Skocz do zawartości

Górny Śląsk - gdzie na ryby?

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

E tam, chyba lekko przesadzasz, chodzi się tam gdzie nie ma ludzi. Jak w przypadku odcinka poniżej mogę się zgodzić to w przypadku odcinka powyżej nie bardzo.

Zresztą nie ma to znaczenia, bo dowodzi to tylko faktu, że PZWałkarski nie staje na wysokości zadania.

Wody przez nich dzierżawione można by porównać do tego zdjęcia na którym widać opustoszałe budynki w Czarnobylu.

post-52754-0-18183500-1387123852_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

U nas w kole na łowisku licencyjnym opłata wynosi 150 zł. Zaproponowaliśmy 50 zł za "no kill" a mięsiarze stwierdzili, że to za mało i musi być połowa czyli 75 zł bo kasy na rybę będzie mało. Stwierdziliśmy, że skoro 50 zł to dla nich za mało to nie dostaną nic. Nikt nie wykupił licencji i kilkaset złotych będzie mniej na ryby. Już w tej chwili zaczynają jęczeć, że za mało członków wykupiło licencje. Może w przyszłym roku pójdą po rozum do głowy. Jak napisał kolega trzeba cierpliwości.

Pniowiec?

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Czy ktoś łowi kleniojazie w okolicy Gliwic? Przeprowadziłem się rok temu i chciałbym eksportować pobliskie ciurki, nie mam pojęcia czy w ogóle te ryby tam występują (albo jakiekolwiek inne), mam też zamiar szukać bolenia w kanale gliwickim (mam też wykupiony opolski odcinek, wyszukałem w necie ze okolice Rudzieńca są polecane). Nie znam kompletnie okolicy, może ktoś podpowiedzieć cokolwiek:)?

Nie oczekuje że ktoś mi na tacy poda miejscówki, ale czy mam w ogóle czego szukać na: Bierawce, Dramie, w/w kanale gliwickim i Rudzie. Może ktoś posiada informacje na temat wymienionych rzeczek (klarowność wody, głębokość, szerokość, mieszkańcy)?

Z góry dziękuje za każdą wskazówkę :)

A może ktoś szuka kompana do odkrywania tych rzeczek?

Owszem łowi - Odra !

Wiadomo, chyba najlepsze łowisko w okolicy, jednak to kawałek od Gliwic choć w zasięgu :) Byłem kilka razy na odcinku w KK, tam odra jest prosta, bez główek itp urozmaiceń. Jak wygląda odcinek przed Kędzierzynem? jest ciekawiej:)?

• Like 1

Wiadomo, chyba najlepsze łowisko w okolicy, jednak to kawałek od Gliwic choć w zasięgu :) Byłem kilka razy na odcinku w KK, tam odra jest prosta, bez główek itp urozmaiceń. Jak wygląda odcinek przed Kędzierzynem? jest ciekawiej:)?

Polecam odcinek w okolicach miejscowości Cisek, tam jest kilka ciekawych glówek.

• Like 1

Polecam odcinek w okolicach miejscowości Cisek, tam jest kilka ciekawych glówek.

Dzięki, na pewno sprawdzę:)

W poprzedni sezonie miałem się wybrać w okolice Dziergowic, na mapgoogle wygląda to miejsce dość ciekawie.

Dla mnie póki co też mapy google pomagały w typowaniu miejscówek, niestety nie wszędzie obraz przy zbliżeniu jest wyraźny ale daje to jako takie wyobrażenie :)