sdd_ Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Cześć W oczekiwaniu na mniejszy mróz wykończyłem gromadkę. PozdrawiamSławek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zainspirowały mnie mikro-jajcarze, które dostałem w ramach wymiany od Santiago.Tak na szybko zrobiłem podobnego.Całe 16 mm (korpus mierzony bez drutu) i 1,4 grama szczęścia. Chodzi super. PozdrawiamSławek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Pstrągówki super, mikrus też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zainspirowały mnie mikro-jajcarze, które dostałem w ramach wymiany od Santiago.Tak na szybko zrobiłem podobnego.Całe 16 mm (korpus mierzony bez drutu) i 1,4 grama szczęścia. Chodzi super. jaj3.png PozdrawiamSławekTakie maleństwa to mnie kręcą,ładnie się prezentuje,ciekawe na jaką głębokość schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Mikro jajcarz elegancki, pływa czy tonie na starcie ? też lubię takie mikro wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zapewne tonący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Pstrągówki super, mikrus też! Dziękuję, ale mikrus powstał dzięki Tobie. Jak zobaczyłem te najmniejsze 15 mm to mi się oczy zaświeciły Takie maleństwa to mnie kręcą,ładnie się prezentuje,ciekawe na jaką głębokość schodzi W wannie tego nie sprawdzę. Z uwagi na kąt steru nie powinien pójść głęboko. Mikro jajcarz elegancki, pływa czy tonie na starcie ? też lubię takie mikro wyroby Na starcie tonie. PozdrawiamSławek Edytowane 8 Stycznia 2017 przez sdd_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Cześć Jeszcze bez lakieru.Płotka (ok 11,5 cm) ma być jerkiem a jazgarz (5,4 cm) woblerem albo bezsterem cykadopodobnym. PozdrawiamSławek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Gdyby nie oczka i brak płetwy ogonowej pomyślałbym, że to prawdziwa płoć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Gdyby nie oczka i brak płetwy ogonowej pomyślałbym, że to prawdziwa płoć Tak wychodzą odlewy. Malowanie jest stosunkowo proste, bardzo dużo daje faktura. Oczy są takie jak i moje "zdolności" plastyczne. Może lakier je trochę "wyciągnie" PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Przeglądam od czasu do czasu Twój wątek, ładne te przynęty, płotka bardzo obiecująca , Sławku musimy się w końcu spotkać, bo tak schodzi i schodzi... Pozdrawiam TJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Przeglądam od czasu do czasu Twój wątek, ładne te przynęty, płotka bardzo obiecująca , Sławku musimy się w końcu spotkać, bo tak schodzi i schodzi... Pozdrawiam TJTomku, pewnie. Zapraszam. Bywasz u Andrzeja a od niego to dwa kroki. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Jazgarz klasa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Jazgarz klasa ! Dzięki, przed chwilą testowałem w wannie wariant cykado-podobny i bedzie ok. PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Tak wygląda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Petarda !!! Dużo pracy potrzeba żeby uzyskać taki efekt od pierwszego odlewu do tego momentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Petarda !!! Dużo pracy potrzeba żeby uzyskać taki efekt od pierwszego odlewu do tego momentu?Nie mam wielkiego doświadczenia w realach. Wg mnie najtrudniejsze jest zrobienie wstępnego odlewu "dawcy" tak aby dobrze wyszły szczeguły, ułożenie (kształt, symetryczność). Kształt trochę można skorygować wyginając nie utrwadzony do końca korpus. Forma końcowa, dwczęściowa jak ma się już dobry wzornik jest łatwa do wykonania. PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Cześć Zdjęcia w dziennym świetle. Jazgarz nadal bez lakieru. Żabki wstępnie pryśnięte aero. PozdrawiamSławek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Cześć Zdjęcia w dziennym świetle. Jazgarz nadal bez lakieru. jaz3.jpg Żabki wstępnie pryśnięte aero.zab.jpg zaba.jpg PozdrawiamSławek Żabki będą zacne na majówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Żabki będą zacne na majówkę a nawet wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) Cześć Jeszcze "ślepe". Dawca to co prawda jazgarz. Kolor wszystkich trochę bardziej naturalny i w podobnej tonacji. Tu różnią się bo zdjęcie byle jakie ( pod żarówką) i trochę inaczej wyeksponowane względem światła. PozdrawiamSławek Edytowane 18 Lutego 2017 przez sdd_ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Mógł byś podać parametry tych żabek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Jaka waga tych jazgarzo-okonków ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Mógł byś podać parametry tych żabek? Jaka waga tych jazgarzo-okonków ????? Korpus mierzony bez drutu Żabka 28 mm i ok 2 gramy (pływa)Okonek/Jazgarz 53 mm i waga 4 lub 4,5 grama (tonie). PozdrawiamSławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Okonki miażdżą, kapitalna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi