kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Witam Panowie.Przyszło mi stanąć przed wyborem zestawu aero plus kompresor. Aero już wybrałem ale waham się przed wyborem kompresora.Czy takie coś się nada ? http://www.skleptechniczny.pl///Prosty_Nieduzy_Kompresor_Do_ Aerografu_z_Regulacja_p2565.html Ewentualnie czy moglibyście polecić coś do 200 zł ?Pozdrawiam Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Albo coś takiego ? http://allegro.pl/mini-kompresor-membranowy-as-200-maly-aero graf-i2329971271.htmlLub coś takiego http://allegro.pl/aerograf-k830-kompresor-akum-double-action -i2339524177.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 wszystko jest ok .. Choć nie lepiej wziąć kompresor z lodówki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 tylko jeden problem jak takie coś zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 zaraz podesle fotki jak ja to zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Ok czekam. Tzn sam kompresor. Bez żadnych butli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Kubanie nie polecam Ci takich chińskich zabawek do których dałeś linki. Chińskie może być bo tańsze, ale chodzi o rozmiar i wydajność. Czas jednostajnej pracy podany jest w przypadku tylko jednego z nich i jest to 30 min. Nawet jeśli to prawda to bardzo krótko. nawet nie spojrzałem na ciśnienie jakie daja, ale szukaj raczej kompresora z butlą. Butla jest konieczna żeby utrzymać stałe ciśnienie, do tego filtr wilgoci. Ja mam teraz zapasowy kompresor z chyba dwu litrową butlą i to jest za mało. 5l minimum wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Dokładnie - ja kupiłem taki z butlą 2L i jest to bardzo mało - po pomalowaniu małej partyjki kompresor jest wręcz gorący!!! I muszę uważać, by się nie spalił. Lepiej kupić coś większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Tak tylko taki kompresor to tez spory koszt. Mi bylby potzebny do pomalowania 5 gora 10 wobkow dziennie. Co raz bardziej klaniam sie ku temu z lodowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Kupisz taniochę-wylecisz w powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 A co byscie radzili ? Na komplet mam przeznaczone 300 zl. Kupie cos sensownego za tyle ? Z tym lodowkowym problemu by nie bylo bo mam goscia ktory mi to zrobi tak jak powinno byc, tyle ze takiego to nie postawie na biorko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 A co byscie radzili ? Na komplet mam przeznaczone 300 zl. Kupie cos sensownego za tyle ? Z tym lodowkowym problemu by nie bylo bo mam goscia ktory mi to zrobi tak jak powinno byc, tyle ze takiego to nie postawie na biorko... Za taką kasę kupisz to co ja - daje radę, ale na malowanie małej partyjki kilku sztuk Potem stop na jakąś godzinkę i kolejną dopiero możesz malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 A mam takie pytanie. W co lepiej sie ladowac ? Miec za free ten kompresor z lodowki czy kupic taki za ok 200zl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Na początek może zrób z lodówki, gdy ogarniesz malowanie aero zainwestuj trochę więcej kasy w coś konkretnego ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Taki za free to mi wojek moze zrobic. A kasa ktora zostanie lepiej na lepsze aero zainwestowac. Dobrze mysle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Nie ma co się rozpędzać, zaoszczędzoną kasę odłóż do skarbonki, a aero za 100zł w zupełności wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Myslalem nad takim za 90 gora 130 zl A za reszte pactr nakupic tez by sie przydalo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Ja mam ten i jest oki - raz tylko zepsułem dyszę i musiałem kupić nową, ale przynajmniej teraz znam całą budowę tego aero i już wiem co gdzie i jak http://allegro.pl/aerograf-tg180-pistolet-tg-180-tg-180-aero grafii-i2291080701.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Podobno w serwisie AGD idzie zamowic taki kompresor za ok 70 zl, oplacaloby sie to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 lepszy taki niż chiński szajs... jak Ci się spodoba malowanie aero to nazbierasz kasy i kupisz sobie jakiś porządny kompresor ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Nie sądzę ze za 70 zł zamówisz go w serwisie a jeśli tak to taką samą używkę jak na złomie znajdziesz , nowy kompresor kosztuje od dwóch stówek wzwyż .Naprawdę nie warto kupować tej chińszczyzny taki malutki kiedyś testowałem u kolesia lipa jak ...... to to samo co akwarystyczny brzęczyk tylko zaworek zwrotny ma . Ten większy widziałem w salonie piękności malują tym tipsy i tatuaże z henny ale nie widziałem go w boju wyłączony był . Lodówkowiec to najlepszy wybór kompresor 20-30 zł na złomie jak dobrze trafisz to flacha (tyle ze nie wiem czy ci sprzedadzą ) pusta gaśnica do 20 zł zawór zwrotny 20-30 zł lepiej kupić nowy podobnie zestaw złączek wężyk 10-15 zł taśma teflonowa, obejmy ,zawór bezpieczeństwa najlepiej 3-4 bary koniecznie nowy lepiej nie zmontować sobie bomby filtr paliwa od malucha . Dla fanatyków ; manometr , reduktor , odwadniacz , filtr powietrza . To tylko daje komfort pracy i podnosi sprawność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Nie no w serwisie to uzyywany, tyle tylko ze zlozom mi za te 70 zl gotowy kompresor, tyko filtr paliwa musialbym dokupis i tyle bo tego tylko nie daja. Tak to w zestawie jest prawie wszystko zlozone, bo ja to nie mam pojecia czy sam takie cos zloze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Podjął by się ktoś zrobić mi taki kompresor ? Chodzi o to żeby był jak najprostszy, nie utrudniał malowania i był jak najtańszy np. coś takiego Nie musi mieć odwadniacza, wystarczy filtr paliwa ale żeby spełniał swoją funkcję Tu jest suuper pomysł taki to ja samemu zrobię tylko mogę mieć problem z podłączeniem kabli bo elektryk ze mnie żaden ... https://picasaweb.google.com/101471353011554459596/Zakupy#50 86840320378313922 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Cześć. Poczytaj na elektroda.pl tam jest dużo tematów na temat kompresorów. Sam chciałem zrobić taki z agregatu ale gdy podliczyłem koszty to stał się on dla mnie nieopłacalny. Za 150 zł kupiłem sprężarkę z butlą 27 litrów. Kupny ma atesty itp. A co do tego z butelką po wikingu to gratuluję autorowi bezmyślności. Kompresor lodówkowy pompuje ponad 20 barów więc pomyśl co by się stało jakby rozsadziło taką butelkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Na taki kompresor to ja nie mam miejsca w domu... Podpowie mi ktoś (wytłumaczy, poda instrukcję) jak to z tymi kablami w tym kompresorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi