Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi @woytku gdybyś miał choć troszkę pojęcia o operacie wodno prawnym i zarybieniach nie pisałbyś takich bzdur na temat zarybień. Ze względu na powierzchnię zbiornika nie zarybia je koło tylko okręg. Tak się składa że jestem z tego koła i o procederze sprzedaży ryb pierwsze słyszę więc poproszę Cię o konkretne informacje lub nie pisanie informacji w stylu "jedna baba drugiej babie". C&R ma się coraz lepiej na tej wodzie. Jeśli zagościsz w przyszłym roku na tym zbiorniku chętnie Ci to udowodnię :-) a poznasz mnie po naszywce z jerkbait'a :-)

pozdrawiam Maciek Mazur

Edytowane przez szczuply_maciek

Drogi @woytku gdybyś miał choć troszkę pojęcia o operacie wodno prawnym i zarybieniach nie pisałbyś takich bzdur na temat zarybień. Ze względu na powierzchnię zbiornika nie zarybia je koło tylko okręg. Tak się składa że jestem z tego koła i o procederze sprzedaży ryb pierwsze słyszę więc poproszę Cię o konkretne informacje lub nie pisanie informacji w stylu "jedna baba drugiej babie". C&R ma się coraz lepiej na tej wodzie. Jeśli zagościsz w przyszłym roku na tym zbiorniku chętnie Ci to udowodnię :-) a poznasz mnie po naszywce z jerkbait'a :-)

pozdrawiam Maciek Mazur

Nie pisałem o sprzedaży tylko o rozdawaniu z braku pomysłu co zrobić z taką ilością. Ja nie pisałem nic o zarybieniach bo wiadomo wszędzie leci karp i nic chyba tego w najbliższym czasie nie zmieni, tylko o tym że skoro już się coś wpuszcza to dlaczego nie można zamknąć łowiska na chodźby tydzień i dać szansę rybie na rozejście się, szczególnie jeśli chodzi o karpia czy szczupaka. Oby to co piszesz było prawdą bo mimo wszystko jest to bardzo ciekawy zbiornik, i mam do niego ogromny sentyment.

Edytowane przez woytek

@woytek rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale nie pozwolę na pisanie jakiś nie potwierdzonych rzeczy na temat mojego koła Pyskowice. Poza tym powiedz mi w jakim kole jesteś? Na rybaczówce więcej jest rejestracji z Zabrza czy Bytomia niż z Gliwic czy Pyskowic więc nagonka na oba ostatnie koła jest raczej nie trafiona.

pozdrawiam Maciek

Koledzy

Dzisiaj byłem w Opolu. Kolega z Opola opowiedział mi jak to w ostatnie weekendy "goście" z Bytomia i Gliwic obsiadali jakichś tam brzeg ( nazwy nie pamiętam bo na Turawie nigdy nie byłem...) Turawy . Kij koło kija . Ponoć były autentyczne bójki o miejsce do tego stopnia że ponoć policja była wzywana

Dlaczego ?

Bo ponoć sandacze brały...................... a wtedy wiadomo- telefon i wszyscy dawaj na zbiornik gdzie biorą (lub jeszcze są )

Tak - pepso - robi "czarną" listę :lol:

@szczuply to posłuchaj czasami czym się chwalą znajomi królika, czyli właściciele bud na rybaczówce - posłuchaj bo chyba mało słyszałeś !

Zarybienia, operaty i inne sraty pierdaty a kondycja łowiska z roku na rok w rybostan coraz gorsza.

Latem pływające prywatne łódeczki, bo niektórzy znajomi królika mogą, pomimo że wędkowanie powinno odbywać się tylko z płatnych łodzi rybaczówki.

Od strony Pławniowic i ośrodka "Okoń" prywatne łódki hasały w tym roku aż miło. Myślisz że ktoś się tym problemem zajął ?

C&R ma się coraz lepiej na tej wodzie. Jeśli zagościsz w przyszłym roku na tym zbiorniku chętnie Ci to udowodnię :-)

Cieszy mnie że jest nas dwóch :).

Notabene mnie nie interesuje kto z jakiego jest koła, ale oczy mam i dobrze widzę jaka jest kondycja łowiska.

Ostatnio, coś nadwodne ptaszki ćwierkały o odłowach na Rzeczycach i wpuszczeniu tej ryby do Pławniowic, wiesz może coś więcej, czy te ptaszki pierd... głupoty, czy może jednak to prawda ?

Edytowane przez Zwierzu

@woytek rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale nie pozwolę na pisanie jakiś nie potwierdzonych rzeczy na temat mojego koła Pyskowice. Poza tym powiedz mi w jakim kole jesteś? Na rybaczówce więcej jest rejestracji z Zabrza czy Bytomia niż z Gliwic czy Pyskowic więc nagonka na oba ostatnie koła jest raczej nie trafiona.

pozdrawiam Maciek

Po pierwsze moim celem nie jest atakowanie nikogo, tym bardziej Ciebie. Odnośnie rejestracji to SG i SGL, jeśli to już ma takie znaczenie. A wracając do koła Pyskowice to raczej dłuższy temat, może kiedyś będziemy mieli okazję się poznać i pogadać na ten temat, czy żeby nie rozmywać tak bardzo tego wątku, można bardziej szczegółowo na privie. Po prostu napiszę tyle, że chciałem coś i to bardzo zmienić, nie siedziałem z założonymi rękami, niestety najpierw dop... nam koło PZW Gliwice wraz z Katowicami, a jak udało się wszystko ogarniać gwoździa dobiło nam Twoje koło czyli Pyskowice, w każdym bądź razie nadal mamy niewyjaśnionej sprawy z tymże kołem (wiadomo o co chodzi), co niestety zmierza w kierunku prokuratury, bo na dzień dzisiejszy od roku przerzucamy się tylko pismami, a to co powinno do nas wrócić do dzisiaj nie wróciło. Tak jak pisałem, temat długi i niestety nieciekawy. Dodam jeszcze, że "współpracując" z kołem PZW Pyskowice byliśmy jego członkami przez pewien okres...

@Zwierzu właśnie między innymi i o tym pisałem, że jest tam spora prywata, a także my i ci lepsi, którym wszystko wolno. Na pocieszenie dodam, że w takim wypadku jest nas przynajmniej pięciu :) Kończąc tak trochę optymistyczniej.

Edytowane przez woytek

• 2 tygodnie później...

No co , jakie ?

Chwal się swoim "komarkiem" i tymi trzydziestkami ;)

ale co się mam chwalić...no dobra...

mój nowy nabytek, który nazwałem "komarek" a który dziś był pierwszy raz nad wodą ochrzciło 43 okonie ale żaden 30cm nie przekroczył  <_<

Wisła 030 i kawałek 029, Dzis fajnie woda płyneła...,      wczoraj jedno branie bolka i ze 2 ataki widziałem.  I to by było na tyle (łacznie 6h nad woda)

myślałem czy się w poniedziałek nie wybrać na Wisełkę i chyba się nie wybiorę...

W związku z tym że u nas trudno jest już znaleźć miejsce gdzie naprawdę są ryby ; Powiedzcie mi proszę ; Gdzie można pojechać w promieniu ( powiedzmy ) 100 km. żeby to miało sens ?

Z waszych opini wynika że na Śląsku można jeszcze trochę połowić na Dziećkowicach , Pogorii i Goczałkowicach.... Gdzie jeszcze ?

Ja sie dziś nałowiłem rybek na Pszczynce, malutki ciurek a mile mnie zaskoczył, głownie sie na okonia nastawiłem i złowilem ze 20szt, wielkosciowo bez szału(max28cm) ale przynajmniej miałem kontakt z rybą( w porównaniu do wisły...) i mnóstwo puknięć głownie na fluo twisterka

Jedynie troche sie musiałem nachodzić zeby znaleźć rybki, bo to płytka rzeczka

Ja sie dziś nałowiłem rybek na Pszczynce, malutki ciurek a mile mnie zaskoczył, głownie sie na okonia nastawiłem i złowilem ze 20szt, wielkosciowo bez szału(max28cm) ale przynajmniej miałem kontakt z rybą( w porównaniu do wisły...) i mnóstwo puknięć głownie na fluo twisterka

Jedynie troche sie musiałem nachodzić zeby znaleźć rybki, bo to płytka rzeczka

Fajna ta rzeczka, niegdyś często tam zaglądałem a i sandacz trafił się słusznych rozmiarów.

;)

A czy tam nie ma czasem zakazu spiningu ???

od miejsca z zakazem  spina to z 10km  dalej byłem , po drugie nie lubie takich miejscówek gdzie jeden na drugim siedzi. Rzeczka bardzo urokliwa,ale miejscami kpl bezrybna. Dzis  miałem ze sobą również bata celem złowienia uklejki dla foto i nie wszedzie był białoryb, fajną rzecza był widok dwóch uderzeń bolka, a potem nawet go widziałem jak na dłoni. Jak na ślaskie wody bardzo czysta,ale płytka w wiekszosci max 70cm wody lub mniej, ale nawet 3m dół znalazłem(rzeka ma srednio 4-6m szerokosci