MietekK Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Tutaj już odrazu się obrona uruchamia Jezusowa, a bo to bo tamto. Wyluzuj,, Wujaszku". I po co tu poruszać kwestje wiary. Przecież to jest forum Jerkbait i służy innym celom. ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 (edytowane) Przez Twoje ''elokwentne '' wypowiedzi już nie jeden z Kolegów nie ma nic do powiedzenia... Kiedy Ty wreszcie zrozumiesz, że nie tędy droga?Marcin dzięki Twoim wypowiedziom również wielu kolegów nie ma nic do powiedzenia ... Co złego jest w poleceniu chińskiego multiplikatora na początek przygody z castem po jego sprawdzeniu nad wodą ? Co jest złego w wymianie łożysk jeśli ktoś chce to sobie zrobić ? Jeśli uwazasz, że nie tędy droga jak piszesz to którędy ? Od razu polecać aldebarana, który jako nowy kosztuje pewnie około 1500 ? Miałem gh100, połowiłem nim i wiem o czym piszę. Na początek jest ok. Natomiast nie jest ok krytykowanie kogoś za chęć do zabawy ze sprzętem. Edytowane 22 Czerwca 2020 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Jesteś wszędzie i wiesz wszystko najlepiej- to jest problem! Dlaczego pozbyłeś się tego multika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 (edytowane) Jesteś wszędzie i wiesz wszystko najlepiej- to jest problem!Dlaczego pozbyłeś się tego multika? Od dawna nie jestem wszędzie ... I nie wiem najlepiej, Ty za to jak widzę tak. Multika sprzedałem, a nie się pozbyłem bo kupiłem go aby sprawdzić jak Chińczycy sobie radzą w tej kwestii czyli sprzętu do ul. Już dawno napisałem, że od czasu do czasu jak fundusz pozwoli będę kupować chińskie multiplikatory i sprawdzać jak się nad wodą sprawują. Ot, takie hobby Edytowane 22 Czerwca 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Dlaczego pozbyłeś się tego multika? Za moją namową Bo ja chciałem mieć jeszcze jeden. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 łożyska dojechały, są bardzo ciche i świetnie się kręcą, wymiary 3x10x4 i 5x10x4mm. Woblerki pstrągowe i małe gumki latają daleko a myślę że będzie jeszcze lepiej po zmianie kija bo obecny kiepsko ładuje tą gramaturę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 @Mateo1989, Sławku, czy możecie napisać z jakimi kijkami go używaliście? Jaką gramaturę przynęt obsługuje? Nie zamierzam męczyć go z zestawem UL, myślałem o sparowaniu go z wędziskiem STORM Adventure 3,5-7g (praktycznie 5-15g) 2-6lb. Kupiłem go z myślą o wdrożeniu w casting mojego wnuczka (13 lat). Nie chcę go zniechęcić na początek "zmagań" z castem, dla tego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Ja używałem go ze swoim ulubionym kijem czyli "kraagiem M". To wędka na blanku nanoflex od FA zbudowana przez Bartka. Za dużo wędk nie miałem, ale moim zdaniem kapitalne blanki na lekko. Jak zapewne zauważyłeś co najmniej kilka osób pisało o kiepskiej pracy przekładni tego GH 100 pod większymi obciążeniami, dlatego raczej nie przekraczaj tych 10 gram jak chcesz się dłużej cieszyć z tego multika. Za krótko go miałem aby arbitralnie napisać co było/jest powodem tak kiepskiej pracy tego chińskiego multiplikatora, ale niska cena nie bierze się znikąd i na czymś zaoszczędzić majfriendy musieli. W każdym bądź razie na początek nada się jak najbardziej i hamulec ma naprawdę dobry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Mam dwie sztuki. Jeden sparowany z Royal Spiritem do 6 gr a drugi z Crony Stream do 7 gr.Lataja na,, luzie" od 2 gram. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez MietekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Mam dwie sztuki. Jeden sparowany z Royal Spiritem do 6 gr a drugi z Crony Stream do 7 gr.Lataja na,, luzie" od 2 gram.Nie zamierzam żeby Młody aż tak nisko schodził z przynętami. Dzięki za szybkie info. Ja używałem go ze swoim ulubionym kijem czyli "kraagiem M". To wędka na blanku nanoflex od FA zbudowana przez Bartka. Za dużo wędk nie miałem, ale moim zdaniem kapitalne blanki na lekko. Jak zapewne zauważyłeś co najmniej kilka osób pisało o kiepskiej pracy przekładni tego GH 100 pod większymi obciążeniami, dlatego raczej nie przekraczaj tych 10 gram jak chcesz się dłużej cieszyć z tego multika. Za krótko go miałem aby arbitralnie napisać co było/jest powodem tak kiepskiej pracy tego chińskiego multiplikatora, ale niska cena nie bierze się znikąd i na czymś zaoszczędzić majfriendy musieli. W każdym bądź razie na początek nada się jak najbardziej i hamulec ma naprawdę dobry.Taki mam zamiar. Jest sparowany z wędziskiem 5-15g i z plecionką ok. 7lb, więc przynety w zakresie 5-10g będą w sam raz. Wielkie dzięki za podpowiedź, wiedziałem, że na Ciebie zawsze mogę liczyć. PsBiorąc pod uwagę wskazówki Mietka, wypróbuję go też z wędziskiem 1-4g/4lb, może zda egzamin jako zestaw UL. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 przy przynętach 10g i więcej aldebaran też rzęził- każda przekładnia z alu będzie głośna pod ciężarem. Fishband jak za tą kasę jest super multikiem do przynęt 3-12g, przed użyciem polecam wymoczyć łożyska szpulki w benzynie lub wymienić je na jakieś hybrydy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (...) przed użyciem polecam wymoczyć łożyska szpulki w benzynie (...)Jaki to da skutek? Przecież benzyna wypłucze smar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 lżej będą startować i da to większy komfort przy rzutach lżejszymi przynętami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Czy ktoś z użytkowników Brilliance próbował dopasować jakąś lżejszą szpulę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 A ile waży oryginał? Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 9,5 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) W ubiegły weekend pokusiłem się o porównanie Brilliance z kongerowym Streeto 7200LH, w zestawieniu z Mekamilowym kijkiem 182cm/1-4g/4lb, na obydwu plecionka Siglon #0,4.Parametry:- ciężar multiplikatota Brilliance 163g/Streeto 154g;- ciężar pustej szpuli Brilliance 9,5g/Streeto 13g.Warunki atmosferyczne - lekki wiatr tylno-boczny, wysoka wilgotność powietrza, przelotna mżawka.Wrażenia:- minimalny ciężar obsługiwanych przynęt (odległości rzutów około 10m) Brilliance 2,4g/Streeto 4,2g;- sensowny ciężar obsługiwanych przynęt (odległości rzutów około 15m) Brilliance 2,7g/Streeto 5,5g (włos się jeżył, bo kijek tylko do 4g);- hamulce w obydwu działają prawidłowo;- zagrożenie gniazdami (każdy zestaw w użyciu przez 2 godziny) Brilliance 0/Streeto 3.Cena:- Brilliance 100.- zł (z drugiej ręki);- Streeto 272.- zł (ALLEGRO w promocji).Porównując z moim wpisem z 31 sierpnia http://jerkbait.pl/topic/1367-casting-ultra-light/page-156 to Streeto wypadł gorzej niż Tatula ze szpulą 5,6g w zestawie z tym samym wędziskiem i przy użyciu tych samych przynęt. Edytowane 31 Października 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 (edytowane) Fishband Brilliance GH100, powtórnie sprawdził się. Z plecionką KastKing Super Power 6Lb (teoretycznie 0,07mm), wędzisko 165cm/4-10g/6Lb pełny blank (@Mekamil), przynęty 3,5-12g (wahadełka, wirówki, woblery, gumki), odległości rzutów 10-20m, przez trzy godziny, ani jednej brody. Wreszcie udało mi się skompletować dobry zestaw okoniowy na małe rzeczki.Jeszcze planuję wymianę łożysk na ceramiki (szkoda że nie ma do niego lżejszej szpuli, około 6g) i będzie super. Edytowane 15 Listopada 2022 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Ali poszalał, aktualna cena Fishband Brilliance GH100 przekroczyła 280.- PLN + koszty przesyłki ponad 40.- PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi