Skocz do zawartości

Fishband Brilliance GH100

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka fotek ze smarowania tytułowego multiplikatora :) Muszę przyznać że fishband pozytywnie mnie zaskoczył :) Smarowanie i dołożenie "drag clicker-a" zajęło mi jakieś 2h, multiplikator jest tak prosty że każdy by sobie poradził z jego serwisem :) Jedyne czego nie udało mi się rozebrać to knoby- zaślepka chyba jest na wcisk montowana bo obracałem w prawo i lewo a to ustrojstwo nie wyszło. 

post-58942-0-48765700-1592674579_thumb.jpg

Po zdjęciu bocznego panelu zauważyłem że przekładnia była sucha a mimo to Fishband lepiej pracował od mojego Aldebarana :D

post-58942-0-15546600-1592674601_thumb.jpg

post-58942-0-93374300-1592674729_thumb.jpg

post-58942-0-60976700-1592674748_thumb.jpg

post-58942-0-21546200-1592674768_thumb.jpg

post-58942-0-18297600-1592674791_thumb.jpg

post-58942-0-07608300-1592674812_thumb.jpg

post-58942-0-13409000-1592674828_thumb.jpg

post-58942-0-89591400-1592674846_thumb.jpg

post-58942-0-45127300-1592674865_thumb.jpg

post-58942-0-99174200-1592675042_thumb.jpg

Po smarowaniu i naoliwieniu łożysk multik pracuje lekko i płynnie, czekam jeszcze na łożyska ceramiczne i będzie można sprawdzić jak fishband poradzi sobie z lekkimi przynętami :)

• Like 5

Mam ten multik, moim zdaniem zbyt mała cena jak i zbyt  plastikowy żeby w niego " inwestować jak w twoim przypadku " pieniądze.

Komicznie to wygląda, tak jakbyś próbował na siłę reanimować już trupa

Mateusz napisał że kręci lepiej jak aldebaran.To dlaczego nie ?Bo jest tani?Bo jest plastikowy?Bo jest china?

• Like 2

Mam ten multik, moim zdaniem zbyt mała cena jak i zbyt plastikowy żeby w niego " inwestować jak w twoim przypadku " pieniądze.

Komicznie to wygląda, tak jakbyś próbował na siłę reanimować już trupa

Komiczne są takie komentarze.

Ja też go miałem i jak na początek to śmiało wystarczy aby się przekonać czy cast to jest to. W razie "wpadki" mała strata. Sprzęt prosty i tani i dlatego plastikowy, ale zapewniam, że również łowić się nim da, a magnetyk również działa i to dobrze.

• Like 3

Rama i panele boczne są z podobnego tworzywa co w shimano czyli jakiś tam węgiel ale jest to sztywne tworzywo i trzeba naprawdę sporo siły żeby się poddało i ugięło. Z zewnątrz fishband nie wygląda za specjalnie ale bebechy wyglądają na solidniejsze niż w aldebaranie no i prostota tego multika budzi zaufanie. Nie żałuję wydanych pieniędzy w "upgrade" tego chińczyka

• Like 3

Zapomniałem dodać że to będą ceramiki z aliexpress za 80zł komplet wiec nie majątek. Znajomy który miał ten multik wymienił tylko łożyska ze szpulki na nierdzewne ezo i mówił że dużo lepiej się rzucało po tym zabiegu stąd u mnie pomysł na łożyska ceramiczne.

• Like 4

Zapomniałem dodać że to będą ceramiki z aliexpress za 80zł komplet wiec nie majątek. Znajomy który miał ten multik wymienił tylko łożyska ze szpulki na nierdzewne ezo i mówił że dużo lepiej się rzucało po tym zabiegu stąd u mnie pomysł na łożyska ceramiczne.

ok, myślałem że boca  :rolleyes:

a to się baw, jak Ci się chce

Też się bawiłem w modyfikację Tsurinoya Spirit Fox pod XUL - nowe łożyska, nowe smary ale to sztuka dla sztuki i według mnie marnowanie pieniędzy.

Nie, to nie jest marnowanie kasy. To jest dobry pakiet na start, zajawkę na tanie łownie castem i wędkarskie przygody nad wodą oraz jak widać na naukę w smarowaniu sprzętu. Nie wszyscy mają sporo ponad 5 setek na multiplikator. Jak zabawa z lajtem w wersji cast się spodoba to zaczną się i wydatki ...

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 3

Nie zamierzam z fishbanda robić multika pod xul bo to nie realne, chcę tylko aby od czasu do czasu w pełnym komforcie dało się nim rzucić spod kija gumką 5cm na 3g główce na przyzwoite odległości. Jeżeli będę chciał spróbować xul to zainwestuję w tuning aldebarana ale póki co nie kręci mnie łowienie narybku

• Like 3

Fajnie że Ci się chce i że dzielisz się swoimi doświadczeniami ale nie wydaje Ci się że wsadzanie ceramicznych łożysk do tego młynka to trochę jak alufelgi do malucha?

Ładnie odpicowany Maluch na alusach to jest bajer i sznyt . ????????

• Like 2

Nie zamierzam z fishbanda robić multika pod xul bo to nie realne, chcę tylko aby od czasu do czasu w pełnym komforcie dało się nim rzucić spod kija gumką 5cm na 3g główce na przyzwoite odległości. Jeżeli będę chciał spróbować xul to zainwestuję w tuning aldebarana ale póki co nie kręci mnie łowienie narybku

on działa tak bez wkładania w niego dodatkowej kasy kolego ; ]

Tuning jest dozwolony w każdej dziedzinie. Kobitki też robią sobie różne cuda ze swoją urodą. Jednyn to pasuje a innym wręcz się nie podoba.

Oczywiście, że tak.

Dla mnie możecie wkładać tam złoto.

Generalnie to interes posiadacza co robi.

Wypowiedziałem się w poście bo mam ten multiplikator i zdziwiłem się po prostu, że gość wkłada w niego kasę.

Tutaj już odrazu się obrona uruchamia Jezusowa, a bo to bo tamto.

Od dłuższego czasu śledzę różne topiki i widzę, że nie można w niektórych postach paluszków uruchomić bez gownoburzy.

Za dużo tutaj cwaniaków a za mało wędkarzy.

Jeden kolega mi już rok temu powiedział, że tutaj większość siedzi kanapowców ( witamy w internatach )

Generalnie spierdalam z tego tematu żeby nie ciągnąć więcej syfu.

Więcej dystansu dla co niektórych z tego jak i z innych tematów.

Połamania ! Oby nie na kolanie :-)