grizzli Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Ale malować nim da radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Tak patrzę na nie i są różne te zielone mają 1.6bara inne już 1.3 1.1 Bara czy nie będzie to za mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Nie traktuj tego urządzonka jak kompresora , nie ma z nim zbyt wiele wspólnego bliżej mu raczej do brzęczyka akwarystycznego . Aerograf zasili ale tak jak pisałem wcześniej zero komfortu . I raczej dla niedzielnego wobleroroba do zabawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 i ja właśnie taki jestem robię dla sobie po parę sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 i ja właśnie taki jestem robię dla sobie po parę sztukTak z ciekawości podłączyłem pod manometr zobaczyć ile taki Pari wyciśnie . Wychodzi coś około 20PSI i to jest Max . Zapewne w czasie pracy aerografem ciśnienie spada co najmniej o połowę bo wydajność nie jest duża . Można by pokombinować z jakimś zbiornikiem wyrównawczym . Wystarczy choćby 5l. kanisterek np. taki po wodzie destylowanej , wkleić w nakrętkę wężyki i gotowe . Powinno to znacznie obniżyć tendencje do plucia farbą bo spadek ciśnienia nie będzie tak dramatyczny .Na fotkach zaznaczyłem rurki które trzeba przykleić na stałe aby możliwa była praca pod aerografem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 dzięki bardzo za rady też myślałem o jakimś zbiorniku. jak poskładać wszystko w całość to napiszę co z tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Panowie siadła mi taka część wie ktoś może jak się nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Wygląda jak nakrętka reduktora, ale chyba osobno to raczej nie dostaniesz. Zapytaj w lokalnym serwisie kompresorów to może coś poradzą. Sprawdź najpierw na aledrogo ile kosztuje cały reduktor żebyś nie przedobrzył i nie kupił pokrętła w cenie nowego kompletnego reduktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Panowie. Czy to normalne, że agregat wypluł przez kilka godzin pracy około 10 ml oleju? To tak tylko na początku w związku z przenoszeniem itp. czy należy się do tego przyzwyczaić i robić po jakimś czasie dolewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Mam pytania odnośnie reduktora jak na zdjęciu. Czy manometr, który jest przy nim powinien pokazywać ciśnienie na wyjściu z reduktora? Bo u mnie pokazuje ciśnienie w całym układzie. Druga sprawa. Mam wrażenie że nie ma regulacji. Jak kręcę pokrętłem przy nabitej butli nie widać różnicy w psikaniu. Czy tym pokrętłem można całkowicie zamknąć powietrze? I trzecia rzecz. Ten odpływ na dole jest na sprężynce. Czy w czasie napełniania butli od zera trzeba go odciągnąć w dół? U mnie trzeba, inaczej powietrze ucieka. Zrobiłem to na recepturce, działa ale jakoś nie pasuje mi to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Mam pytania odnośnie reduktora jak na zdjęciu. 1.Czy manometr, który jest przy nim powinien pokazywać ciśnienie na wyjściu z reduktora? Bo u mnie pokazuje ciśnienie w całym układzie. 2.Druga sprawa. Mam wrażenie że nie ma regulacji. Jak kręcę pokrętłem przy nabitej butli nie widać różnicy w psikaniu. Czy tym pokrętłem można całkowicie zamknąć powietrze? I trzecia rzecz.3. Ten odpływ na dole jest na sprężynce. Czy w czasie napełniania butli od zera trzeba go odciągnąć w dół? U mnie trzeba, inaczej powietrze ucieka. Zrobiłem to na recepturce, działa ale jakoś nie pasuje mi to. kompresor.jpgWypunktowałem 1. Dobrze podpięty ? 2. Jak wyżej. Jeżeli jest prawidłowo podpięty to powinno się regulować. Ja przy kompresorze mam dwa wyjścia - jedno to pełne ciśnienie ze zbiornika bez możliwości regulacji - a drugie właśnie z reduktora - jak mi pasuje tak sobie ustawiam. 3. Jeżeli napełniasz od zera, to może się tak stać, że jest zastany w takiej pozycji, że jest szczelinka i napełniane powietrze nie dociska go dobrze. Zasada jest tak, że to ciśnienie w zbiorniczku odstojnika dociska tłoczek i blokuje ujście powietrza jak i cieczy w odstojniku. Wciśnięcie go powoduje ubytek cieczy z odstojnika wraz z powietrzem. Jak wentyl w rowerze, jak spust w aerografie. Edytowane 9 Maja 2017 przez tymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Reduktor raczej dobrze podpięty. Zgodnie z przepływem ( strzałka na obudowie ).Jest jak na zdjęciu ( zdjęcie pożyczone kolegi z kilku wątków wcześniej ). Podsumowując jak by nie było polecam budowę takiego kompresora. Można to zrobić tanio, jest CICHY, inna jakość malowania ( dużo lepiej ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Jak nie ma wady w sobie, to nie może być dobrze podłączony. Ze zdjęcia nie widać - to jest jednodrożny, czyli zasilenie i jedno wyjście, na którym jest zawór, czy dwudrożny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Chyba jednodrożny wejście - jedno wyjście. Do czego jest imbus w czerwonym kółku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ale wtopa . Działa.Trzeba wykręcać pokrętło to się zmniejsza ciśnienie aż do odcięcia. . Wkręcanie ciśnienie podnosi, jak to w życiu... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Witam planuje zakup kompresora do aerografu czy ten się nada ,czy będzie trzeba coś przerabiać?https://www.leroymerlin.pl/warsztat/kompresory-i-urzadzenia-pneumatyczne/kompresory/kompresor-bezolejowy-8213295bnd005-6-black-and-decker,p384322,l895.html?utm_medium=cpc&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=porownywarka&utm_content=45271660&dclid=CJm0tevE5tgCFc2BsgodqC8H1w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 "Dopiero co" była dyskusja na ten temat, tyle, że w innym wątku. Rzuć okiem:http://jerkbait.pl/topic/20104-aerograf-w-pytaniach-i-odpowiedziach/?p=2300248 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Dzięki Janusz na ciebie zawsze można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lalus Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Sposób na wyciszenie sprężarki /kompresora. Znalezione w necie, więc nie wiem jak się sprawdza w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 W praktyce potrzebna jest wentylacja bo spalisz kompresor, a przy odrobinie szczęścia może i chałupę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Sposób na wyciszenie sprężarki /kompresora. Znalezione w necie, więc nie wiem jak się sprawdza w praktyce.Szukasz ciszy, to pakuj się w "lodówkowca".. Tak jak Piotr napisał, zamykanie kompresora do pojemnika ze styropianem (!!!) to igranie z losem. Wystarczy po kilkunastu minutach zabawy z aerografem dotknąć kompresora, by zrozumieć, jak wielkie jest to ryzyko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Panowie i Panie mam pytanie może ma ktoś do sprzedania samą butlę z padnietego kompresora np takiego jak na foto ? Wiem że można taki zbiornik zrobić samemu ale niestety spawarki nie posiadam:) Wpadłem na plan żeby do mojego kompresora bez zbiornika wyrownawczego dołożyć butlę bo nie wyrabia mi kompresor tzn za dużo maluję i grzeje się strasznie i myślę że zbiornik trochę pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Stara gaśnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Wszystko wiem tylko spawarki nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi