze ciemnawo, aparat w tel nie ogarnął światła. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 (edytowane) . Edytowane 20 Lutego 2023 przez gajosik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Ryby w korpki coraz bliżej Już robię przegląd pudełek. Dorzucam troszkę woblerów bo sporo woda zabrała, w sumie to większość gałęzie na nawisach. Wzięło mnie w tym roku na trenowanie fikuśnych technik rzutowych rodem z JP i ofiary są dość liczne tej nauki..... Może któregoś pięknego wieczoru gdy dzieci pójdą grzecznie spać (o naiwności ! ) usiądę ze smacznym trunkiem w szklaneczce przy imadełku żeby wypełnić braki w pudełku z jigami. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 6 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Jeżeli ktoś ma smaczka na zestaw pstrągowy składający się z pięciu woblerków (Jeger i SilentASSASIN) zapraszam do wzięcia udziału w konkursie na instargamie https://www.instagram.com/hmglures Zestaw do zgarnięcia w konkursie na insta Taki urobek z wczorajszej wizyty w lakierni jeszcze trochę pracy i można wodować 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Przyjechała paczka z kotwicami można zbroić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki81 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Miło się patrzy na taką ilość kotwiczek ???? Kupujesz bezpośrednio od Mustada czy jakiś polski dystrybutor? Rozglądałem się kiedyś za większą ilością, ale skończyło się na niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi