Skocz do zawartości
  • 0

Jak przejść do ostatniej strony tematu forum

Kuba

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzień dobry,

Otwieram j.pl na mobilu używając przeglądarki Chrome. Przy wejściu na forum defaultowo ustawia mi się wątek najstarszy. Jak szybko przejść to najnowszego i czy nie można by tak skonfigurować stronę, żeby pokazywała najnowsze wpisy? Kogo interesują wpisy z 2010??

Musisz włączyć opcję "wersja na komputer"

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• 0

Na dole strony mobilnej jest przycisk Pełna wersja, przejdziesz wtedy do wersji komputerowej. Tam za pomoca strzałek do przewijania, przewiniesz do ostatniej strony. Na dole strony z lewej jest opcja"wróć do wersji mobilnej". Następnym razem, wyswietli sie ostatnio ogladana strona w wątku

• Like 2

• 0

Na dole strony mobilnej jest przycisk Pełna wersja, przejdziesz wtedy do wersji komputerowej. Tam za pomoca strzałek do przewijania, przewiniesz do ostatniej strony. Na dole strony z lewej jest opcja"wróć do wersji mobilnej". Następnym razem, wyswietli sie ostatnio ogladana strona w wątku

Tak, to działa. Ale nie chce mi się wszystkich forum tak przeklikiwać - od tego są informatycy.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

• 0

To nie jest wina forum. Winna jest jedynie przeglądarka która nie zapamiętauje ustawień, może też i Twojego tapatalka. Mnie wszystko ładuje zawsze jako pierwszy nieprzeczytany post. Do pierwszej strony może i ma prawo zgodnie z ustawieniami rzucić, jeśli danego tematu nigdy nie otwierałem.

• 0

To nie jest wina forum. Winna jest jedynie przeglądarka która nie zapamiętauje ustawień, może też i Twojego tapatalka. Mnie wszystko ładuje zawsze jako pierwszy nieprzeczytany post. Do pierwszej strony może i ma prawo zgodnie z ustawieniami rzucić, jeśli danego tematu nigdy nie otwierałem.

No to większości nie otwierałem [emoji16] Ale jaki sens ma otwieranie 2010??

• 0

Po części rozwiązaniem jest zainstalowanie tapatalka(ja tak zrobiłem m. in. z ww problemu z otwieraniem ale tap ma pare innych plusów-ale nie o tym mowa). Wchodzisz w dany wątek, nawet jak sie otworzy na jakimś pierwotnym wątku z przed ery kamienia łupanego, to naciskasz ten znaczek zaznaczony na żólto na zalaczonym foto przeze mnie i przerzuca Cie do najnowszego postu.2ae0b083df14d97365c8d24cf2e89b33.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Tak działa forum od .... momentu kiedy je wdrożyliśmy. Powód takiej logiki jest prosty. Skoro masz wątek nie przeczytany, to by zachować logiczną spójność trzeba czytać książkę od momentu gdzie się ją skończyło ... Tak założyli autorzy. Czyli są dwie możliwości:

- być na bieżąco z forum i czytać wątki od dechy do dech po kolei

- przeklikać przez strony czytając je po kolei

Oczywiście zachowana jest spójność między klikaniem na komputerze i na telefonie. Jak przeczytacie na komputerze całość to na telefonie będzie odsyłał (logicznie) do ostatniego przeczytanego i można dalej czytać opowieść i historię wątku.

Wyobraźcie sobie, że teraz działa to inaczej - przejdź do ostatniego wpisu. Czyli pojechałem na dwa tygodnie na wakacje i chcę przeczytać swój ulubiony wątek ... co tam się dalej działo. W tym przypadku traciłbym czas na poszukiwanie i zapamiętywanie miejsca, w którym skończyłem. To dopiero jest bezsens (przepraszam :)).

• Like 1

• 0

Tak działa forum od .... momentu kiedy je wdrożyliśmy. Powód takiej logiki jest prosty. Skoro masz wątek nie przeczytany, to by zachować logiczną spójność trzeba czytać książkę od momentu gdzie się ją skończyło ... Tak założyli autorzy. Czyli są dwie możliwości:

- być na bieżąco z forum i czytać wątki od dechy do dech po kolei

- przeklikać przez strony czytając je po kolei

Oczywiście zachowana jest spójność między klikaniem na komputerze i na telefonie. Jak przeczytacie na komputerze całość to na telefonie będzie odsyłał (logicznie) do ostatniego przeczytanego i można dalej czytać opowieść i historię wątku.

Wyobraźcie sobie, że teraz działa to inaczej - przejdź do ostatniego wpisu. Czyli pojechałem na dwa tygodnie na wakacje i chcę przeczytać swój ulubiony wątek ... co tam się dalej działo. W tym przypadku traciłbym czas na poszukiwanie i zapamiętywanie miejsca, w którym skończyłem. To dopiero jest bezsens (przepraszam :)).

Słusznie. Ale forum jest już za stare. Programy pocztowe zaczynają zwykle od najnowszych, mając opcję od najstarszych. Jeszcze raz - jestem niezainteresowany wątkiem z 2007 a z 2020.