Fin333 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Nie musisz się przejmować, elegancko wyszły. Jakieś tzw. niedokładności zawsze jakieś są, przecież nie maszyna maluje. Ja też u siebie różne rzeczy widzę dopiero na zdjęciach, a w patrząc na dłoni to nic tam nie ma. Świetnie wyszły, uniwersalne pstrągowe wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Sławku jakie niedoskonałości malowania , kapitalnie wyszły . Pełen podziwu jestem , a foremki jakie eleganckie i zmyślnie wykonane fiu fiu jest moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Nie musisz się przejmować, elegancko wyszły. Jakieś tzw. niedokładności zawsze jakieś są, przecież nie maszyna maluje. Ja też u siebie różne rzeczy widzę dopiero na zdjęciach, a w patrząc na dłoni to nic tam nie ma. Świetnie wyszły, uniwersalne pstrągowe wobki. Sławku jakie niedoskonałości malowania , kapitalnie wyszły . Pełen podziwu jestem , a foremki jakie eleganckie i zmyślnie wykonane fiu fiu jest moc. Dzięki Panowie. Zbyszku zdjęcie form wykonane było w trakcie ich robienia. To moment po odlaniu jednej połówki a przed zalaiem drugiej.Faktycznie wyszły fajnie i już zrobiłem próby z pianą od Ciebie (dzięki). Obawiałem się, że może być większy problem z wyciąganiem odlewów ze względu na zarys łuków skrzelowych, ale wszystko jest ok.Wieczorem wrzucę zdjęcia odlewów. PozdrawiamSławek Edytowane 9 Stycznia 2016 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zbyszku tak wyszły odlewy (7 cm/6cm/5cm/5,5cm). Trzy pierwsze z myślą o bolku, ostatni pstrągowy. Zrobiłem też próbnie kilka oczek, bo te, które można kupić dla mnie za bardzo się świecą. Tak pociapałem boleniówkę. Powychodziło spod lakieru trochę pęcherzyków, bo korpusy malowane na świeżo i nie dałem im czasu na odgazowanie, ale chciałem zobaczyć jak wyjdą. Będzie ok. PozdrawiamSławek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Cześć Jeszcze bez lakieru. Zdjęcia z różnym balansem bieli (fotograf ze mnie marny). Wg mnie drugie najlepiej pokazuje odcień, ale na żywo barwy są bardziej wyraziste. PozdrawiamSławek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Rozmiarówka na bogato , najwięksi w branży mogą zazdrościć . Pełna profeska widać lata doświadczenia . Choćby sama przemyślana długość tylnego oczka zdradza ze nie mamy tutaj doczynienia z dyletantem . Następnym razem Sławku rozliczamy się barterowo :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zbyszku Jeżeli chodzi o barter to nie a sprawy. Tylne oczko celowo tak robię, ponieważ lakieruję zanurzeniowo i lakier zawsze "nadbuduje" trochę korpus (również dodatkowa regulacja pozwalająca trochę zmieniać środek ciężkości), natomiast w małych modelach pozwala to uzyskać większy odstęp pomiedzy oczkami, dzięki czemu mogę uzbroić wobler większymi kotwiczkami (nie sczepiają się).Pierwsze formy zrobiłem posługując się instrukcją z JB (nomen omen bardzo pomocną), ale praktyka pokazała, że np przy przednim oczku odcinanie kawałka krążka formującego przednie gniazdo nie jest praktyczne, ponieważ lakier dodatkowo zmniejsza prześwit i np regulacja góra/dół (słabiej/mocniej) jest niemożliwa. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Bardzo cenna uwaga i wskazówka przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Bardzo cenna uwaga i wskazówka przyda się Pewnie, człowiek uczy się przez całe życie, ja również. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Strzeble pięknie malowane-zazdroszczę talentu i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Strzebelki wyszly super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Strzeble pięknie malowane-zazdroszczę talentu i pozdrawiam. Strzebelki wyszly super Dzięki, ale z tym talentem to przesada. Może i wyglądają lepiej niż piewrsze próby, ale zdolności plastycznych nie mam za grosz. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dzisiejszy pstrążek, jeszcze bez lakieru. Malowanie (faktura łuski) inspirowane "TG" ale na 5 cm to chyba trochę za "grube". PozdrawiamSławek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 i strzebla (przed lakierem). PozdrawiamSławek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Wyszły miodnie, a nawet lepiej niż miodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Wyszły miodnie, a nawet lepiej niż miodnie Dzięki. Pstrążek po lakierze trochę "spryszczył" . Korpusy jeszcze za świeże. Szkoda ale ryby nie powinny wybrzydzać PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Nie bądz taki skromny,bo po raz kolejny z pod Twojej ręki wychodzą piękne wobki.Czekam na kolejne prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 pstrazek rewelacja:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Nie bądz taki skromny,bo po raz kolejny z pod Twojej ręki wychodzą piękne wobki.Czekam na kolejne prace. pstrazek rewelacja:-) Dzięki Panowie. Zdaję sobie sprawę że ręczne malowanie wychodzi mi już trochę lepiej, ale nie mam zdolności plastycznych więc raczej nigdy nie będzie na poziomie, który reprezentuje kilku Kolegów z JB.Marudzę trochę, bo jestem "szczególarzem" a te pryszcze po lakierowaniu zeszpeciły nieco prace,a jak wcześniej napisałem pomalowanie szt. zajmuje mi dużo czasu.Myslę jednak, że ryby wynagrodzą mi ten mały zawód. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Prawie skończone. Wodowanie niebawem. PozdrawiamSławek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Super. Podobają mi się jak diabli, szczególnie malowanie, a najbardziej cieszy mnie fakt, że teraz będzie tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Super. Podobają mi się jak diabli, szczególnie malowanie, a najbardziej cieszy mnie fakt, że teraz będzie tylko lepiej.Dzięki, recepta to próby i cierpliwość, a mimo braku zdolności plastycznych zaczyna coś wychodzić. Faktura woblera pomaga (wgłębienie na oko, zarys skrzeli). Dwa po lewej na dole, malowanie proste bez kombinacji a wg mnie wyszły ok. PozdawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Przyłożyłeś się robią wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Bardzo podoba mi się Twój styl w tych woblerkach. Nie wiem dla czego ale świecą mi się oczy na ich widok. Tak 3maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Przyłożyłeś się robią wrażenie. Bardzo podoba mi się Twój styl w tych woblerkach. Nie wiem dla czego ale świecą mi się oczy na ich widok. Tak 3maj Dzięki. Staram się. Pewnie większości z nas zależy na tym aby nasze woblery oprócz tego, że łowią, również wyglądały fajnie. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi