joker Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Jest dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 jak nie łowie na woblery,tak chyba zaczne super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Dzięki. W kolejce do malowania czeka trochę bolenówek. Fajne korpusy już mam (przynajmniej tak mi się wydaje). Technicznie są ok. sprawdzałem już jak chodzą. Co prawda wanna to nie rzeka ale są w porządku. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Cześć Czas coś zrobić, jeszcze dwa miesiące i zaczną się podchody.7, 6 i 5 cm. Malowane aerografem, w porównaniu do ręcznego to laicik, więc w powierzu nie latały panie lekkich obyczajów PozdrawiamSławek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 No no,rapiszony oszaleją na ich widok.znowu piękna robota.Myślę,że połowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 No no,rapiszony oszaleją na ich widok.znowu piękna robota.Myślę,że połowią.Dzięki. Żarły brzydsze więc i tymi nie powinny wybrzydzać PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Cześć Taka próba z bezsterowcem "cykadowatym" PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Cześć Mój debiut w "realu". Jeszcze bez lakieru. Odbitka nie wyszła idealnie ale to pierwsza próba skopiowania ryby. PozdrawiamSławek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zanurzyłem w HartzLack i , po obcieknięciu wszystko było ok ale rano zastałem setki malutkich pęcherzyków, tak jakby coś gazowało.Odlew jest FC 52 z microbalonem. Nie widziałem na JB wpisów mówiących o gazowaniu. Może problemem spowodowało zbyt szybkie położenie drugiej warstwy. Tak czy inaczej spaskudziły efekt końcowy. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Pierwszą warstwę kładź z Domaluxu albo rozcieńcz HL. Bardzo ładnie Ci wyszło malowanie i odlew. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Pierwszą warstwę kładź z Domaluxu albo rozcieńcz HL. Bardzo ładnie Ci wyszło malowanie i odlew.Dzięki, czym rozcięńczyć HL ? Rozpuszczelnikiem do HL?. Tak reanimowałem HL jak gęstniał, traci wtedy na twardości i farby od Rudiego troche rozmywa. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 To zamiast się bawić w rozcieńczanie użyj domaluxu na pierwszą warstwę, a potem resztę kładź hartzlackiem. Przy korpusach posiadających bogatą teksturę pęcherzyki powietrza to częsty problem. Inna opcja jest taka, żeby bardzo powoli wynurzać korpus z lakieru ale zrobić to potrafi tylko moja mama (na 60 korpusów dwa ze śladową ilością pęcherzyków) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Dzięki Następnym razem tak spróbuję. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Cześć Próbujemy dalej. To inna modelka ale również przed lakierem i w różnym świetle.Mam nadzieję, że tym razem nie będzie pęcherzyków. PozdrawiamSławek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Piękne te real fish- poprzeczka idzie w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Hohohoho!!! Panie... Podobują mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Cześć Dzięki za dobre słowo. Tym razem lakier bez pęcherzy (pierwsza warstwa). Jak skończę wstawię zdjęcie.Teraz chciałbym spróbować odbić płotkę i uklejkę.Pewnie może być trochę trudniej bo łatwo naruszyć łuskę. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Cześć Tak wygląda po 3 warstwach lakieru (tym razem bez pęcherzy). Długość korpusu ok 7,5 cm.Ogólnie jestem zadowolony. Tylko to oko . Chyba muszę zrobić z wydruku i żywicy, bo namalować realnego nie potrafię a to 3D jest "sztuczne". PozdrawiamSławek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Jaka jego waga? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Tylko to oko ... jest "sztuczne". A korpus nie jest sztuczny? Robimy wszak przynęty sztuczne Co najwyżej można uznać oko za niedopasowane, bo jazgarz nie ma pomarańczu w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Oko ? Je..ać oko. Wszystko wyszło świetnie. Rybska na bank to docenią. Dla mnie jazgarz jak marzenie, duzy plus za fakt, ze nie jest przekoloryzowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Jaka jego waga? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Waga niecałe 10 gram bez kotwic. Tonie ale nie jak cegła. A korpus nie jest sztuczny? Robimy wszak przynęty sztuczne Co najwyżej można uznać oko za niedopasowane, bo jazgarz nie ma pomarańczu w oczach. Masz rację co do niedopasowania kolorystycznego. Pisząc o sztuczności oka miałem na myśli to, że korpus jest wg mnie bardziej realistyczny niż oczy. Oko ? Je..ać oko. Wszystko wyszło świetnie. Rybska na bank to docenią. Dla mnie jazgarz jak marzenie, duzy plus za fakt, ze nie jest przekoloryzowany. Sebait co do je...nia tych oczu, to też masz rację, przecież łowimy na żarówy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) Cześć Nowe stadko. Dołączył większy jazgarz (ok 10 cm).Trochę innej techniki użyłem do namalowania pasów okonia a jazgarze dostały nowe oczy.Te pęcherzyki, z którymi mam problem raczej zwiazane są ze strukturą materiału, ponieważ tym razem jest ich sporo tylko na większym jazgarzu. Woblery po pierwszej warstwie lakieru. Tak wyglądało poprzednie malowanie okonia Tu widać pęcherze PozdrawiamSławek Edytowane 3 Lipca 2016 przez sdd_ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Kolejna kluseczka na wobler, ktory wyszedl z Twojego warsztatu, Slawku. Dziekuje i pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi