Skocz do zawartości

Moje zabawki

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie spotkałem bardziej dopieszczonych wobków! Estetyka wykonania na najwyższym poziomie. Każdy egzemplarz wymuskany, wychuchany.

Podziwiam Twój talent ale i cierpliwość w dopieszczaniu Twoich wyrobów.

Nic nie ujmując Twórcy, pozwolę sobie wspomnieć o woblerach Muddlera. Choć tu też mucha nie siada.

Nigdy nie spotkałem bardziej dopieszczonych wobków! Estetyka wykonania na najwyższym poziomie. Każdy egzemplarz wymuskany, wychuchany.

Podziwiam Twój talent ale i cierpliwość w dopieszczaniu Twoich wyrobów.

Dzięki, dbam o szczegóły bo lubię jak wobler wygląda ładnie, choć rybom to niepotrzebne. 

Pozdrawiam

Sławek

Nic nie ujmując Twórcy, pozwolę sobie wspomnieć o woblerach Muddlera. Choć tu też mucha nie siada.

Muddler ma swój styl a jego woblery wyglądaja na jeszcze bardziej sterylnie. Ja np lubię styl Piotra http://jerkbait.pl/topic/96572-gp-hand-made/ ale do tego trzeba talentu plastycznego.

Edytowane przez sdd_
  • Like 1

Sławku już Ci kiedyś pisałem i się powtórzę, "czystość" Twojej pracy jest niecodzienna przez co nawet klasyczne wzory w dwóch czy maksymalnie trzech odcieniach ogląda się z dużą przyjemnością. Na pozór prosta rzecz jednak niewielu udaje się uzyskać taki efekt  ;)  

• 2 miesiące temu...

...a to inspirowane pracami Hesher. Byłem ciekaw jak to sie sprawuje.

Mniejszy ok 5 cm jest super, większy 8 cm bardziej majestatyczny ale podoba mi się jego bryła, fajnie powinien wyglądać malowany na okonia.

... i nie trzeba wklejać sterów, co jest dla mnie czynnością, której nie lubię.

post-51154-0-59839800-1649602421_thumb.jpg post-51154-0-55876500-1649602470_thumb.jpg

Pozdarwiam

Sławek

Edytowane przez sdd_
  • Like 3

• 4 tygodnie później...

Ok 8,5 cm i 12 gram. Testy wyszły obiecująco. Wg mnie ma duży potencjał. Wobler do wolnego i średniego tempa. Prowadzony jednostajnie smuży, wąsko kolebiąc się na boki a w opadzie fajnie lusterkuje. Prowadzony w poprzek w zależności od uciągu, idzie łukiem smużąc i kolebiąc się lub lusterkując w toni. Można sprowadzić go pod wodę i łatwo wydobyć znów na powierzchnię żeby zaoczkował czy zrobił zygzak,  można też prowadzić go jak wakl the dog zarówno na powierzchni jak i pod nią. Zasięg ma słuszny i nie koziołkuje.

Malowanie minimalistyczne, choć dziś kilka pomalowałem chyba ciekawiej ale to za chwilę.

post-51154-0-34035300-1652005387_thumb.jpg post-51154-0-18961500-1652005400_thumb.jpg

Pozdrawiam

Sławek

Edytowane przez sdd_
  • Like 4

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...

Cześć

W wątku długo nic bo  "użytkowych" mi więcej nie potrzeba więc zacząłem sie trochę bawić.

Próba zmierzenia sie ze strzeblą, co prawda kształtka budową od niej odbiega ale jej przeznaczenie było inne.

Zdjęcie słabe bo ciemno a i fotograf do bani.

post-51154-0-98805300-1673778310_thumb.jpg

Pozdrawiam

Sławek

• Like 11