TAURUS1989 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Kilka fotek ze smarowania tytułowego multiplikatora Muszę przyznać że fishband pozytywnie mnie zaskoczył Smarowanie i dołożenie "drag clicker-a" zajęło mi jakieś 2h, multiplikator jest tak prosty że każdy by sobie poradził z jego serwisem Jedyne czego nie udało mi się rozebrać to knoby- zaślepka chyba jest na wcisk montowana bo obracałem w prawo i lewo a to ustrojstwo nie wyszło. Po zdjęciu bocznego panelu zauważyłem że przekładnia była sucha a mimo to Fishband lepiej pracował od mojego Aldebarana Po smarowaniu i naoliwieniu łożysk multik pracuje lekko i płynnie, czekam jeszcze na łożyska ceramiczne i będzie można sprawdzić jak fishband poradzi sobie z lekkimi przynętami 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Mam ten multik, moim zdaniem zbyt mała cena jak i zbyt plastikowy żeby w niego " inwestować jak w twoim przypadku " pieniądze. Komicznie to wygląda, tak jakbyś próbował na siłę reanimować już trupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Mam ten multik, moim zdaniem zbyt mała cena jak i zbyt plastikowy żeby w niego " inwestować jak w twoim przypadku " pieniądze. Komicznie to wygląda, tak jakbyś próbował na siłę reanimować już trupaMateusz napisał że kręci lepiej jak aldebaran.To dlaczego nie ?Bo jest tani?Bo jest plastikowy?Bo jest china? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Mam ten multik, moim zdaniem zbyt mała cena jak i zbyt plastikowy żeby w niego " inwestować jak w twoim przypadku " pieniądze. Komicznie to wygląda, tak jakbyś próbował na siłę reanimować już trupaKomiczne są takie komentarze. Ja też go miałem i jak na początek to śmiało wystarczy aby się przekonać czy cast to jest to. W razie "wpadki" mała strata. Sprzęt prosty i tani i dlatego plastikowy, ale zapewniam, że również łowić się nim da, a magnetyk również działa i to dobrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Rama i panele boczne są z podobnego tworzywa co w shimano czyli jakiś tam węgiel ale jest to sztywne tworzywo i trzeba naprawdę sporo siły żeby się poddało i ugięło. Z zewnątrz fishband nie wygląda za specjalnie ale bebechy wyglądają na solidniejsze niż w aldebaranie no i prostota tego multika budzi zaufanie. Nie żałuję wydanych pieniędzy w "upgrade" tego chińczyka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Fajnie że Ci się chce i że dzielisz się swoimi doświadczeniami ale nie wydaje Ci się że wsadzanie ceramicznych łożysk do tego młynka to trochę jak alufelgi do malucha? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Kwestia ceny tych felg ... I na tym zakończę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zapomniałem dodać że to będą ceramiki z aliexpress za 80zł komplet wiec nie majątek. Znajomy który miał ten multik wymienił tylko łożyska ze szpulki na nierdzewne ezo i mówił że dużo lepiej się rzucało po tym zabiegu stąd u mnie pomysł na łożyska ceramiczne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 shimano chronach ci4+151- plastik za ponad tysiaka. Foto dla niedowiarków 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zapomniałem dodać że to będą ceramiki z aliexpress za 80zł komplet wiec nie majątek. Znajomy który miał ten multik wymienił tylko łożyska ze szpulki na nierdzewne ezo i mówił że dużo lepiej się rzucało po tym zabiegu stąd u mnie pomysł na łożyska ceramiczne.ok, myślałem że boca a to się baw, jak Ci się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 ok, myślałem że boca a to się baw, jak Ci się chce Też się bawiłem w modyfikację Tsurinoya Spirit Fox pod XUL - nowe łożyska, nowe smary ale to sztuka dla sztuki i według mnie marnowanie pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Też się bawiłem w modyfikację Tsurinoya Spirit Fox pod XUL - nowe łożyska, nowe smary ale to sztuka dla sztuki i według mnie marnowanie pieniędzy. Nie, to nie jest marnowanie kasy. To jest dobry pakiet na start, zajawkę na tanie łownie castem i wędkarskie przygody nad wodą oraz jak widać na naukę w smarowaniu sprzętu. Nie wszyscy mają sporo ponad 5 setek na multiplikator. Jak zabawa z lajtem w wersji cast się spodoba to zaczną się i wydatki ... Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Sławek Nikt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Nie zamierzam z fishbanda robić multika pod xul bo to nie realne, chcę tylko aby od czasu do czasu w pełnym komforcie dało się nim rzucić spod kija gumką 5cm na 3g główce na przyzwoite odległości. Jeżeli będę chciał spróbować xul to zainwestuję w tuning aldebarana ale póki co nie kręci mnie łowienie narybku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Mam obecnie dwa Fishbandy GH 100 . Notabene jeden ostatnio kupiony pochodzi od Sławka Nikt . Śmiało startują od 2gr i naprawdę da się tym łowić . Jako tania alternatywa do UL spoko dają radę . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Fajnie że Ci się chce i że dzielisz się swoimi doświadczeniami ale nie wydaje Ci się że wsadzanie ceramicznych łożysk do tego młynka to trochę jak alufelgi do malucha?Ładnie odpicowany Maluch na alusach to jest bajer i sznyt . ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Nie zamierzam z fishbanda robić multika pod xul bo to nie realne, chcę tylko aby od czasu do czasu w pełnym komforcie dało się nim rzucić spod kija gumką 5cm na 3g główce na przyzwoite odległości. Jeżeli będę chciał spróbować xul to zainwestuję w tuning aldebarana ale póki co nie kręci mnie łowienie narybku on działa tak bez wkładania w niego dodatkowej kasy kolego ; ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) on działa tak bez wkładania w niego dodatkowej kasy kolego ; ]Widzę, że masz sporą wiedzę na temat tego multika. Ile czasu go posiadałeś ? Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ponad rok posiadam go, w czasie przeszłym bym raczej tego nie ujął ; ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Piszesz o aldku czy o gh 100 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Czytaj posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Tuning jest dozwolony w każdej dziedzinie. Kobitki też robią sobie różne cuda ze swoją urodą. Jednyn to pasuje a innym wręcz się nie podoba. Edytowane 21 Czerwca 2020 przez MietekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Czytaj postyGdyby były elokwentne nie musiałbym pytać ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Tuning jest dozwolony w każdej dziedzinie. Kobitki też robią sobie różne cuda ze swoją urodą. Jednyn to pasuje a innym wręcz się nie podoba.Oczywiście, że tak. Dla mnie możecie wkładać tam złoto. Generalnie to interes posiadacza co robi. Wypowiedziałem się w poście bo mam ten multiplikator i zdziwiłem się po prostu, że gość wkłada w niego kasę. Tutaj już odrazu się obrona uruchamia Jezusowa, a bo to bo tamto. Od dłuższego czasu śledzę różne topiki i widzę, że nie można w niektórych postach paluszków uruchomić bez gownoburzy. Za dużo tutaj cwaniaków a za mało wędkarzy. Jeden kolega mi już rok temu powiedział, że tutaj większość siedzi kanapowców ( witamy w internatach ) Generalnie spierdalam z tego tematu żeby nie ciągnąć więcej syfu. Więcej dystansu dla co niektórych z tego jak i z innych tematów. Połamania ! Oby nie na kolanie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Jakie słownictwo taki i wpis w tym konkretnie temacie ... A szkoda bo fajne rybki i teksty czasami wrzucasz w innych wątkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Przez Twoje ''elokwentne '' wypowiedzi już nie jeden z Kolegów nie ma nic do powiedzenia... Kiedy Ty wreszcie zrozumiesz, że nie tędy droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi