sdd_ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Cześć Spróbuję swoich sił w stworzeniu żabki. Korpusik 28 mm.Zaraz biorę się za formę Pozdrawiam Sławek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 No to czas na lanie. PozdrawiamSławek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Forma będzie z silikonu czy żywicy, w co wciśnięty jest korpus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 I ja coś zapytam co to te białe rurki w pudełku oraz kółka odbite przy pysku i pod brzuchem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Pozwolę sobie odpowiedzieć za Sławka.Rurki są do odbicia miejsca na stelaż (drut)Popraw mnie Sławku jeśli nie mam racji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 I ja coś zapytam co to te białe rurki w pudełku oraz kółka odbite przy pysku i pod brzuchem? W podełku trzymam cieniutkie plasterki z wkładu po cienkopisie. Kiedyś trafił mi się o takiej fajnej średnicy (nie moge takiego namierzyć), że do środka wchodzi na wcisk kawałek rurki (biała) z patyczków higienicznych. Z tego robię miejsce na kołek mocujący stelaż i oczko w formie do pianki. Tu plasterków użyłem żeby zrobić miejsce na oczko. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Forma będzie z silikonu czy żywicy, w co wciśnięty jest korpus?Forma z silikonu. Wzór umieszczony w plastelinie technicznej. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Pozwolę sobie odpowiedzieć za Sławka.Rurki są do odbicia miejsca na stelaż (drut)Popraw mnie Sławku jeśli nie mam racji...Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Forma z silikonu. Wzór umieszczony w plastelinie technicznej. PozdrawiamSławekDzięki za odp. Nie wiedziałem o istnieniu takiej plasteliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Cześć. Wigilijne zadania zlecone przez piękniejszą połowę wykonane, więc można trochę pokombinować.Kotwiczka ma tendencję do zaczepiania się o nóżki, więc spróbuję z oczkiem pod spodem (przewidziałem taka opcję w formie) a jak to nie pomoże, uzbroję hakiem wklejonym w korpus. Nóżki całkiem fajnie pracują, przy szarpnięciu trochę się prostują i wracaja do pozycji wyjściowej.Żabka jest nieduża, korpus ma 28 mm. Zobaczę czy na wiosne spodoba się kropkom. PozdrawiamSławek 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Cześć. Wigilijne zadania zlecone przez piękniejszą połowę wykonane, więc można trochę pokombinować.Kotwiczka ma tendencję do zaczepiania się o nóżki, więc spróbuję z oczkiem pod spodem (przewidziałem taka opcję w formie) a jak to nie pomoże, uzbroję hakiem wklejonym w korpus. Nóżki całkiem fajnie pracują, przy szarpnięciu trochę się prostują i wracaja do pozycji wyjściowej.Żabka jest nieduża, korpus ma 28 mm. Zobaczę czy na wiosne spodoba się kropkom. PozdrawiamSławekCoś pięknego , aż mi coś opadło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Coś pięknego , aż mi coś opadło . Dzięki, ale jeszcze muszę trochę pokombinować. Jest pewien problem z wyważeniem (lubi klapnąć na plecy). Korpus dość płaski dodatkowo te nóżki. Spróbuję umieszczać balast najniżej jak się da, może pomoże również wersja z oczkiem pod spodem. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Żabka fajna, malowanie super. A może zastosować dwuramienną kotwiczkę z ramionami skierowanymi w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Dzięki, ale jeszcze muszę trochę pokombinować. Jest pewien problem z wyważeniem (lubi klapnąć na plecy). Korpus dość płaski dodatkowo te nóżki. Spróbuję umieszczać balast najniżej jak się da, może pomoże również wersja z oczkiem pod spodem. PozdrawiamSławekA kto zabroni wyluzowanej żabie pływać na plecach?Sławku świetnie to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Żabka fajna, malowanie super. A może zastosować dwuramienną kotwiczkę z ramionami skierowanymi w dół.Tak też spróbuję. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 A kto zabroni wyluzowanej żabie pływać na plecach?Sławku świetnie to wygląda...W sumie nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Nooo Sławku poleciałeś pięknie z tą żabką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Wow ale żabol,super ubarwienie.Ładnie się prezentuje,konkretna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Piękna robota Nooo Sławku poleciałeś pięknie z tą żabką Wow ale żabol,super ubarwienie.Ładnie się prezentuje,konkretna robota Dzięki za uznanie, zobaczymy czy docenią je rybki. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 W nowym roku życzę samych rekordowych okazów i nowych pomysłów na wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 W nowym roku życzę samych rekordowych okazów i nowych pomysłów na wobki. Dzięki. Tego samego życzę Tobie i Twojej ekipie. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Cześć Witam wszystkich szerdecznie w Nowym Roku. Oby był dla nas jak najlepszy.Dopadło mnie choróbsko, więc z otwarcia nici, ale coś tam sobie wykańczam. PozdrawiamSławek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jak zawsze najwyższy poziom wykończenia! Zdróweczka Sławku i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jak zawsze najwyższy poziom wykończenia! Zdróweczka Sławku i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Dzięki Piotrze, Tobie również życzę wszystkiego najlpszego w Nowym Roku i taaa...kich ryb PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi