sdd_ Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 "Pobrudzony" akrylem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 fajne oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Fajne malenstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 fajne oko Troche kombinowałem. To wydruk, który trochę podmalowałem.Fajne malenstwo Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Cześć Strzebelka ok 6 cm - fotka słaba bo ciemno i fotograf do bani. Kolor w rzeczywistości trochę bardziej oliwkowo-złoty. PozdrawiamSławek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Cześć To wyżej bez komentarza to efekt braku możliwości edycji (kliknąłem niechcący). Jak widać na fotkach (porównanie do wcześniej wstawionych), mieć lepszy aparat to nie znaczy umieć zrobić przyzwoite zdjęcie.Te na dole powstały również przy sztucznym świetle, ale trochę pobawiłem się ustawieniami i są lepsze (szczególnie drugie porównanie), choć nadal nie odzwierciedlają "realu"Pewnie można to zrobić jeszcze lepiej, ale nie od razu zaczyna się chodzić. Ja "raczkuję". PS. Gdyby, któryś z doświadczonych Kolegów podzieliłby się wiedzą jak i przy jakich ustawieniach wykonać dobre zdjęcie przynęty (albo wskazał miejsce, bo może jest to już opisane) to byłbym PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Cześć Wczorajszy urobek. Będa z tego boleniówki i pstrągowe. PozdrawiamSławek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Masz coraz bardziej rozpoznawalny styl. Miły dla oka. Spory postęp w krótkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Masz coraz bardziej rozpoznawalny styl. Miły dla oka. Spory postęp w krótkim czasie. Dzięki. Takiemu drewienku trzeba poświęcić trochę czasu. Może z niektórych zrobię formy. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Sławek, z czego te formy będą? Wobki extra, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Sławek, z czego te formy będą? Wobki extra, pozdro Wzory mają wyrzeźbione tylko łuki skrzelowe i wgłębienia na oczy, drobniejszych szczegółów nie ma, więc spróbuję z żywicy. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A jakiej żywicy używasz do foremek, wypelniacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A jakiej żywicy używasz do foremek, wypelniacza?Nie wiem jaka to żywica. Wypełniacza nie używam, ale każdą z połówek ok 15 mm grubości leję na trzy podejścia bo się mocno grzeje,Najpierw żelkot, później dwie warstwy po ok 5 mm. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Połówka odlana. Czas na drugą.Rzeźbienie będzie z głowy. PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Gotowa 6 cm. W toku podobna ok 5 cm. Wg mnie da się z tego wycisnąć wzór pod pstrąga i bolka. PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Fajna robota :good:Jest gdzieś filmik pokazujący jak zrobić takową formę czy to już trzeci poziom wtajemniczenia HM-ingu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Cześć Tu na JB jest instrukcja krok po kroku. Ja to robię trochę inaczej ( np. zamek formy robię nie z półkul plastelinowych, ale po wykonaniu jednej połowy nawiercam dwa wgłębienia grubym wiertłem na głębokość ok 8 mm) ale bazowałem na tym. Wykonanie gipsowego modelu http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/sprzet/woblery-z-pianki-czi-model-wzorcowy-r142 Wykonanie formy http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/sprzet/woblery-z-pianki-cz-ii-wykonanie-formy-zyw-r157 PozdrawiamSławek Edytowane 13 Grudnia 2015 przez sdd_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Cześć Chyba rozwija sie u mnie następna choroba (muchówka w drodze).Znających temat proszę o wyrozumiałość (dokładność, formowanie główek itd.)To pierwsze wykonane przeze mnie "paparochy". Wzrok już nie ten co kiedyś, brak wprawy i walka z hakem 14/16 przy sztucznym swietle, to dla mnie na razie spore wyzwanie. PozdrawiamSławek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 ... i żeby nie było watpliwości, na poprzednia nieuleczalna. PozdrawiamSławek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 W oczekiwaniu a Sylwestra. Ile wam zajmuje pomalowanie w podobny sposób ? Ja się z tym babrałem ze dwie godziny. Strzebla (chyba) ok 5 cm. PozdrawiamSławek 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Na nimfach się nie znam ale żuk będzie klenie kusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Na nimfach się nie znam ale żuk będzie klenie kusił Też tak myślę. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 W oczekiwaniu a Sylwestra. Ile wam zajmuje pomalowanie w podobny sposób ? Ja się z tym babrałem ze dwie godziny. Strzebla (chyba) ok 5 cm. PozdrawiamSławek Daj wiecej zdjec tej strzebelki, zapowiada sie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Cześć W powiększeniu bardziej widać niedoskonałości malowania. Tu już trochę mniej, a na żywo w rozmiarze 55 mm jeszcze mniej PozdrawiamSławek 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi