Skocz do zawartości

Moje zabawki

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

To wyżej bez komentarza to efekt braku możliwości edycji (kliknąłem niechcący). 

Jak widać na fotkach (porównanie do wcześniej wstawionych), mieć lepszy aparat to nie znaczy umieć zrobić przyzwoite zdjęcie.

Te na dole powstały również przy sztucznym świetle, ale trochę pobawiłem się ustawieniami i są lepsze (szczególnie drugie porównanie), choć nadal nie odzwierciedlają "realu"

Pewnie można to zrobić jeszcze lepiej, ale nie od razu zaczyna się chodzić. Ja "raczkuję".

PS. Gdyby, któryś z doświadczonych Kolegów podzieliłby się wiedzą jak i przy jakich ustawieniach wykonać dobre zdjęcie przynęty (albo wskazał miejsce, bo może jest to już opisane) to byłbym  :D

Pozdrawiam

Sławek

• Like 1

A jakiej żywicy używasz do foremek, wypelniacza?

Nie wiem jaka to żywica. Wypełniacza nie używam, ale każdą z połówek ok 15 mm grubości leję na trzy podejścia bo się mocno grzeje,

Najpierw żelkot, później dwie warstwy po ok 5 mm.

Pozdrawiam

Sławek

• 2 tygodnie później...

Cześć

Tu na JB jest instrukcja krok po kroku. Ja to robię trochę inaczej ( np. zamek formy robię nie z półkul plastelinowych, ale po wykonaniu jednej połowy nawiercam dwa wgłębienia grubym wiertłem na głębokość ok 8 mm) ale bazowałem na tym.

Wykonanie gipsowego modelu

http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/sprzet/woblery-z-pianki-czi-model-wzorcowy-r142

Wykonanie formy

http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/sprzet/woblery-z-pianki-cz-ii-wykonanie-formy-zyw-r157

Pozdrawiam

Sławek

Edytowane przez sdd_

• 3 tygodnie później...

Cześć

Chyba rozwija sie u mnie następna choroba (muchówka w drodze).

Znających temat proszę o wyrozumiałość (dokładność, formowanie główek itd.)

To pierwsze wykonane przeze mnie "paparochy". Wzrok już nie ten co kiedyś, brak wprawy i walka z hakem 14/16 przy sztucznym swietle, to dla mnie na razie spore wyzwanie.

m1_zpseo1c7zbh.jpg

Pozdrawiam

Sławek

• Like 6