Skocz do zawartości

Moje zabawki

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Przykro mi Guciolucky,ale zrobiłem niewielką partię i częścią obdzieliłem kolegów. Sezon w pełni a zostało mi ich niewiele.

Jeżeli zmuszę się do dłubania (trochę brak czasu)to dam Ci znać, ale nie traktuj tego jako wiążące zobowiązanie.

Pozdrawiam

Sławek

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Mnie najbardziej ciekawią te klenio-jaziowe łamańce, niewiele jest tego typu konstrukcji w takim rozmiarze :)

Zgadzam sie z przedmowca, te maluchy to coś nie spotykanego :) genialna robota. Bardzo podoba mi malowanie wobkow z Twojego przed ostatniego postu na przed ostatnim zdjęciu.

Pozdrawiam Melek

Zgadzam sie z przedmowca, te maluchy to coś nie spotykanego :) genialna robota. Bardzo podoba mi malowanie wobkow z Twojego przed ostatniego postu na przed ostatnim zdjęciu

Pozdrawiam Melek

Cześć 

Takie łamane maluchy zrobiłem kilka lat temu z lipy. Trudniej je było zrobić z uwagi na wielkość. Są też dość lekkie, więc aby nimi operować trzeba używać cienkiej żyłki. Obecnie robię konstrukcje mające trochę masywniejszą budowę, gdzie da się umieścić więcej obciążenia i uzyskać dalszy zasięg.

Pozdrawiam

Sławek

Sławek

Świetne klasyczne woblerki, takie lubię najbardziej. Dobra robota!

Oczka wkręcasz czy całościowy stależ?

Cześć

Kiedyś robiłem wobki z lipy, wtedy wkręcałem. Te z ostatnich dwóch postów to pianka i ty stelaż przez całość dodatkowo wzmocniony omotką z nici.

Pozdrawiam

Sławek

• 1 miesiąc temu...

Cześć

Czas na "zbrojenia"przed sezonem 2014. 

W ubiegłym roku zostałem "zaszczepiony pstrągiem". Właśnie kolega zbroi mi jednoskład (ok 190 cm) na MHX, więc trzeba spłodzić parę wobków dla kropków. To moje pierwsze próby (jeszcze bez sterów). Pierwszy i trzeci w alu. Za parę dni może będą pływały w Bobrze. Pierwsze testy w rzece były obiecujące.

Kiełbik ok 4,7 cm

z5_zps980ebd76.jpg

Coś 4,7 cm

z8_zps7751170e.jpg

Słonecznica 4,7 cm

z11_zps9c9fa2d4.jpg

Pozdrawiam

Sławek

Edytowane przez sdd_
  • Like 6

• 4 tygodnie później...