Skocz do zawartości
  • 0

wybór wędziska

Dejv

Pytanie

Pozdrawiam gorąco!

Panowie proszę o pomoc. Szukam seryjnie produkowanej wędki o długości 2,5- 2,6m pozwalającej połowić gumami i sterowymi woblerami o masie od 10-35g, z uchwytem pod kołowrotek ze stałą szpulą. Kij jest mi potrzebny do wiosennych połowów na szkierach, więc ze względu na realne szansy spotkania z dużym szczupakiem powinien mieć odpowiednią moc. Liczę na opinie o patykach na które łowicie a spełniają moje kryteria, ułatwi mi to wybór. Pozdrawiam, dzięki!

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie napisałeś jakim budżetem dysponujesz. Jeśli nie przeraża Cię 140 $ to poleca St.Croix z serii Wild River. WS86MHF2 - 8'6 (2,6 m) długości, c.w. 3/8-1 1/4 oz. (10-35g) - linka 10-17Ibs.

Handluje tym Cabelas i sprowadza do Polski.

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/links/link.jsp?i d=0019672118069a&type=product&cmCat=search&retur nPage=search-results1.jsp&QueryText=wild+river&N=488 7&Ntk=Products&Ntx=mode+matchall&Nty=1&Ntt=w ild+river&noImage=0

Pozdrawiam,

P.

• 0

Drogi Żbiku,

Uważam, że warto zapłacić za opiekę gwarancyjną. 140$ to jest sugerowana cena detaliczna w Stanach i uwzględnia marżę tamtejszych detalistów. Czy Twoja firma handlowa kupuje towar bezpośrednio od St.Croix czy od pośrednika??

Jeśli się nie mylę standardem w branży jest marża na poziomie 30-40% i dobrze jest w niej zawrzeć opiekę gwarancyjną i zarobek.

Niestety nie zawsze się da... :(

Pozdrawiam,

P.

• 0

Gorąco polecam

Dragon Millenium Kogut 2.25 18-25g

Łowiłem zeszły sezon tym kijem szczupaki zarówno z łodzi jak i brodząc z brzegu.

Cena nie powala z nóg, zas jakość jest OK.

Największy wyjęty w zeszłym sezonie przezemnie tyk kijem szczubeł miał 104 cm - więc jeśli szczęście Ci dopisze masz realne szanse wyjąć nim dużego gada - tak jak piszesz :D

Zakres przynęt stosowanych przezemnie tym kijem : Lusoxy 3, gumy od 7-15cm na gł. 5-20g. , woblery od 5cm sterowców - do 10 Sliderów.

Więc jeśli chodzi o szczupaki bezmała IDEAŁ :D

P.S.

jeśli chcesz wydać więcej - poszukaj na rynku HM62 WOBLER - i wtedy masz IDEAŁ na szczupaki.

• 0

Ja zas pamietam, ze relacje cenowe, nawet biorac pod uwage ceny w normalnym sklepie z cenami detalicznymi za Woda, bywaly na przestrzeni czasu...rozne.

Do tego trzebaby dodac czas oczekiwania na wedke, ktory wynosi nieraz wiecej niz miesiac...

Gumo

p.s.Jestem zawiedziony... ...to nie HM80 najlepszy jest? :D

• 0

Nie, skad...nic nie amputuje... :lol:

Gumo

p.s.Ale tak swoja droga rozwazajac hipotetyczna syt., ze pojawila by sie wedka HM180, to pomysl, ile bylaby lzejsza, rzuty dluzsze o kolejne 30%, jakie czucie.. :huh: ....co tu duzo gadac o ile by byla lepsza od poprzedniego modelu.. :lol:

• 0

Hej Arek,

to ten którym łowiłeś na łodzi jak byliśmy razem? Osobiście wydaje mi się że mógłby mieć dużo lepiej rozwiązany spacing i mniej siły trzeba by było wtedy wkładac w rzut, ale w porównaniu do reszty chrustu dostępnego w handlu kij wydaje się rzeczywiście niezły. Zresztą, jak ryby biorą, zapomina się o sprzęcie :mellow:

Pozdrawiam serdecznie

ps. kiedy fotki pierwszych kleni planujesz zamieścić na jerkbaicie ? :mellow:

• 0

..... Zresztą, jak ryby biorą, zapomina się o sprzęcie :mellow:

ps. kiedy fotki pierwszych kleni planujesz zamieścić na jerkbaicie ? :mellow:

No tak, zapomniałem dodać że jest to fajny kij - ale jak ryby biorą :lol:

Klenie powiadasz , hmm ?? A postaram się jak najbystrzej :D

PZDR