Pawelek55 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Wamod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 No to masz problem z głowy . Jakby ktoś wiedział, czym można bez przeszkód czyścić takie chińskie podróbki, dajcie znać. Wstawiam fotki mojego wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Wamod No właśnie . Chyba o tym czytałem ... A teraz powiedźcie, gdzie ja to dostanę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 A tam przy presostacie jakaś przejściówka była Ci potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 No właśnie . Chyba o tym czytałem ... A teraz powiedźcie, gdzie ja to dostanę ...W każdym modelarskim gdzie są farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 A tam przy presostacie jakaś przejściówka była Ci potrzebna? Przy presostacie jest taka baryłka i nakrętka. Wkłądasz wąż, zakręcasz nakrętkę, która zaciska baryłke na wężu i wsio . 1 min. roboty i gra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 A to good, a przy tym zaworze można by było chyba użyć takiego nypla z króćcem? Jaki tam jest gwint? http://destylandia.pl/pl/armatura-niklowana/213-krociec-niklowany-1-8-na-waz-4-6mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Można, tylko pamiętaj, że na Twoim zaworze zwrotnym jest gwint zewnętrzny. Na moim też i musiałem nypel połączyć z przejściówką i wtedy dopiero do zaworu. PO prostu króćca innego nie dorwałem nigdzie ... Jak masz jakieś wię ksze markety koło siebie, szukaj od razu z właściwym gwintem. Najlepiej weź do sklepu i dopasujesz elegancko. A Wamod znalazłem taki: http://allegro.pl/zmywacz-farb-akrylowych-180-ml-wamod-i4601707668.html Powinien się nadać do akryli, co nie? Nitro pewnie moje uszczelki zniszczy moment. A z tą taśmą teflonową to dobry i trwały patent? Da się to jakoś solidnie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Wamod też zniczy uszczelki, a wszystkich farb nie usuwa (np niektórych samochodowych, z tego co pamietam, ale to dawno było).Lepszym sposobem jest pewnie kupno takiego z teflonowymi uszczelniaczami.Powiem tak. Często nie che mi się nawet teflonu nawijać i lakieruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Czyli co? Malujesz a po malowaniu nitro lub wamod i uszczelki Cię nie obchodzą? A może takie uszczelki można dostać? Względnie ine teflonowe i przerobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Nie po każdym malowaniu rozkręcam cały pistolet. Zazwyczaj wyciągam igłę, leję nitro i na max ciśnieniu wydmuchuję (a mam co, bo używam samochodach z różnej grubości dodatkami, wiec - szczególnie metaliki - lubią się wytrącić z bazy pod wpływem nitro i pozapychać). Później czyszczę iglicę, ogarniam z zewnątrz i wewnątrz zbiornik. Na koniec wkładam igle i skręcam. To wszystko. Nawet jak czyszczę dokładnie, to tylko wyciągam dysze i mieszalnik. Teflonu nie nawijam na gwint, tylko roluję go i robię coś w rodzaju uszczelniacza (popularnego o-ringu). Lepiej mniej niż więcej, bo i tak gwinty są do końca, więc teoretycznie samo połączenie gwintowane powinno być wystarczająco szczelne. Można kupić zestawy naprawcze uszczelnienia do chinoli. Kosztują około 20zł. Sens... przy kolejnych czyszczeniach przy użyciu nitro żaden. A może wiecie gdzie można kupić same iglice (bez dysz) do TG180 i jemu podobnych? Aaaa. Najważniejsze. Cały czas piszę o uszczelnieniu dyszy. Pozostałem uszczelniacze można sobie zdjąć, bo generalnie to i tak są średnio istotne, a nawet mało. Edytowane 15 Września 2014 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Panowie znalazłem takie oto ogłoszenie na aledrogo i pytanie czy jest sens kupować takiego lodówkowca czy lepiej kupić jakiś inny np Stanley?http://allegro.pl/show_item.php?item=4620798456Był bym wdzięczny za pomocne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Gruby17, a nie wolisz zrobić takiego lodówkowca za połowę tej ceny? Troszkę części, chęci i czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Właśnie dlatego pytam czy warto ? Za dużo pojęcia na ten temat nie mam dlatego myślałem o gotowcu. Sam budowałeś swój kompresor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 To Ci odpowiem szczerze, nie warto Ja robiłem sam i wyszło mnie to mniej więcej 250zł za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Jakiś czas temu również pytałem kolegów z forum "jaki kompresor?" chciałem koniecznie coś nowego... no i namówili mnie na lodówkowca... i zupełnie NIE żałuje że wybrałem właśnie tą opcje... kompresorek cichutki, wydajny no i jak wiadomo pompeczki ze starszych modeli lodówek są nieśmiertelne... ( moja wcześniej przez jakieś 20lat była używana jako pompka do rowerów etc. i jest zdrowa że hej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Po przeczytaniu tych postów podskoczyłem do wujka i jednak będzie lodówkowiec Dzięki za pomoc:)Jeszcze jakiś aerograf muszę kupić tylko jeszcze nie wiem co, na początek coś nie za drogiego pewnie max 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Ja mam tg 130 kupilem za 47zl na allegro. Dla mnie wystarcza a ciagnie.juz 0.5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Zastanawiałem się nad TG180 ale z tego co czytałem to opinie są podzielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Dorzuć kolego z 6-8 dyszek i bierz h&s ultra Dobry sprzęt za dobrą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 WitamMam pytanie odnośnie kosnerwacji kompresorów. Kupiłem jakiś rok temu za około 200€ kompressor niemieckiej firmy wiltec. Kompressor działał fajnie i w miare cicho ale ostatnio zauważyłem, że działa jak traktor. Stał się bardzo głośny i pompowanie do 4 barów trwa obecnie co najmniej ze 3-4 razy dłużej niż kiedyś. Jak siadam do malowania to pompka sie czesto nie wyłącza. Co może być tego przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Melanzyk a napisz jaki to kompresor ,olejowy ,bezolejowy ,bez zbiornikowy itp.itd ,podaj model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Prosze link do tego modelu -http://shop.wiltec.info/product_info.php/info/p3955_Airbrush-Twin-Cylinder-Compress-Model-AS196A-with-air-tank---two-step-switch.html Dzis uruchomilem olejowy kompresor, ktory dostalem od znajomego. Dziala szybko i cicho wiec ten wiltec laduje w szafie na wszelki wypadek. Za jakis czas pomysle o zbudowaniu lodowkowca z butla 10-15l i bedzie po klopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Napisze ci wieczorem co może być ,muszę skonsultować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Dziekowac dobry czlowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi