GregorS Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Najlepiej wrzuć fotkę kompresora albo link jak wygląda, bo z opisu niewiele wynika.Jak pompuje do 8 bar to się nada, tylko do malowania aero wystarczy 2-3 bar. Jak masz reduktor na wyjściu to możesz sobie regulować ciśnienie na wyjściu. Jak nabijesz 8 bar a będziesz malował ok. 3 bar to po prostu rzadziej będzie się uruchamiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 @patzaw26, podstawowe pytanie, czy ten kompreosrek posiada zbiornik wyrównawczy? Z opisu wygląda mi na zwykły kompresor do pompowania kół...taki się do malowania nie nadaje. Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Dokładnie wygląda tak tylko firmy nie pamiętam i jest to kopresor tłokowy, do tego był nawet dołączony pistolet do malowania ale do woblerków za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nada się.Jednak 8 bar to stanowczo za dużo do malowania przynęt. Takie ciśnienie zdmuchnie z woblera farbę, a może nawet i podkład Zacznij od ustawienia 2 bar. Jeśli będzie nadal za dużo (farba "rzadka), to jeszcze zredukuj, jeśli dysza będzie się zapychać, to troszkę dodaj. Aż znajdziesz najlepsze dla siebie ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nada się Podłącz do presoststu za pomocą szybkozłączki przewód od aerografu. Tam też masz dwa manometry, jeden pokazuje ciśnienie na wyjściu a drugi w butli. Za pomocą pokrętła ustaw odpowiednie do Twoich farb ciśnienie na wyjściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) ok dzięki wielkie za odpowiedzi teraz uzbierać na areo i do dzieła tylko ustawić go tak żeby miał to 2-3 na wyjściu czy ogólnie w butli? Edytowane 1 Lutego 2016 przez patzaw26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Na wyjściu: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam . ja zrobiłem taki sprzęt skorzystałem z opisu jak zrobić z tego linka http://majsterkowo.pl/kompresor-do-aerografu/ . Bardzo fajnie autor to wymyślił. Jak ktoś ma spawarkę to koszt całego zestawu wyjdzie około max 150 zl : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam Mam takie pytanie , zamówiłem już aerograf nie drogi bo za 50 zł ,mam bardzo ograniczony budżet wiec planuje użyć zwykłego kompresora samochodowego podłączonego do zapalniczki, i zastanawia mnie czy będzie potrzebna mi jakaś przejściówka czy coś podobnego. Jeszcze zastanawiam się czy zrobić lodówkowca, w piwnicy mam starą lodówkę ,brakuje mi gaśnicy.Jak bezpiecznie ją otworzyć? Z góry Dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weizen Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Ten kompresorek samochodowy nie zda egzaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Mogł bym wiedzieć dlaczego? z tego co na nim jest napisane to ma dość dużą moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Mogł bym wiedzieć dlaczego? z tego co na nim jest napisane to ma dość dużą moc Aby ją wykorzystać, musiałbyś zainstalować zbiornik wyrównawczy, presostat, a także zapewne jakiś rodzaj chłodzenia, gdyż kompresor samochodowy nie jest przeznaczony do pracy ciągłej. Oczywiście można to zrobić, ale pakując się w taką budowę, lepiej zrobić "lodówkowca". Cichszy i bardziej wydajny. Kompresor samochodowy daje spore ciśnienie, gdy pompujesz nim koło i powolutku "dobijasz" kolejne porcje powietrza. Jeśli bezpośrednio podepniesz aerograf, bez zbiornika ciśnieniowego i presostatu, uzyskasz ciśnienie zbliżone do tego z pompki ręcznej. Niskie i pulsacyjne, czyli bardzo marne do malowania aerografem. Będziesz zdziwiony pytał "A dlaczego aerograf mi się zatyka i pluje farbą?" A właśnie dlatego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 To chyba musze zrezygnować z malowania aeografem a pomyśleć o pędzelkach. Bo jak okazało się lodówka którą mam jest potrzebna i nie mam skąd wsiąść agregat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Możesz wziąć na przykład kompresor do malowania... polecam Ci poszukać szczególnie OLX bo na aledrogo dużo chłamu i krzyczą straszne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 To chyba musze zrezygnować z malowania aeografem a pomyśleć o pędzelkach. Bo jak okazało się lodówka którą mam jest potrzebna i nie mam skąd wsiąść agregatJeśli masz jak odebrać z Warszawy to mam jeden wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzio59 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam, Polecam skupy złomu albo połazić kolo zsypów śmieciowych a'la menelo-nurek Ważne jest tylko żeby namierzyć całą lodowkę i samemu wymontować.Koło mnie jest sporo kompresorów ale juz bez elektryki, która jest ważna !Sam 2 lata temu zrobiłem sobie "lodówkowca" nie mając zupełnie talentu w tej dziedzinie.To forum + "Elektroda" i działa Ważne, żeby był z puszka elektryczną, bo tam trzeba poprzełączać - spiąć co nie co - net !pzdrBodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) A ja pytam o gotowce. Membranowy, czy tłokowy? Jaki kompresor jest w miare cichy i wydajny? Edit: Czy to warte swej ceny?http://sklep.skleptechniczny.pl/kompresor-aerografu-z-butla-3l-oryginal-as-186,3,19958,18404 Edytowane 19 Czerwca 2016 przez yankis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Nie warte. Szybko się grzeje i o ile na początku jest cichy to później nie wygląda to już tak różowo...za 30 zł więcej zakupiłem w sieci gotowego lodówkowca i nie zawodzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Nie warte. Szybko się grzeje i o ile na początku jest cichy to później nie wygląda to już tak różowo...za 30 zł więcej zakupiłem w sieci gotowego lodówkowca i nie zawodzi...Daj namiar, gdzie mozna zakupić? W chwili obecnej nie mam chęci i czasu sam budować. Szukam gotowego urządzenia, za wzglednie nieduże pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Tutaj cena trochę inna ale jak będziesz zaglądał to z czasem się trafi w lepszych pieniądzach... http://olx.pl/oferta/lodowkowiec-CID628-IDdzjC9.html#fee9db379d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jeżeli chodzi o lodówkowca to mam pytanie do doświadczonych użytkowników. Czy i jak często trzeba uzupełniać olej w sprężarce? Dobrze by było gdyby też ktoś powiedział jaki olej używać. Ja na swoim działam dwa lata i jeszcze ani razu nie uzupełniałem, ale nie wiem co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jeżeli chodzi o lodówkowca to mam pytanie do doświadczonych użytkowników. Czy i jak często trzeba uzupełniać olej w sprężarce? Dobrze by było gdyby też ktoś powiedział jaki olej używać. Ja na swoim działam dwa lata i jeszcze ani razu nie uzupełniałem, ale nie wiem co będzie dalej A uzupełniałeś kiedykolwiek w lodówce? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 W lodówce jest układ zamknięty, żeby wymontować sprężarkę z lodówki odciąłem rurkę. Teraz ssie powietrze a wypluwa powietrze z drobinami oleju, które przechwytuje odolejacz - nie znasz się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Masz rację, nie znam się.Musisz więc zliczyć ile pluje na roboczogodzinę i dolewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Nic nie dolewaj , całego nie wypluje . Zakładam ze sprężarka była już używana zanim zbudowałeś na jej bazie lodówkowca . Wiadomo ze taki kompresor nie pochodzi tyle co w warunkach do których został stworzony . Ale jak dobrze trafiłeś to skończy się za wiele lat i raczej nie wyniku zatarcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi