gajosik Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Fioletowo pomarańczowe są petarda [emoji41] ale czas zmienić tytuł wątku [emoji2] Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Będą i woblery ???? wkręciłem się w lanie gumek niesamowicie ilość kolorów jakie mogę sobie zrobić jest nieograniczona. Problem w tym że ciężko wręcz nietkonalne jest lanie "standardow" które jest nudne i powtarzalne, bo zawsze masz pomysł żeby dodać że 2 kropelki innego barwnika i sypiać jakąś perłę lub brokacik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Pawle wiem o czym mówisz. Największa frajda jest przy wymyślaniu nowych kolorów, a te często powstają przez przypadek! Bo samo odlewanie ciągle tego samego jest monotonne i nudne ☹️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Pawle wiem o czym mówisz.Największa frajda jest przy wymyślaniu nowych kolorów, a te często powstają przez przypadek! Bo samo odlewanie ciągle tego samego jest monotonne i nudne ☹️Tylko zapamiętajcie proporcje, aby były powtarzalne. Bo ciężko wydobyć kolor z ostatniej łownej, pogryzionej gumy i to telefonem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 (edytowane) Wszyscy maja czarne piątki mam i ja 40% na wszystkie ZOZOBaity kupowane pojedynczo do niedzieli kod: BLACK40 Edytowane 24 Listopada 2023 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 (edytowane) Tylko zapamiętajcie proporcje, aby były powtarzalne. Bo ciężko wydobyć kolor z ostatniej łownej, pogryzionej gumy i to telefonem. Jest kajet i notuje proporcje, ale najlepsze kolory to są jak zostaną resztki różnych silikonów po poprzednich zalaniach, wszystko do gara i wychodzą sztosy tylko nie do powtórzenia. Zazwyczaj wychodzą takie brudaski niezbyt piękne ale rybki lubią brudaski, coś w nich jest, chyba wiedza dobrze ze nie da się tego powtórzyć ???????? Edytowane 24 Listopada 2023 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 A podaj proszę jeszcze stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 A podaj proszę jeszcze stronkęA no racja ???? https://www.ninjafishingshop.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 A TE CZARNE TWISTERY? HALO HALO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 A TE CZARNE TWISTERY? HALO HALOhttps://www.ninjafishingshop.pl/index.php/produkt/ribwave-blackgold-stars/ Są ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 dostałem paczuszkęMEGA !!!DZIĘKUJĘ ZA GRATISY !!!!POLECAM !!! WARTO!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 (edytowane) dostałem paczuszkęMEGA !!!DZIĘKUJĘ ZA GRATISY !!!!POLECAM !!! WARTO!!! Niech łowią. Dawaj znać jak wyniki. Myślę że nawet jak promo nie ma to każdy kto zamówi będzie zadowolony, u mnie nie ma niezadowolonych klientów Powolutku szykuje już swoje pudełeczka na sezon pstrągowy. Chciałbym w tym roku jak pogoda pozwoli pojechać jeszcze za okoniami z XUL, bo w sumie nie byłem w tym roku to co łowiłem to UL / L, a bardzo lubię sobie podłubać tak na mega cienko, nie przekraczając 1g masy ołowiu/wolframu. No i oczywiście lodzik, pierzchnia już czeka naostrzona, jeszcze tylko żyłki wymienić na podlodówkach. Ulubione czarne twistery już są, czekają grzecznie w pudełeczku na 1.01.2024 na początku sezony bardzo dobrze sprawdza mi się róż w wielu jego odcieniach, gumy, jigi, woblery, jak na klasykę nie biorą, taki różowy wariat zazwyczaj otwiera wodę. Edytowane 29 Listopada 2023 przez gajosik 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Rodzinka KillerEGG FAT 30 / 25 / 19 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 28 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Dual dragon w największym rozmiarze na "robocie" ???? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 (edytowane) Jest moc Piotrze, piękne ryby. Polecam wbić do Piotra na insta @river.sounds.pl jest czym oko cieszyć. Edytowane 28 Grudnia 2023 przez gajosik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Piotrek przynęta ta sama, a ryby jakby inne . Paweł musi być pomarańcz . Pozdrawiam Serdecznie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 9 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 Piękne pasiaki cieszą oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Dual dragon po raz kolejny zaskakuje na duży plus ????Tym razem grube 51 w kropki. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Piotrze 5 z przodu to już piękna ryba. Mam nadzieję niedługo na wspólną sesję nad wodą niech mi tylko szwy zdejmą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Naprawiaj się szybko i lecimy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 1 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 (edytowane) Dziś na twardo. Nie tyle chcę Wam pokazać woblery, co sposób ich zbrojenia. Może ktoś skorzysta. Metoda popularna i znana, bardziej w przypadku kotwiczek gdzie rezygnuje się z kółeczka łącznikowego i przecina oczko kotwiczki u podstawy. W prosty sposób można wyeliminować ich platanie. Ja przeniosłem ten patent na pojedyncze haki. W mniejszych modelach woblerów niestety mocno się zaczepiały o siebie podczas rzutu. Irytujące było gdy posyłałem przynętę w idealne miejsce a ona koziołkowała po powierzchni paląc miejscówkę. Gdy zastosowałem haki na tyle małe że platanie znikało niestety rozmiar był zbyt filigranowy co skutkowało większością pustych brań, mała skuteczność zacięcia. Zbrojenie jest bardzo proste bo w odróżnieniu od kotwic nic nie trzeba przecinać, wystarczy delikatnie odgiąć oczko, po operacji jeżeli drut jest sprężynujący kształt wraca prawie do oryginału, zależy jak mocno odegniemy. Dodatkowo u nasady omotką i lakierem UV, żeby w razie dźwigni hak nie zeskoczył z oczka, co już mi się zdarzyło. Największe zalety to brak splątań, można dać rozmiar większy hak co przekłada się na większą skuteczność zacięć, większy i cięższy hak aż tak mocno nie zmienia pracy woblera w porównaniu jakby był zbrojony w kotwicę (zbrojone w haki pracują dużo agresywniej, często zbyt agresywnie), ale tu wystarczy dać odrobinę drutu, lub chwościk na hak zwiększając jego ciężar żeby wygasić pracę jakby był zbrojony klasycznie w kotwiczkę. Sama omotka może być w różnych kolorach i pełnić dodatkowy element wabiący, łowię w ten sposób nie tylko pstrągi ale również klenie i okonie. Niestety nie jest to sposób pozbawiony wad. Największą wadą jest.... brak kółeczka, nie tyle kółeczka co skraca się dystans i łatwiej zrobić dźwignię, łączenie jest mniej elastyczne. Na szczęście takich sytuacji mam na tyle mało że jestem w stanie przymknąć oko. Rekompensuje to brak splatać i stosunkowo duża jak na haki skuteczność zacięcia. Edytowane 1 Lutego 2024 przez gajosik 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 2 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2024 A skad pozyskujesz takie haki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 2 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2024 Już nie pamiętam dokładnie haka marka i model zamawiałem jakiś czas temu przy okazji zakupów w JP. Są dostępne u nas, zamawiałem również od MefistoFishing Owner Cultiva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 2 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2024 Ale cultivy niemaja tak odwróconego oczka a potrzebuje takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi