chris541 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Koledzy! Ile waszym zdaniem warto zapłacic za młynek DAIWA EXIST 2506 JDM w idealnym stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Najwy?źej siedemnaście pięćdziesiąt, jak dasz dwie dychy, to mo?źesz potem pluć sobie w brodę, ?źe przepłaciłeś... Zawsze istnieje ryzyko, ?źe ktoś, kiedyś mo?źe sprzedawać taniej... Skoro tu dałeś radę, to i z Existem sobie poradzisz: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=341710 msg_341710 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Cięta riposta A tak na powa?źnie to osobiście bym nie dał więcej jak 1700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 To zale?źy od tego ile chce za niego sprzedający?Chyba ?źe to ty ustalasz cenę i nie chcesz zapłacić za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Takie pytanie-stwierdzenie, chyba przede wszystkim do autora postu... Tyle jest cos warte ile ktos chce za to zaplacic i kiedy transakcja zostaje sfinalizowana. Pułap ceny okresla sie biorac srednia ceny nowej rzeczy, odejmujac % zalezny od zuzycia. Spod cenowy wynosi tak jak akurat w moim przypadku - 0 bo nie potrzeba mi aksamitnej pracy...zupelnie mi wystarczaja Kixy i Freams, ktory o dziwo dziala zaskakujaco poprawnie jak na to co za niego zaplacilem. A i z podobnych wielkosci jeszzce nie zuzylem Quantuma Catalysta.. Nie rozumiem wiec w jakim celu to pytanie, skoro odpowiedz jest w w/w przedziale? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Nie rozumiem wiec w jakim celu to pytanie, skoro odpowiedz jest w w/w przedziale? Gumo Pytanie jest po to aby zorientowac się w jakim pułapie cenowym jest ten sprzęt, bo modeli jest wiele i literek i cyferek. Ja zaoferuję jak najmniej a sprzedawca chce jak najwięcej. A tak na marginesie to m?łj kolega obraził się na mnie jak mu zapowiedziałem ?źe chcę kupi coś w stylu Stella, Exist itp. Powiedział, ?źe nie chodzi mi o łowienie ryb tylko pałowanie się sprzętem...... A ja mam po prostu słabośc do porządnie wykonanego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Tu ktoś sprzedaje Exista na allegro jeśli o to Ci chodzi http://allegro.pl/daiwa-exist-2506-japan-i2356704296.html Chce za niego 1800zł od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Właśnie o tego mi chodzi, ale ktoś inny sprzedaje Stelle FW2500s za tysiaka i nie wiem co lepsze. Druga sprawa ?źe Exist mo?źe by dro?źszy! Macie Panowie jakiś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Jeśli byłaby alternatywa ..p?łłroczna Stella lub p?łłroczny Exist to mo?źna byłoby sie zastanawiać.Tu zdecydowanie Daiwa.Chyba ,?źe rozpatrujesz opcję odsprzeda?źy po pewnym czasie.W?łwczas Stella.Zresztą przy Stelli opis jakis lakoniczny,c?łś mi nie pasuje.Poprzednio wystawiał ją za 1350.Licytuj Exista ,jest bez ceny min. mo?źe p?łjdzie taniej( ale znając ?źycie sprzedający nie osiągnąwszy satysfakcjonującej ceny ,będzie podbijał z drugiego konta ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Mnie tylko zastanawia zdanie,u?źywany w sezony zimowe,choć by to była maszyna i za 6 tysięcy minusowa temperatura robi swoje,i drugi fakt mnie zastanawia czemu on sprzedaje taką maszynę choć nie jest handlarzem ani sprzedawcą wędkarskim,spytaj kolego czy był rozkręcany i jak przebiega sama praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Ja bym wybrał trzecią drogę. Kupiłbym Zaubera, albo kt?łregoś z klon?łw. Całkowity koszt n?łwki, do czasu wyzionięcia ducha/ odsprzeda?źy będzie ni?źszy ni?ź utrata wartości, z tytułu u?źytkowania i ślad?łw eksploatacji, takiego exista/stelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Krzysiek_W teoretycznie masz świętą rację ale w praktyce na swoim skromnym przykładzie zaczynałem przygodę z wędkarstwem mając kołowrotki po 10-15 PLN dochodząc do poziomu Red Arc?łw,Zauber?łw itp zdałem sobie sprawę ?źe muszę mieć coś czego inni nie mają,nie jakąś typową mas?łwę kt?łrą ka?źdy mo?źe mieć ,I rozchodzi się tu o trzy lub o cztery rzeczy unikalność,wygląd,praca,przefantastyczne samopoczucie posiadacza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 O nieodpartą potrzebę, posiadania przedmiot?łw, sporu toczyć nie spos?łb, ale tyko na poziomie kolekcjonerskim. Jest natomiast komfort i swoboda nad wodą. Krzaki, kamienie, upadek na łachę piachu, upadek na podłogę w łodzi, ręce wysmarowane deetem, kt?łre ?źrą piankę, korek na rękojeściach i lakier na młynkach. O mechanikę zdecydowanie łatwiej zadbać ni?ź o stan wizualny, a to przecie?ź on decyduje o cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 To szczęście z posiadania Stelli czy czegoś w tym stylu w zasadzie wygląda na czysty snobizm, gdyby nie jedno ALE. Mam np. dwa kręcioły z przedziału 300-400zł Fishmaker 1130 i Chronos, kt?łre teoretycznie zbudowane są bardziej ni?ź OK, a Dragon nawet extra wygląda, tyle tylko ?źe łowienie nimi ryb przypomina wyciąganie wiadra ze studni (i to nie pustego) lub ręczne maglowanie. W por?łwnaniu do Tica Taurus ma się wra?źenie ?źe zamiast ło?źysk zastosowano tuleje ścierne. Gdyby dziś ktoś oddał mi kasę za wszystkie moje błędy miałbym na nie jedną nową Stelle od Mefisto;-( Jednym słowem chciałbym zakończyc etap ciągłego narzekania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Jeśli byłaby alternatywa ..p?łłroczna Stella lub p?łłroczny Exist to mo?źna byłoby sie zastanawiać.Tu zdecydowanie Daiwa.Chyba ,?źe rozpatrujesz opcję odsprzeda?źy po pewnym czasie.W?łwczas Stella. Moglbys Kolego rozwinac ta mysl ? Niesmialo przyznam, ze nie rozumiem przekazu.Dziekuje za wyjasnienie. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Koledzy! Ile waszym zdaniem warto zapłacic za młynek DAIWA EXIST 2506 JDM w idealnym stanie? Zaczalbym od tego ze jest to kolowrotek wyposazony w szpule do linek typu plecionka 10 lb lub zylka 0.18.Takze jesli mialbys zamiar ten kolowrotek uzywac do czegos wiecej niz zastosowania Ultra Light / Light...to przed Toba zakup szpulki RCS (2500 lub 2508). A to dodatkowe 500 PLN. Takze policz sobie... Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Myślę ,?źe przy podejściu kolekcjonersko-hobbystycznym do sprzętu(zakładam ,mo?źe niesłusznie ,?źe u Kolegi tak jest)Mocno leciwa Stella mniej straci na wartości ni?ź w miarę nowy Exist.Zresztą jak ktoś kiedyś napisał (bodaj?źe kultowy,nieco zapomniany Jacek J?ł?źwiak)r?łznice pomiędzy wędkarskim mercedesem, a wędkarskim Fiatem są tak niewielkie ,?źe nie ma co się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Nie pamietam dokladnie w ktorym roku wyszedl pierwszy Exist...Ale z pewnoscia najstarsze Stelle mialy juz wtedy po 10 lat. Takze co ma piernik do wiatrka, to nadal nie wiem.Ale chyba nie musze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Ja mam dobra rade: a kolego co sobie bedziesz zalowal, pierdyknij za jednym zamachem Stelle i Exista. Zapewne niektorzy srodki przeznaczyliby na wyjazd do np. SZwecji albo na wahe do samochodu wedkarskiego ale jezeli rozchodzi sie o afekta to wiadomo: czasu , pieniedzy i staran sie nie liczy... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Zresztą jak ktoś kiedyś napisał (bodaj?źe kultowy,nieco zapomniany Jacek J?ł?źwiak)r?łznice pomiędzy wędkarskim mercedesem, a wędkarskim Fiatem są tak niewielkie ,?źe nie ma co się zastanawiać. I to raczej prawda.Bolączką naszych czas?łw jest fakt, ?źe wmawia się nam ?źe takim prawie Fiatem jest skuterek sangyong... A największym nieszczęściem, ?źe bardzo wielu chce w to wierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jak lubisz dobre i drogie rzeczy to ja bym coś z tego linka kupił. http://www.joemonster.org/art/10737/15_najdrozszych_obrazow_ swiataszczeg?łlnie przypadł mi do gustu falstart i numer piąty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Widzę ?źe dyskusja się rozkręciła w wielu kierunkach. A rzeczywistośc jest taka ?źe mogę przeznaczy jedynie 1kzł więc Exist odpada a Stella ju?ź sprzedana. Druga sprawa ?źe zdecydowałem się na zakup jednak większego rozmiaru. Mogę miec JDM w idealnym stanie Twin Power Magnesium MG C3000 za 200Euro razem z transportem jakieś 870zł - - - WARTO ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Widzę ?źe dyskusja się rozkręciła w wielu kierunkach. A rzeczywistośc jest taka ?źe mogę przeznaczy jedynie 1kzł więc Exist odpada a Stella ju?ź sprzedana. Druga sprawa ?źe zdecydowałem się na zakup jednak większego rozmiaru. Mogę miec JDM w idealnym stanie Twin Power Magnesium MG C3000 za 200Euro razem z transportem jakieś 870zł - - - WARTO ???? Co jest wiekszego w TP MGC3000 ? poza numerem w nazwie ? To kolowrotek o klase mniejszy i o klase delikatniejszy od Daiwy 2500.C3000 to Shimano 2500 (male kolo przekladni) z koszem i glebsza szpula. Finezyjna maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 To dla czego nazywa się TWIN POWER a nie HALF POWER? Wiem ?źe numeracja w przypadku r?ł?źnych firm nie oznacza tej samej wielkości szpuli, ale opr?łcz siły hamulca nie wiem jak rozpoznac kołowrotek mocniejszy, kt?łry mo?źna by stosowac na rzece do łowienia z opadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 C3000 to compact 3000. Takze to 2500 w Shimano.czyli taka 2000 w Daiwie. Twin Power to nazwa modelu. Nie ma nic wspolnego z moca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi