sdd_ Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Cześć Nastepne próby ręcznego malowania. Zdjęcia są kiepskie i nie widać, że malowałem na folii aluminiowej. Na żywo wyglądają lepiej, chociaż malownie wg mnie nadal byle jakie. To miała być strzebla a to ciernik (miał być) PozdrawiamSławek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Przyznam ze wobki z ostatniego wpisu wyglądają rewelacyjnie. Piękne malowanie dodaje im niepowtarzalnego uroku. Oczywiście nie umniejsza to innym Twoim pracom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Cześć Były przeterminowane, ale trochę lakieru i można karmić bolki. Na zdjęciu klejenie steru wyszło jakieś takie ciemne.Fajne te boleniówki,poproszę o jakieś parametry,waga,długość,praca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Przyznam ze wobki z ostatniego wpisu wyglądają rewelacyjnie. Piękne malowanie dodaje im niepowtarzalnego uroku. Oczywiście nie umniejsza to innym Twoim pracom. Dzięki. Te malowane pędzlem chyba wyglądają lepiej niż ten z postu z 30 listopada, ale bardziej podoba mi się Malowanie np. Tomy'ego. Łagodniejsze przejścia pomiędzy kolorami, farby jeszcze bardziej transparentne, poza tym moje zdolności plastyczne są raczej mierne. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Fajne te boleniówki,poproszę o jakieś parametry,waga,długość,praca... Ok 6,5 cm, wagę robiłem różną, z kotwicami do 7 - 10 g., praca to drobne i dość szybkie lusterkowanie (chociaż amplituda zależy od zastosowanego steru), w opadzie również lusterkują. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Świetnie się prezentują boleniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Jak wiadomo to każdy z nas dąży do doskonałości i tak naprawdę, to nigdy do końca nie będzie zadowolony ze swojego dzieła, zawsze jest coś, co jeszcze by poprawił lub zmienił.I właśnie, to w tym wszystkim jest najfajniejsze.Jedno małe pytanko; Farby transparentne masz gotowe, czy sam sobie robisz.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Świetnie się prezentują boleniówkiI najważniejsze,że w razie czego będę mógł od Kolegi Sławka odebrać wobki osobiście... :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Jak wiadomo to każdy z nas dąży do doskonałości i tak naprawdę, to nigdy do końca nie będzie zadowolony ze swojego dzieła, zawsze jest coś, co jeszcze by poprawił lub zmienił.I właśnie, to w tym wszystkim jest najfajniejsze.Jedno małe pytanko; Farby transparentne masz gotowe, czy sam sobie robisz.?Z tą transparentnością to tak nie do końca, po prostu nakładałem bardzo cięnką warstwę. Dotyczczas woblery malowałem aerografem i używałem Pactry (ona w ogóle nie jest transparentna). Jakiś czas temu kupiłem akryle samochodowe od Rudiego i tych farb użyłem do malowania. Te farby (przynajmniej te, które mam) da się nakładać dość cienko i wydaje mi się, że są bardziej transparentne. Gdzieś na forum czytałem, ze ktoś rozrabia farby z lakierem akrylowym. Może to jakieś rozwiązanie, ale na razie tego nie stosowałem. To przktycznie mój debiut w malowaniu pędzlem. Może pokombinuję również z gabką, kedyś dawno, dawno temu tak cieniowałem grzbiety. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Bardzo ładne woblery robisz, zwłaszcza te ostatnie wpadły mi w oko (strzeble, cierniki, pstrążki). Pomalowałeś je po swojemu i absolutnie nie musisz ich porównywać z twórczością kogokolwiek innego. Twoja wizja i wykonanie. Jak by nie patrzeć, lurebuilding jest jakąś tam formą sztuki, a sztuki porównywać się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Bardzo ładne woblery robisz, zwłaszcza te ostatnie wpadły mi w oko (strzeble, cierniki, pstrążki). Pomalowałeś je po swojemu i absolutnie nie musisz ich porównywać z twórczością kogokolwiek innego. Twoja wizja i wykonanie. Jak by nie patrzeć, lurebuilding jest jakąś tam formą sztuki, a sztuki porównywać się nie da Dzięki, wydaje mi się , że woblery robię dość dokładnie, ryby też łowią, ale do sztuki to mi daleko, no chyba, że zaliczymy mnie do atrystów naiwnch, prymitywistów, taki Jerkbait- owy Nikifor . PozdrawiamSławek Edytowane 19 Grudnia 2014 przez sdd_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Koledzy dobrze mówią, woblery wyglądają bardzo elegancko pstrągi z mojego ciurku ciachałby te strzebelki, aż miło! gdybyś potrzebował kiedyś jakichś gruntownych testów wabika to możesz walić śmiało, zdjęcia z rybami gwarantowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Koledzy dobrze mówią, woblery wyglądają bardzo elegancko pstrągi z mojego ciurku ciachałby te strzebelki, aż miło! gdybyś potrzebował kiedyś jakichś gruntownych testów wabika to możesz walić śmiało, zdjęcia z rybami gwarantowane Cześć To pojedyncze egzemplarze i właśnie robię do testów na przyszły sezon . Dwa z nich mają być jerk'ami a reszta ma być przeznaczona do twitchingu. Akcja jak dla mnie paskudna (spory X) ale japońce tak chodzą. Normalnie moje wobki to średnia akcja ogonowa połączona z lusterkowaniem, taką akcję lubię i łowię na nie klenie i jazie. PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Cześć Weekend pracowity. Przygotowałem dwie formy pod woblery kleniowe 3 i 4 cm. Foam-IT 15 też już jedzie. To, żebym w przyszłym roku mógl rwać do bólu, bez obaw o przeciąg w pudełkach, bo gdzie patyki tam wyniki. PozdrawiamSławek Edytowane 17 Grudnia 2014 przez sdd_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) mała boleniówka 5,5 cm/4,5g Edytowane 19 Grudnia 2014 przez sdd_ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Fajnie się prezentuje Edytowane 15 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Cześć To też urobek ostatnich dni. PozdrawiamSławek Edytowane 19 Grudnia 2014 przez sdd_ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Miło patrzeć na Twoje prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Dzięki. Wydaje mi się, że są poprawne wizualnie i technicznie, ryby też nimi nie gardzą , ale na Jerku jest wielu Twórców, których prace podobają mi się bardziej. No ale trzeba próbować gonić króliczka, co przy moich zdolnościach plastycznych nie jest łatwe PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Fajne te malowanie pstrąga. Takie proste: troche brazu zlota kropki Sukces tkwi w prostocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Kolejne stadka killerow.. "Moje" klenie wciaz sie na nie lapia; nie mam lepszej przynety na wiosne/lato niz Twoje rekodziela. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Kolejne stadka killerow.. "Moje" klenie wciaz sie na nie lapia; nie mam lepszej przynety na wiosne/lato niz Twoje rekodziela. Pozdrawiam. Cześć Cieszy mnie, że nie zmieniły gustu. Ja teraz szykuję się na kropki. W tamtym roku zostałem nimi zarażony. Wcześniej ich nie łowiłem. Przy okazji życzę Ci Wesołych Swiąt PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Nawzajem Slawku Oby w Nowym Roku rybki gryzly. Najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Cześć Nie wiem czy powinienem umieszczać to w swoim wątku, bo to woblery wykonane z surówek (połówek) kupionych jakiś rok temu od Tomy'ego, ale chyba malowanie wyszło całkiem fajnie i to chciałem pokazać. To spłodziłem dziś pomiedzy rybą a makowcem. PozdrawiamSławek Edytowane 25 Grudnia 2014 przez sdd_ 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Fajne masz to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi