stoner Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Twoja dusza artysty wykonała kawał pięknej roboty.To się liczy.Smak makowca to tylko ulotne doznanie smakowe i dłubanie w zębach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Twoja dusza artysty wykonała kawał pięknej roboty.To się liczy.Smak makowca to tylko ulotne doznanie smakowe i dłubanie w zębach. Dzięki, ale "kwał pięknej roboty" wykonała faktura na korpusie. Ja tylko starałem się nie przesadzić z grubością wartswy farby.Rozwodniona czarna farba, pędzelek i przecieranie kawałkiem papierowego ręcznika, trochę delikatnych poprawek pędzlem, a na to później bardzo cienko, transparentnie naniesiona zielona i trochę delikatnego "ciapania" na grzebiecie. Brzuszek pomalowany bąbką (biała a na to zielona opalizacja). Nie malował bym go ale chciałem ukryć łączenie połówek. Korpus był już opalizowany przez Tomy'ego więc starałem się tego nie zakryć całkowicie i widać to dobrze w dolnej częć (różowo-fioletowa opalizacja). Zobaczymy co pokażą w wodzie, czy zostaną takie, czy dostaną stery. A ten najciemniejszy przybierze chyba kolory godowe. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Super robota,Sterów nie dawaj.Najpierw spróbuj je spławiać wachlarzem.Tak jak nimfę w metodzie muchowej.No i nie widzę powodów czemu byś miał nie pokazywać tych woblerów w swoim wątku. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 No ładne te cierniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Super robota,Sterów nie dawaj.Najpierw spróbuj je spławiać wachlarzem.Tak jak nimfę w metodzie muchowej.No i nie widzę powodów czemu byś miał nie pokazywać tych woblerów w swoim wątku. Dzięki Najpierw spróbuję bez sterów. Okazja będzie za kilka dni. Zobaczymy co na to kropki. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Cześć Wczoraj wykombinowałem coś takiego. Zadebiutowałem w bezsterowcach. Ten na dole ma ok 7,3 cm. Kombinowałem z obciążeniem, ale dopiero szósty ma wg mnie zadowalającą pracę (chociaż wydawało mi się, że jeszcze jeden miał podobne i podobnie rozmieszczone obciążenie). Co prawda sprawdzałem w wannie a to gó...niany poligon do testów, ale odchodzi fajnie na boki (odjazdy ok 10-15 cm przy krótkich szarpnięciach). Reszta mało ruchawa, chociaż część fajnie wychodzi do góry i oczkuje. Gdyby się znalazła dobra dusza z doświadczeniem i doradziła jak mam rozmieścić obciążenie to byłbym wdzięczny . Jeżeli nie to też to zrozumiem, doświadczenie to próby i praca PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Kolego jak twoje wobki tak pracują jak wyglądają. To jesteś genialny!!!!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) A na jakiej pracy tego bezsterowca ci zalezy? Edytowane 2 Stycznia 2015 przez romeo7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kolego jak twoje wobki tak pracują jak wyglądają. To jesteś genialny!!!!!!Pozdrawiam Cześć Z prototypami bywa różnie, nie mniej jednak to ich prawo. Pozostałe ok. Oczywiście trafiają się sztuki lepsze i gorsze, jak to przy ręcznej robocie (inaczej wyprofilowany drut, przesunięte obciążenie, czy zmieniony kąt steru itd.). Sztuki całkowicie do bani tarfiają mi się rzadko. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A na jakiej pracy tego bezsterowca ci zalezy?Cześć Coś pod Monitor Water PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 http://www.koeder-laden.de/en/Lures/Illex/Water-Monitor/Illex-Lure-Water-Monitor-85-Fire-Chartreuse.html Tu ładnie widać co i jak no ale materiał z jakiego jest wykonany oraz ilość obciążenia to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 http://www.koeder-laden.de/en/Lures/Illex/Water-Monitor/Illex-Lure-Water-Monitor-85-Fire-Chartreuse.html Tu ładnie widać co i jak no ale materiał z jakiego jest wykonany oraz ilość obciążenia to inna sprawa Dzięki. Zobaczymy co wyjdzie. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Dziś wymęczyłem coś takiego. Faktycznie wymęczyłem, bo naciąć tak nożem łuskę to masakra. Na żywo wygląda lepiej. Pomalowany powinien wyglądać fajnie. PozdrawiamSławek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Świetnie wygląda. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No kapitalnie zrobione. Super dobrana wielkość oka i samo jego umiejscowienie no a oklejenie baja Jednak warto się pomęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dzięki Najpierw spróbuję bez sterów. Okazja będzie za kilka dni. Zobaczymy co na to kropki. PozdrawiamSławek I jak tam? Bardzo fajne woblery, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Świetnie wygląda. Brawo No kapitalnie zrobione. Super dobrana wielkość oka i samo jego umiejscowienie no a oklejenie baja Jednak warto się pomęczyć I jak tam? Bardzo fajne woblery, gratuluję! Dzięki Panowie za dobre słowo. Tworzycie woboblery i wiecie jak to wciąga, jak cieszy wykonanie dobrze wyglądającej przynęty, a jeżeli do tego okaże się łowna, to już pełnia szczęścia.Co do testowania na kropkach, jeszcze nie miałem czasu. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Cześć Ostatnie moje próby. Kolory na zdjęciach nie są rzezczywiste, pewnie to skutek sztucznego światła i błękitnego podkładu. W rzeczywistości są srebrno szare. Ostatni dostanie ster pozostałe najpierw przetestuję bez. Mogła by wyjść fajna uklejka (głowa chyba niczego sobie) , ale łuska zdecydowanie za "gruba". Niecałe 7 cm. To ma ok 5,5 To ok 7,5 cmNiecałe 4 cm. Jet płaski i dostanie mały ster (twitching) PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Bardzo ładnie się prezentują, good job Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Eleganckie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Bardzo ładnie się prezentują, good job Eleganckie ! Dzięki. Spróbuję z uklejką jeszcze raz ale inaczej zrobię łuskę, może wyjdzie lepiej. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Znalazłem chwilę na pomalowanie. Taka łuska w uklejce wyglada wg mnie lepiej. Jeszcze bez lakieru. Nie lubię tak świecacych się oczu, ale pomaluję je półmatem. PozdrawiamSławek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 No i dobry kierunek, panie kolego, choć na pewno jeszcze masz w tej rybce potencjał, żeby ją troszkę ożywić. Łuseczka drobniutka i fajna, wydaje się dosyć nieszablonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 No i dobry kierunek, panie kolego, choć na pewno jeszcze masz w tej rybce potencjał, żeby ją troszkę ożywić. Łuseczka drobniutka i fajna, wydaje się dosyć nieszablonowa. Potencjał ma, ale nie jestem pewien czy moje możliwości pozwolą mi go z niej wydobyć ?. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi