Skocz do zawartości

Kompresor do aero.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie.

Przyszło mi stanąć przed wyborem zestawu aero plus kompresor. Aero już wybrałem ale waham się przed wyborem kompresora.

Czy takie coś się nada ?

http://www.skleptechniczny.pl///Prosty_Nieduzy_Kompresor_Do_ Aerografu_z_Regulacja_p2565.html

Ewentualnie czy moglibyście polecić coś do 200 zł ?

Pozdrawiam Kuba.

Kubanie nie polecam Ci takich chińskich zabawek do których dałeś linki. Chińskie może być bo tańsze, ale chodzi o rozmiar i wydajność. Czas jednostajnej pracy podany jest w przypadku tylko jednego z nich i jest to 30 min. Nawet jeśli to prawda to bardzo krótko. nawet nie spojrzałem na ciśnienie jakie daja, ale szukaj raczej kompresora z butlą. Butla jest konieczna żeby utrzymać stałe ciśnienie, do tego filtr wilgoci. Ja mam teraz zapasowy kompresor z chyba dwu litrową butlą i to jest za mało. 5l minimum wg mnie.

A co byscie radzili ? Na komplet mam przeznaczone 300 zl. Kupie cos sensownego za tyle ? Z tym lodowkowym problemu by nie bylo bo mam goscia ktory mi to zrobi tak jak powinno byc, tyle ze takiego to nie postawie na biorko...

Za taką kasę kupisz to co ja - daje radę, ale na malowanie małej partyjki kilku sztuk :D Potem stop na jakąś godzinkę i kolejną dopiero możesz malować...

Ja mam ten i jest oki - raz tylko zepsułem dyszę i musiałem kupić nową, ale przynajmniej teraz znam całą budowę tego aero i już wiem co gdzie i jak :D

http://allegro.pl/aerograf-tg180-pistolet-tg-180-tg-180-aero grafii-i2291080701.html

Nie sądzę ze za 70 zł zamówisz go w serwisie a jeśli tak to taką samą używkę jak na złomie znajdziesz , nowy kompresor kosztuje od dwóch stówek wzwyż .

Naprawdę nie warto kupować tej chińszczyzny taki malutki kiedyś testowałem u kolesia lipa jak ...... to to samo co akwarystyczny brzęczyk tylko zaworek zwrotny ma :angry: . Ten większy widziałem w salonie piękności malują tym tipsy i tatuaże z henny ale nie widziałem go w boju wyłączony był .

Lodówkowiec to najlepszy wybór kompresor 20-30 zł na złomie jak dobrze trafisz to flacha (tyle ze nie wiem czy ci sprzedadzą :lol: ) pusta gaśnica do 20 zł zawór zwrotny 20-30 zł lepiej kupić nowy podobnie zestaw złączek wężyk 10-15 zł taśma teflonowa, obejmy ,zawór bezpieczeństwa najlepiej 3-4 bary koniecznie nowy lepiej nie zmontować sobie bomby :mellow: filtr paliwa od malucha . Dla fanatyków ; manometr , reduktor , odwadniacz , filtr powietrza . To tylko daje komfort pracy i podnosi sprawność :D

Podjął by się ktoś zrobić mi taki kompresor ? Chodzi o to żeby był jak najprostszy, nie utrudniał malowania i był jak najtańszy np. coś takiego

Nie musi mieć odwadniacza, wystarczy filtr paliwa ale żeby spełniał swoją funkcję

Tu jest suuper pomysł taki to ja samemu zrobię tylko mogę mieć problem z podłączeniem kabli bo elektryk ze mnie żaden ...

https://picasaweb.google.com/101471353011554459596/Zakupy#50 86840320378313922

Cześć. Poczytaj na elektroda.pl tam jest dużo tematów na temat kompresorów. Sam chciałem zrobić taki z agregatu ale gdy podliczyłem koszty to stał się on dla mnie nieopłacalny. Za 150 zł kupiłem sprężarkę z butlą 27 litrów. Kupny ma atesty itp. A co do tego z butelką po wikingu to gratuluję autorowi bezmyślności. Kompresor lodówkowy pompuje ponad 20 barów więc pomyśl co by się stało jakby rozsadziło taką butelkę...

• Like 1