shogun Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Witam.Dostałem propozycje wyjazdu na rybki na morze - Bałtyk-dorsz. ?Nie posiadam typowego kijka morskiego a najmocniejsze co mam to kijki castingowe:1. Team Dragon Cast 30-70g wyrzutu i 16lb mocy,2. St Croix Premier cw do 1,5 oz czyli do 42g i mocy 25 lb. Wiem ?źe premier zniesie du?źo więcej ni?ź te 42 g.I tak się zastanawiam czy tego premiera nie zabrać na wędkowanie.Zdaje sobie sprawę ?źe nie jest on do tego przeznaczony, ale na razie nie mam mo?źliwości zakupu, zbudowania wędki na morze, a i nie wiem czy mi się to spodoba więc na jeden wyjazd nie mam zamiaru wydawać kasy na sprzęt kt?łry u?źyję tylko raz.Więc takie pytanko, czy ten premier da radę czy po?źyczać wędkę na kutrze.Multik to zamierzam zastosować stare poczciwe Shimno Curado D 201 o przeło?źeniu 1:5 czyli to wolniejsze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Moim zdaniem szkoda tych co masz. Kupić mo?źna ju?ź za 50-80 złtakie na dorsze. Albo po?źycz na kutrze ale to te?źjakiś koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Tak będzie lepiej moim zdaniem.Pozdrawiam ?źyczę udanych połow?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 (edytowane) Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Z tego Dragona mogą ci ryby spadać bo podejrzewam, ?źe jest sztywny. Zdecydowanie lepsze jest coś o głębszym ugięciu. Ja na płytkiej wodzie (do 30m) przy słabym dryfie dawałem sobie dobrze radę kijem do 60g łowiąc pilkerami do 75g (niski moduł więc mo?źna było trochę przecią?źyć). Na nasze dorsze (jeśli się trafi na odpowiednie warunki) taki zestaw jest całkiem ok, bo ryby biorą generalnie niedu?źe więc frajda z holu trochę większa ni?ź na tęgim kiju od szczoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi