Skocz do zawartości

Moje zabawki

Rekomendowane odpowiedzi

Żabki SUPER 

Dzięki tylko czy ryby je docenią. Na razie kombinuję z ich wykończeniem. Wersja bez steru z nóżkami jest fajna ( przy podszarpywaniu nóżki sie trochę prostują i ponownie kurczą) , ale przez te dodatki czasem potrafi upaść na grzbiet i nie odwrócić się, wersja ze sterem, owszem chodzi ale wolałbym tą pierwszą stabilniejszą. Z czepianiem sie kotwiczki poradziłem sobię mocując dwuramienną pod korpusem i zaczepiając na tylnym oczku. Czekam na magnesy i w następnych zastosuję je zamiast tego.

Pozdrawiam

Sławek

• 4 tygodnie później...

Zaproponuję jeden hak na sztywno wklejony w korpus coś jak w spunach Rapali skierowany ku górze i na płyciznę lub zarośnięte akweny masz kosę na szczupaki i okonie....Hak powinien być duży  i zamontował bym anty zaczep z drucika lub żyłki budowlanej byłby dopełnieniem - idealnie.Na takiego rapeta sam się bym zapisał do testowania w maju.

Edytowane przez Fred A

Zaproponuję jeden hak na sztywno wklejony w korpus coś jak w spunach Rapali skierowany ku górze i na płyciznę lub zarośnięte akweny masz kosę na szczupaki i okonie....Hak powinien być duży  i zamontował bym anty zaczep z drucika lub żyłki budowlanej byłby dopełnieniem - idealnie.Na takiego rapeta sam się bym zapisał do testowania w maju.

Rozwiązanie, które proponujesz na zarośnięte płycizny byłoby ok ale ta żabka jest za mała (korpus ma 28 mm) i byłby probem z wyważeniem przy dużym haku dodatkowo skierowanym do góry. Przez te nóżki, już w tej wersji czasem jak "plaśnie" na plecy miewa problem z odwróceniem się do normalnej pozycji. Planowana była na rzekę, wiec kotwiczka w dół nie przeszkadza.

Pozdrawiam

Sławek

• 1 miesiąc temu...

Cześć

Zmierzyłem się z jerkiem. Kombinowałem trochę z różnym rozłożeniem balastu i umiejscowieniem oczka.

Pierwsze wodowanie ma za sobą. Niewiele widziałem, bo woda zmącona.

Zachowuje się inaczej niż Slider . Przy jednostajnym prowadzeniu idzie ładną "S-ką", przy podszarpywaniu odchodzi delikatnie (15 - 20 cm) na boki i lusterkuje. W opadzie lekkie lusterko. Zobaczymy co na to "szczupłe"

Na razie nie wiem jak go zmusić do dalszych odejść. Może przeszkadza kształt ? 

post-51154-0-61409000-1493703431_thumb.jpg

Pozdrawiam

Sławek

Edytowane przez sdd_
  • Like 6

• 3 miesiące temu...

Cześć

Zrobiłem korpus (48 mm) w zamyśle mający służyć do budowy mini - boleniówki i twitcha pstrągowego.

Pierwszy temat wyszedł wg mnie dobrze. Fajna drobna praca o dużej częstotliwości.

Pstrągowy dostanie inny ster, umieszczony w innym miejscu.

post-51154-0-12384800-1502796586_thumb.png

Pozdrawiam

Sławek

• Like 14

• 2 miesiące temu...

Cześć

Zrobiłem korpus (48 mm) w zamyśle mający służyć do budowy mini - boleniówki i twitcha pstrągowego.

Pierwszy temat wyszedł wg mnie dobrze. Fajna drobna praca o dużej częstotliwości.

Pstrągowy dostanie inny ster, umieszczony w innym miejscu.

attachicon.gifpb1.png

Pozdrawiam

Sławek

Te Sławku są idealne  :wub:  B)